slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι ρακές που (δεν) πίνει ο Μητσοτάκης και… τι πίνουν στην «Αυγή»


Ανεμοδείκτης
Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της προεκλογικής περιόδου, ειδικά σε ό,τι αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτοσαρκάζεται στα πιο «ελαφρά» κοινωνικά δίκτυα, όπως το tik tok, αλλά και ο αφοπλιστικός τρόπος με τον οποίο κάποιες στιγμές απαντά σε ερωτήσεις που τίθενται στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις.


Μία τέτοια περίπτωση ήταν και ο διάλογος που είχε με τον Γιώργο Λιάγκα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 την Πέμπτη, με αφορμή τις ρακές που τον κερνούσαν διαρκώς στην περιοδεία του στην Κρήτη:

Γιώργος Λιάγκας: Να ρωτήσω κάτι, επειδή στην Κρήτη και εγώ όταν πάω σαν επισκέπτης παντού πίνω και ρακή. Πώς την παλεύετε; Εσείς που είστε και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός κλπ. Πώς την παλεύετε με τις ρακές εκεί στην Κρήτη;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απλά δεν πίνω.

Γιώργος Λιάγκας: Α, δεν πίνετε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσποιούμαι ότι πίνω. Μα είσαι στα καλά σου; Να έπινα πέντε ρακές και μετά να έπρεπε να βγάλω ομιλία, θα ήταν συνταγή καταστροφής αυτή.

Γιώργος Λιάγκας: Δεν προσβάλλονται εκεί που δεν πίνετε ή κάνετε ότι πίνετε λίγο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα σου πω μια ιστορία. Κάποτε, όταν ήμουν μικρός και ο πατέρας μου έκανε προεκλογική εκστρατεία στην Κρήτη, το 1989, είπα ότι θα τον ακολουθήσω και θα πίνω ό,τι πίνει. Στις 12:00 είχα «φύγει», ήμουν κάπου αλλού. Οπότε κατέληξα ότι εγώ μάλλον δεν έχω τις ίδιες αντοχές.



Γιώργος Λιάγκας: Έπινε ο πατέρας σας.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, εκείνη τη στιγμή…

 

Γιώργος Λιάγκας: Τις έπινε τις ρακές.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τις έπινε.

Γιώργος Λιάγκας: Άντεχε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το απολάμβανε. Κι εγώ θα τις απολάμβανα αρκεί να μην είχα να μιλήσω μετά. Ήταν ένας άλλος τρόπος άσκησης πολιτικής. Δεν θέλω ποτέ να προσβάλω τους ανθρώπους και πάντα θα πεις «ναι» σε ένα κέρασμα. Απλά δεν μπορείς να δουλεύεις και να πίνεις. Αυτά τα δύο δεν γίνονται μαζί.

Από όλα αυτά, η Αυγή επέλεξε να βγάλει τον τίτλο  στο σχετικό δημοσίευμα στο σάιτ της: «Κυριάκος Μητσοτάκης: “Προσποιούμαι ότι πίνω τις ρακές” - Κοροϊδεύει και όσους τον κερνούν». 

Λίγο αργότερα και εν μέσω δικαιολογημένης κατακραυγής για την εμμονικότητα που δεν κρύβεται, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον τίτλο. 

Είναι από τις περιπτώσεις που ταιριάζει το «τι πίνουν και δεν μας δίνουν»…



Πηγή: Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: