slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΟΧΙ» επί της Αρχής στο πολυνομοσχέδιο-φωτιά από τη ΝΔ


Της Άντζελας Πεΐτση

Ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Κοινοβουλευτικού Έργου της ΝΔ, υπό τον Πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στη Βουλή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο νομοσχέδιο για τα νέα «μέτρα φωτιά» όπως τα χαρακτηρίζουν τα γαλάζια στελέχη, που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή θα πει ΟΧΙ επί της Αρχής. ΟΧΙ στη φορολογία και στους έμμεσους φόρους. ΌΧΙ στον «κόφτη», ΟΧΙ στην άρση προστασίας της Α΄ κατοικίας για τα στεγαστικά δάνεια των αδυνάμων.

Όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισαν στο zougla.gr, “εκείνος” που ήταν από το 2014 ήταν διαφορετικής φιλοσοφίας ενώ ο καινούριος «κόφτης» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «έρχεται επειδή είναι αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός».

Η ΝΔ θα πει ΟΧΙ στο «υπερ-ταμείο» αποκρατικοποιήσεων όπως αυτό έρχεται στη Βουλή με το εν λόγω πολυνομοσχέδιο και αφορά για 99 χρόνια παραχώρησης, λειτουργίας καθώς και των διοικήσεων των οργανισμών εκείνων που θα ενταχθούν σ' αυτό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες έγκυρες γαλάζιες πηγές του zougla.gr, θα πει ΝΑΙ σε ιδιωτικοποιήσεις διευκρινίζοντας όμως πως θα πει ΝΑΙ αν υπάρχουν διαρθρωτικές αλλαγές, όπως π.χ. «Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων». Λεπτομέρειες θα δώσει στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: