slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κεφαλογιάννης: "Το προσφυγικό πρόβλημα δεν επιλύεται αν δεν λυθεί το πρόβλημα της Συρίας".


Παρέμβαση (παρουσία του Ζαν Κλοντ Γιούγκερ) απο τον Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, για ρόλο της Ελλάδας στο Μεταναστευτικό πρόβλημα της Ευρώπης. VIDEO.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για το Μεταναστευτικό τόνισε :

" Η πολυπλοκότητα του Προσφυγικού  προβλήματος είναι προφανής.»

Υπάρχουν ευθύνες σε Διεθνές επίπεδο. Καθυστερήσαμε. Το προσφυγικό πρόβλημα δεν
επιλύεται αν δεν λυθεί το πρόβλημα της Συρίας. Το δε πρόβλημα της Συρίας δεν λύνεται αν δεν ηττηθεί ο ISIS στο έδαφος.
Υπάρχουν ευθύνες και στην ΕΕ. Ατελείς μηχανισμοί αντιμετώπισης μιας τόσο μεγάλης κρίσης . Να γιατί χρειάζεται περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη.
Βεβαίως να προστατεύσουμε τα Σύνορα της Ευρώπης. Τα Σύνορα της Ευρώπης είνα σύνορα των κρατών μελών. Της Ελλάδας της Ιταλίας που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.
Βεβαίως, τα κράτη μέλη, να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους προς τους αιρετούς τους στην ΕΕ. Χρειάζεται όμως και αλληλεγγύη απο την ΕΕ προς την Ελλάδα και τις χώρας του Νότου για το προσφυγικό.
Ευθύνες υπάρχουν και στην Τουρκία.    
Δεν καταπολεμούνται τα παράνομα  κυκλώματα Διακίνησης Μεταναστών.
Δεν χρειάζεται βίζα εισόδου στην Τουρκία από  τις χώρες Μαγκρεμπ. Αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες από τις χώρες της Β. Αφρικής και τις Αραβικές χώρες,επιχειρούν να περάσουν παράνομα απο το Αιγαίο,  στην ΕΕ.

Χρειάζονται Κέντρα Υποδοχής στα παραλία της Μικράς Ασίας. Ταυτοποίηση των Προσφύγων σε πλοία, με παράλληλη επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους.
Το Προσφυγικό είναι μια πρόκληση, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία".


Δεν υπάρχουν σχόλια: