slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για την επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου

Συμπληρώνονται, σήμερα, 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, του πολιτικού ηγέτη και αγωνιστή της Δημοκρατίας, ο οποίος έμελε να αλλάξει τη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που διοχέτευσε τον αέρα της οραματικής Αλλαγής στη χώρα. Μιας λυτρωτικής Αλλαγής που περιλάμβανε όχι μόνο όσα στερήθηκε η χώρα εξαιτίας της σκοτεινής επταετίας της δικτατορίας, αλλά πολύ
περισσότερο απάλλαξε τη χώρα από το βαρίδι της παρακρατικής σκιάς της μετεμφυλιακής Δεξιάς. Κατανόησε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του εγχώριου πεδίου και κατέστησε το ΠΑΣΟΚ «όχημα» και «αρωγό» στην προσπάθεια ανασχεδιασμού και επανεκκίνησης της ελληνικής κοινωνίας. Επέφερε ριζικές μεταβολές στην κρατική δομή, χτίζοντας το κοινωνικό κράτος, στα πρότυπα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και άρθρωσε ισχυρό διεθνή λόγο. Η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στην πορεία προς την εθνική συμφιλίωση, ενώ παράλληλα έθεσε τις βάσεις για την αναβάθμιση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, μέσα από μια σειρά τολμηρών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες άφησαν πλούσια παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια.
Τα παραπάνω προσεγγίζουν ακροθιγώς, μόνο το πολιτικό και κοινωνικό έργο που προσέφερε ο Ανδρέας Παπανδρέου στη χώρα. Προσφέρουν όμως εξαιρετική απάντηση στην ερώτηση: Τι κάνει σήμερα τον Ανδρέα Παπανδρέου πιο επίκαιρο από ποτέ; Η απάντηση βρίσκεται στην κατάρρευση των οραμάτων και των επιτευγμάτων του παρελθόντος, όπως τη βιώνουμε ιδιαίτερα ως νέα γενιά. Σήμερα, ο Ανδρέας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Όχι, μόνο, γιατί ήταν ο ιδρυτής και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ο Πρωθυπουργός της Αλλαγής, αλλά γιατί με την πολιτική του στάση ένωσε τους Έλληνες και ισχυροποίησε την Ελλάδα.

Τιμή για όσους σε έζησαν..ευθύνη για εμάς που μαθαίνουμε για σένα..κληρονομιά για εκείνους που θα γεννηθούν..
Eμείς διαφυλάτουμε τις Αρχές και τις Αξίες αυτής της παράταξης, Εμείς θα ξαναχτίσουμε το Μεγάλο ΠΑΣΟΚ που εκδημοκράτισε την Χώρα.
Έχουμε κράτησε ακέραιοι την υπόσχεση μας!
Μας εμπνέεις, μας Ενώνεις , Μας οδηγείς.
Ανδρέα ζεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: