slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενημέρωση από Κοινότητα Κορώνου

https://koinothtakoronou.blogspot.com/

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος στηρίζει το υπόμνημά μας για την επίλυση των αιτημάτων των σμυριδεργατών.

Ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος ανταποκρίθηκε στο υπόμνημα μας, με τα αιτήματα μας για την σμύριδα και έστειλε την παρακάτω αναφορά στους αρμόδιους υπουργούς.

O βουλευτής Κυκλάδων και τέως υπουργός κ. Βρούτσης

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος στηρίζει το υπόμνημά μας για την επίλυση των αιτημάτων των σμυριδεργατών: Διαβάστε το έγγραφο τους προς τους αρμόδιους:

Ο.Μ.Ε.

Αρ. Πρ. 413 Αθήνα, 4 Ιουλίου 2022 Προς: Υπουργό Π.Ε.Ν. Κον Σκρέκα Κων/νο. Κοινοποίηση:  Γραφείο Πρωθυπουργού.  Πολιτικά Κόμματα.  Βουλευτές Κυκλαδων  Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλαδων  Σύνδεσμο Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου  Προέδρους σμυριδοχωρίων Ορεινής Νάξου  Σωματεία μέλη της ΟΜΕ Θέμα: Να ανοίξουν άμεσα τα ορυχεία σμύριδας και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σμυριδεργατών. Κύριε Υπουργέ, Για μια ακόμη χρονιά καθυστερεί αδικαιολόγητα η έναρξη της σμυριδικής περιόδου 2022 με κίνδυνο την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των Σμυριδωρυχείων Νάξου. Είναι απαραίτητο να επιλυθούν άμεσα:: 1. Η άμεση έναρξη εξόρυξης σμύριδας ούτως ώστε να είναι ασφαλέστερη η πρόσβαση στα ορυχεία από τους εργάτες οι οποίοι δεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με αντίξοες καιρικές συνθήκες (καταιγίδες κλπ.), έτσι ώστε να προλαβαίνουν να εξορύξουν όλη την ποσότητα 2. Η αύξηση της ποσότητας που παραλαμβάνει η υπηρεσία από τους σμυριδεργάτες σε 8.000 τόνους καθώς η ποσότητα που παραλαμβάνει τώρα δεν επαρκεί, για την ασφάλιση των σμυριδεργατών. 3. Το Επιτρεπτό όριο των ενσήμων να είναι έως 240 κι όχι έως 75 ένσημα, διότι δεν θα μπορέσουν ποτέ οι εργαζόμενοι να πάρουν σύνταξη. 4. Να ανοίξει ο κατάλογος για τους νέους σμυριδεργάτες έτσι ώστε να μην μεταναστεύουν οι νέοι μας και να αδειάζουν τα χωριά της Νάξου! 5. Η τιμή της σμύριδας να αυξηθεί τόσο ώστε να υπάρχει μέλλον για τα σμυριδοχώρια! 6. Τα ένσημα που αδίκως αφαιρέθηκαν από τους σμυριδεργάτες το έτος 2019, να επιστρέψουν στους αδικημένους σμυριδεργάτες για το έτος όπου τα εργάστηκαν. Είναι απαράδεκτο το ίδιο το κράτος να αφαρπάζει τα ένσημα των εργαζομένων και μάλιστα με απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος…(!) Η σμύριδα κρατάει στην ζωή τα άγονα χωριά της ΝΑΞΟΥ και είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ πλέον όπως επιληφθείτε για την άμεση επίλυση των όλων των παραπάνω αιτημάτων των Σμυριδορυκτών.  Επισυνάπτεται το: Έγγραφο του Υπόμνημα των προέδρων από τα σμυριδοχώρια της Ορεινής Νάξου 1/7/2022.

Ο βουλευτής Κυκλάδων και τέως υπουργός κ. Βρούτσης στήριξε σθεναρά τις προτάσεις μας, των έξη προέδρων από τα σμυριδοχώρια με τα αιτήματα των σμυριδεργατών, στην συζήτηση που έγινε στον Δήμο της Νάξου στον πρόσφατο ερχομό του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΟΥ: Ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος ανταποκρίθηκε στο υπόμνημα μας, με τα αιτήματα μας για την σμύριδα και έστειλε την παρακάτω αναφορά στους αρμόδιους υπουργούς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τα Υπουργεία: - Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Θέμα: «Να ανοίξουν άμεσα τα ορυχεία σμύριδας και να υλοποιηθούν τα αιτήματα των σμυριδεργατών». Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το υπόμνημα των Προέδρων από τα έξι χωριά της Ναξιακής Σμύριδας (Απεράθου, Κορώνου, Μέσης, Σκαδού, Κεραμωτής, Δανακού), με θέμα – αίτημα: «Για να ανοίξουν άμεσα τα ορυχεία σμύριδας και να υλοποιηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα των Σμυριδεργατών». Οι Πρόεδροι των σμυριδωχωρίων, μετά από ενημέρωση που είχαν από το Σύνδεσμο Σμυριδεργατών, καταθέτουν τις προτάσεις τους και ζητούν την άμεση επίλυσή τους. Το άνοιγμα των ορυχείων με την επίβλεψη μεταλλειολόγου, η επαρκής εξαγωγή ποσότητας σμύριδας για την ασφάλιση των σμυριδεργατών, το άνοιγμα του καταλόγου για νέους σμυριδεργάτες, η αύξηση της τιμής της σμύριδας και τα ένσημα των σμυριδεργατών είναι τα αιτήματα για τα οποία οι Πρόεδροι παρακαλούν για την επίλυσή τους, γιατί, όπως αναφέρεται στο έγγραφό τους «στα άγονα χωριά μας στην Ορεινή Νάξο δεν έχουμε άλλους τομείς για την επιβίωσή μας, ο βασικός πόρος που μπορεί να μας δώσει ζωή είναι η σμύριδα». Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά. Αθήνα 04/07/2022 Ο καταθέτων Βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: