slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!

Και δεν θα είναι αποτέλεσμα αυταπάτης. Θα είναι μια πραγματικότητα γιατί με την «ταφόπλακα» του ασφαλιστικού για τις επόμενες γενιές και την «λαιμητόμο» σε κάθε τι φορολογικό για την ανάπτυξη, η εξαθλίωση του Ελληνικού λαού είναι προδιαγεγραμμένη χωρίς αμφιβολία. Όσοι κατηγορούνται για κατ’ επάγγελμα μισθοφόροι της μιζέριας και κριτικής ανενδοίαστων ψευδών υποσχέσεων κακώς κατηγορούνται.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η πιθανή υπόσχεση μείωσης του χρέους προϋποθέτουν νέους δυσβάσταχτους φόρους και μνημόνιο διαρκείας. Παρόλα αυτά θριαμβολογούμε για άλλη μια φορά, παραμονή της έγκρισης από τη Βουλή μιας νέας πιο επώδυνης συμφωνίας. Διαβεβαιώσεις από επίσημα κυβερνητικά χείλη ότι θα βγούμε στις αγορές σε
ένα χρόνο και ότι ο «μισθό – κόφτης»  δεν θα εφαρμοστεί, δεν γίνονται πλέον πιστευτές από κανέναν. Άλλωστε πότε πέσανε μέσα στις προβλέψεις τους; Μπορεί και οι νέες αυτές εξαγγελίες να αποδειχθούν «αυταπάτες» και με σφραγίδα αρχηγού και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Η φυγή προς τα εμπρός, που τα συγκυβερνώντα κόμματα καλλιεργούν, προϋποθέτει εικονική μετάβαση σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία. Όταν θα καθαρίσει το τοπίο θα μετράμε θυσίες και θύματα. Νέες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, αδικαιολόγητη ανεπάρκεια διαχείρισης ζωτικών θεμάτων, στέρηση στρατηγικών ικανοτήτων, επαναλαμβανόμενες μεγαλοστομίες, «επιθετικές» συνεντεύξεις, και ακούσια διαγγέλματα «θαμπώνουν» το επικοινωνιακό χάρισμα που άλλοτε ξεγέλαγε τους ιθαγενείς. Κι όμως, αν και το φρούτο της αριστεροσύνης ωρίμασε, δεν λέει να πέσει από το δέντρο. Παραμένει στην κυριολεξία ανέπαφο με κάτι μικρά μαύρα σημαδάκια που έχουν όλα τα ώριμα φρούτα λίγο πριν σαπίσουν. Εκτός κι αν τα αναιμικά ποσοστά της διαφοράς των δημοσκοπήσεων από το κόμμα της ΝΔ είναι ικανοποιητικά. Η στρατηγική στοχοπροσήλωση της σε προβολή ανακολουθιών και ψεμάτων του κυβερνώντος κόμματος και σε προσφυγή σε πρόωρες εκλογές δεν φαίνεται να αποδίδει εκλογικούς καρπούς. Είναι αδιέξοδος εγκλωβισμός.

Για άλλη  μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι τις εκλογές δεν τις κερδίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις χάνουν οι κυβερνήσεις λόγω δυσαρέσκειας του εκλογικού σώματος. Στις δύσκολες μέρες που περνά η κυβέρνηση, οι εκλογικές απώλειες τους είναι μικρές και η αναπλήρωση τους εύκολη.

Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, κι αυτό θα το αποφασίσει αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση, τότε θα ξαναζήσουμε μια εκ νέου ακροαριστερή ρητορική για έξωθεν παρεμβάσεις, τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας και θα ξανακούσουμε νέες μεγαλοστομίες και υποσχέσεις, απύθμενου θράσους. Το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να προτείνει εφικτές λύσεις για να βγούμε από τη δυσάρεστη οικονομική κατάσταση και να βγάλει στο «τηλεοπτικό μεϊντάνι» νέα πρόσωπα με νέες ιδέες. Έτσι θα πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους ότι άλλαξε και μπορεί.

Διαφορετικά θα πει κι αυτή, η ΝΔ, όπως και όλοι εμείς για την αναμενόμενη ανάπτυξη, το «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!».

ΣΤΕΡΝΟΓΡΑΦΟ
Η διανομή ψυχοτρόπων ουσιών και σύμφωνα με την άλλοτε θεωρία του ψεκασμού, για την αντιμετώπιση της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής των πολιτών από τη νέα φορο-επιδρομή, θα γίνει από τον Σεπτέμβριο ενεστώτος έτους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: