slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση – κόλαφος στην Αυγή: Εικόνα πλήρους κατάρρευσης για Τσίπρα! (κάρτες)

Την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης της δημοφιλίας τουΤσίπρα και του συνοδοιπόρου του Καμμένου, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύει – και εδώ είναι και η μεγαλύτερη «είδηση» – η εφημερίδα «Αυγή»!

Είναι χαρακτηριστικό πως στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών προηγείται «καθαρά» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Βασίλης Λεβέντης, στην τρίτη η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Τσίπρας βρίσκεται στην έκτη και ο Πάνος Καμμένος στην 7η θέση, με τον πιο αντιδημοφιλή πολιτικό αρχηγό τον Μιχαλολιάκο να βρίσκεται πολύ κοντά τους…http://www.lykavitos.gr/archives/405825






Παράλληλα η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ως καταλληλότερο πολιτικό αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρεί πως θα πρέπει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση υπό την Νέα Δημοκρατία.





Στην ίδια δημοσκόπηση η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 60% πιστεύουν πως μάλλονδεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές σε αντίθεση με το 38% που θα ήθελε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα το 49% των πολιτών θεωρούν πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, ενώ το 30% θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη.





Πάντως, τα στοιχεία για την πορεία της χώρας είναι απογοητευτικά. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση-μόλις το 7% των ερωτηθέντων – με τη συντριπτική πλειοψηφία, το 88%, να θεωρεί ότι πορευόμαστε λάθος. Εξίσου λίγοι είναι κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες (9%), με τα τρία τέταρτα να εκτιμούν ότι θα χειροτερεύσει και ένα 16% να εκτιμά ότι λίγο-πολύ δεν θα αλλάξει τίποτε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: