slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατερίνα Μονογυιού: Ενισχύονται τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και ετοιμάζεται να δοθεί παράταση στη διάταξη που υπερψηφίστηκε μετά από Αναφορά μου στις 16/09/2020 στη Βουλή


   Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει τις στρατηγικές πολιτικές της με έμφαση τη νησιωτικότητα. Η Ελληνική Κυβέρνηση αφουγκράζεται πλήρως την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και των αθλητών των νησιωτικών περιοχών και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η νομοθέτηση μόνιμου μέτρου για τη δωρεάν μετακίνηση των αθλητών ερασιτεχνικών σωματείων στις νησιωτικές περιοχές, που συζητήθηκε στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα ημερήσιας διάταξης «Το υψηλό κόστος μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά του Αιγαίου» και με την συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

   Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού, κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού στις νησιωτικές περιοχές ήδη από τις 16/09/2020 είχε καταθέσει Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων μετά από την οποία ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε τροπολογία ώστε οι Δήμοι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μπορούν να παρέχουν χρηματικές επιχορηγήσεις σε αθλητικούς συλλόγους και να καλύπτουν έξοδα μετακίνησης αθλητών που συμμετέχουν σε αθλητικά πρωταθλήματα. Η διάταξη, που αποτελεί πρωτοβουλία της Κατερίνας Μονογυιού, ισχύει μέχρι της 31 Μαρτίου 2023 και ήδη ετοιμάζεται να δοθεί παράταση, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

    Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Ήδη από το 2020 είχα προβεί σε μία σειρά ενεργειών με στόχο την έμπρακτη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στα νησιά μας. Σε συνέχεια αυτών των ενεργειών μου και με την ισχυρή βούληση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, μέσα στο Φεβρουάριο θα ψηφιστεί νομοσχέδιο που περιλαμβάνει στοχευμένες διατάξεις για την παροχή κινήτρων, τον εξορθολογισμό και τη στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά μας. Η προσφορά του νησιωτικού ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι καθοριστικής σημασίας και η στήριξη του είναι αναγκαία για την παραμονή των νέων στα νησιά μας. Οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας αλλά και οι παρούσες παγκόσμιες προκλήσεις επιβάλλουν την νομοθέτηση παγίου μέτρου για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και η συνέχιση των μέτρων στήριξης προς αυτά τα σωματεία είναι αναγκαία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τη βούληση τους, την αποτελεσματικότητα τους και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στα νησιά μας.»



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: