slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Κόκκινου με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Ν. Αιγαίου


Άμεση κινητοποίηση και επαγρύπνιση όλων των αρμοδίων φορέων καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο με τον Περιφερειακό Διοικητή Νοτίου Αιγαίου Αντιπύραρχο κ. Α. Τριπολιτσιώτη, τον οποίο συνόδευαν ο Διοικητής της Π.Υ. Ρόδου Πύραρχος κ. Η. Τσαπούρας και ο Πυραγός κ. Τζώρτζης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων φορέων για την καλύτερη οργάνωση και αντιμετώπιση πυρκαϊών με δεδομένο ότι διανύουμε την αντιπυρική περίοδο (1.5.16 – 31.10.16).

Έγινε καταγραφή των ζητημάτων που πρέπει να λυθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και εκτίμηση των στελεχιακών και υλικών δεδομένων που είναι διαθέσιμα για επιχειρησιακούς σκοπούς.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει μέσω του νέου Ε.Σ.Π.Α. με οχήματα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα νησιά μας και δρομολογήθηκαν για τις επόμενες ημέρες κοινές δράσεις ενημέρωσης για την αντιπυρική περίοδο.

Επίσης συζητήθηκε η εναέρια υποστήριξη και τα μέσα που είναι διαθέσιμα για κατάσβεση πυρκαϊών και δρομολογείται η έγκριση και ένταξη νέων εθελοντικών ομάδων που θα βοηθήσουν στην πυρόσβεση σε νησιά της περιοχής μας.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί η διαρκής επαγρύπνηση, η συνεργασία και η ετοιμότητα που οφείλουν να δείξουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στην αντιπυρική προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: