slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάθε Τρίτη, στη «Political» τα Tιπ πολιτικής επικοινωνίας

Του Επικοινωνιολόγου  Θανάση Παπαμιχαήλ  thanasis.papamichail@yahoo.gr

Ο κάθε υποψήφιος για την κεντρική πολιτική σκηνή «ψάχνεται» να βρει κάτι περισσότερο απ’ όσα του προσφέρει η προεκλογική καμπάνια του κόμματος για να ξεχωρίσει και να κερδίσει περισσότερες ψήφους σε σχέση με τους συναγωνιστές του.

 Ένα προσωπικό αφήγημα, έναν νέο τρόπο προσέγγισης των πολιτών, μια «καθαρή» γλώσσα που συγκινεί και σίγουρα ένα φρεσκάρισμα της πολιτικής του εικόνας. Ξέρει πολύ καλά, όπου και αν ανήκει, στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, ότι ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός των πολιτών «όλοι το ίδιο είναι» εκφράζεται αβίαστα. 

Η πλειονότητα των πολιτών δεν εμπιστεύεται το σημερινό πολιτικό σύστημα, απλώς ένα ποσοστό 50+% το ανέχεται και το ψηφίζει. Το υπόλοιπο ποσοστό αδιαφορεί, θεωρώντας ότι μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν, αλλά οι πολιτικές παραμένουν ίδιες. Στις επόμενες εθνικές εκλογές, πρόωρες ή στη λήξη της συνταγματικής θητείας, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της απλής αναλογικής για τα κόμματα και για τα πολιτικά πρόσωπα. Η μάχη του σταυρού θα διεξαχθεί πιο έντονα από κάθε άλλη φορά.

 Οι υποψήφιοι χρειάζονται επικοινωνιακά όπλα, καλό αφήγημα, δημιουργικό έντυπο, σωστή χρήση των Μέσων. Ένα από τα πιο αναγκαία επικοινωνιακά τους όπλα είναι τα προεκλογικά tips κάθε Τρίτη στην ψηφιακή εφημερίδα «Political». Με έξυπνες και εντυπωσιακές απαντήσεις θα βοηθήσετε την επιλογή σας από τους ψηφοφόρους. Κρατήστε τα! 

1. Στις προεκλογικές υποσχέσεις κερδίζει πλέον εκείνος που δίνει λίγες και μετρήσιμες και όχι πολλές. Οι πολίτες άλλαξαν. 

2. Οι πολίτες θα σας ψηφίσουν για όσα σκοπεύετε να κάνετε αύριο και όχι για όσα κάνατε χθες!

 3. Αν θέλετε να σταματήσετε τη φημολογία για πρόωρες εκλογές, κάντε ανασχηματισμό. Κανόνας δοκιμασμένος.

4. Όταν κυβερνάς και προηγείσαι στις δημοσκοπήσεις, το chicken game είναι απαγορευμένο παιχνίδι. 5. Το manual by the book της πολιτικής επικοινωνίας να είναι στο προσκέφαλό σας. 

6. Στην πολιτική οι ηγέτες χαράσσουν νέα μονοπάτια, ενώ οι μέτριοι βαδίζουν στην πεπατημένη, στα γνωστά μονοπάτια, επικαλούμενοι την πλειοψηφία. 

7. Οι έξυπνοι πολιτικοί «βαφτίζουν» τις προεκλογικές τους υποσχέσεις... προγραμματικές δεσμεύσεις. 8. Την ώρα της εκλογικής μάχης να τα «βάζετε» με τον αντίπαλο και όχι με τον «συναγωνιστή» σας στο ψηφοδέλτιο!

 9. Οι προτάσεις του αντίπαλου κόμματος είναι σαν το νερό, παίρνουν το σχήμα του δοχείου που τις φιλοξενεί. Αντιπολιτευτικός κανόνας. 

10. Όταν δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική λύση-πρόταση της αντιπολίτευσης για τα ζέοντα καθημερινά προβλήματα, ο πολίτης στρέφεται προς την κυβέρνηση. 

11. Σε μια πολιτική ομιλία δεν ενδιαφέρει μόνο η ακρίβεια των όσων λέτε, αλλά το συναίσθημα που προκαλούν στους πολίτες αυτά που λέτε. 

12. Στην πολιτική το «όχι» κάποιες φορές δεν είναι απάντηση αλλά ερώτηση! Περισσότερα 

Tips θα βρείτε στον Οδηγό Πολιτικής Επικοινωνίας «Ευ Πολιτεύεσθαι» 333+1 tips και μόνο για τους αναγνώστες της ψηφιακής εφημερίδας «Political» διατίθεται στην προνομιακή τιμή των 10 ευρώ από 15. Επωφεληθείτε! Για παραγγελίες και περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο email grammateia@nkmediagroup.gr ή στα τηλέφωνα 2109568066, του Θανάση Παπαμιχαήλ Επικοινωνιολόγος thanasis.papamichail@yahoo.gr Κ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: