slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Π. Ρήγας: Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Νίκος Συρμαλένιος


ονομικών της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Ο Παναγιώτης Ρήγας καυτηριάζει τα λεγόμενα του βουλευτή, ότι δηλαδή ψηφίζει τα μέτρα παρότι διαφωνεί, απλά για να μην κάνει τη χάρη στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά "Μας δουλεύει! Δουλεύει ψιλό γαζί όλους τους Κυκλαδίτες! Έταξε, αυτός και το κόμμα του, λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά, για να κάνει ακριβώς τα αντίθετα αφού άρπαζε την ψήφο των Κυκλαδιτών και κάθισε στη βουλευτική καρέκλα"...
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ρήγας αναφέρει:


Το ακούσαμε και αυτό!

Ενεούς μας άφησε ο βουλευτής των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κος Συρμαλένιος με την δικαιολογία που επιστράτευσε για την υπερψήφιση των εξοντωτικών και εξευτελιστικών μέτρων, εμπνεύσεως και ιδιοκτησίας Τσίπρα-Καμμένου.

Μολονότι διαφωνεί με τα μέτρα – μας λέει ο κ. Συρμαλένιος - τα ψηφίζει για να μην κάνει τη χάρη στην αντιπολίτευση! Επομένως ο κ. Συρμαλένιος ψηφίζει όλα τα μέτρα, που δίνουν την χαριστική βολή στην ήδη λαβωμένη νησιωτικότητα, όχι επειδή συμφωνεί, όχι για την καρέκλα του, όχι για την παραμονή στην εξουσία, αλλά για να μην κάνει το χατίρι της αντιπολίτευσης!

Έτσι ο κ. Συρμαλένιος :
Αποδέχεται την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% και για τα νησιά, αφού προηγουμένως έχει ψηφίσει την αύξηση από το 16% στο 23% .
Αποδέχεται την επιβολή ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και την αύξηση στα εντός σχεδίου οικόπεδα, καθώς και τον χαρακτηρισμό της περιουσίας αξίας άνω των 200.000 ευρώ, ως μεγάλης και αγρίως φορολογουμένης.
Αποδέχεται την κατάργηση της δυνατότητας που είχαν οι αγρότες των νησιών να εντάσσονται σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα με την προϋπόθεση το εισόδημά τους σε ποσοστό 35% να προέρχεται από αγροτικές δραστηριότητες.
Αποδέχεται την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που θα έχει σαν αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στα ύψη, η ήδη αυξημένη τιμή τους.
Αποδέχεται τον αυτόματο «κόφτη» για περικοπή μισθών και συντάξεων.
Αποδέχεται την μεταβίβαση του συνόλου της περιουσίας του δημοσίου στο υπερταμείο που ελέγχεται από τους δανειστές για χρονικό διάστημα 99 ετών.

Αποδέχεται τα πάντα όλα, ο κ. Συρμαλένιος και ο λόγος είναι ένας, για να σκάσει από το κακό της η αντιπολίτευση. Έτσι απλά και σταράτα!

Τελικά η δικαιολογία του κ. Συρμαλένιου είναι χειρότερη από την ίδια του την πράξη.

Μας δουλεύει! Δουλεύει ψιλό γαζί όλους τους Κυκλαδίτες!

Έταξε, αυτός και το κόμμα του, λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά, για να κάνει ακριβώς τα αντίθετα αφού άρπαζε την ψήφο των Κυκλαδιτών και κάθισε στη βουλευτική καρέκλα.

Θαυμάστε πολιτικό ήθος της πρώτο-δεύτερης φοράς αριστερό-ακροδεξιάς!

Διαλύουν την οικονομία, καταστρέφουν τη χώρα και μας δουλεύουν και από πάνω.

Ο λόγος πλέον ανήκει στου πολίτες, ανήκει στους νησιώτες. Ουδείς δικαιούται να εμφανίζεται πλέον ανήξερος και ανυποψίαστος.

Και η παραμικρή ανοχή σε αυτή την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποτελεί συνενοχή στην καταστροφή που συντελείται σε βάρος των νησιών και της χώρας.

Οι καιροί ου μενετοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: