slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η απλή αναλογική στα χέρια του Μιχαλολιάκου - Θα τολμήσει ο Αλέξης σύμπραξη με την Χρυσή Αυγή;;



Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να δώσει τα πάντα, ακόμα και την άδολη απλή αναλογική, αρκεί να καταφέρει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να δυσκολέψει τη ζωή της ΝΔ, η οποία θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

¨Ό,τι κι αν δώσει όμως, ό,τι κι αν κάνει, ακόμα και αν ικανοποιήσει και τις πιο μεγάλες απαιτήσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΚΚΕ το 
οποίο αρνείται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο, ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν, καθώς για να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 200 ψήφων (που είναι απαραίτητος για να ισχύσει άμεσα η εφαρμογή του εκλογικού νόμου) θα πρέπει να ψηφίσει και η ΝΔ υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου κάτι που αποκλείεται να συμβεί. 
Άρα ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα 200 «ναι» είναι να συνυπολογίσει σε αυτά και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. 
Και άντε να δούμε πώς θα συνυπάρξουν για τον ίδιο σκοπό ψήφοι της Χρυσής Αυγής και του αυτοαποκαλούμενου αριστερού ΣΥΡΙΖΑ
Για του λόγου το αληθές, ιδού και η αριθμητική δύναμη των κομμάτων.
Έδρες κομμάτων, από την ιστοσελίδα της Βουλής:
ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ = 152
ΝΔ 75
ΧΑ 18
ΕΝ. ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗ 17
ΚΚΕ 15
ΠΟΤΑΜΙ 10
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 9
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 4
Ας κάνουμε λοιπόν κάποιους υπολογισμούς
Η αριθμητική του εκλογικού νόμου, με στόχο την εφαρμογή του από τις αμέσως επόμενες εκλογές, για την οποία απαιτούνται 200 ψήφοι, λέει τα εξής:
Η Κυβέρνηση χρειάζεται 48 πρόσθετες ψήφους.
Υπόθεση εργασίας:
Υπερψηφίζουν: Ε.Δ.Π. + Ποτάμι + Ε.Κ. (χωρίς διαρροές)= 36
Υπερψηφίζουν: Οι παραπάνω + Ανεξάρτητοι= 40
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ρητά, ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει ο,τιδήποτε άλλο, εκτός από "απλή, ανόθευτη αναλογική", χωρίς πριμ και άλλα τερτίπια.
Συμπέρασμα: Μόνο με ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να κερδίσει το τακτικό, καιροσκοπικό εκλογικό παιχνίδι του!
Θα το τολμήσει;
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι, αν η ΧΑ -για δικούς της κομματικούς συμφερολοντογικούς λόγους- αποφασίσει να υπερψηφίσει, ο Αλ. Τσίπρας δεν θα αρνηθεί τις ψήφους της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: