slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ "ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Ερώτηση 21 γαλάζιων βουλευτών για τα επιδόματα του ΟΓΑ




Ερώτηση σχετικά με την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, βουλευτές της Νέας Δημορατίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Γράφει ο Ζορρό: Οχτώ λόγοι


Με βάση τον κανόνα που λέει ότι τα πάντα στη ζωή χαρακτηρίζονται συγκρινόμενα, παραθέτω οχτώ λόγους που αποδεικνύουν ότι το πρώην Μαράκι ήταν καλύτερο σε σύγκριση με το νυν Μανολάκι.

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με 37 (!) θέματα


Τριάντα επτά θέματα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το οποίο θα συνεδριάσει στις 29 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα.

Η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:

Στη Ρόδο οι Παλαίμαχοι Σύρου και Νάξου


Παλαίμαχοι Σύρου και Νάξου ετοιμάζουν βαλίτσες για την Ρόδο, όπου θα λάβουν μέρος στο 5οΠεριφερειακό Τουρνουά Παλαιμάχων Ποδοσφαίρου, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

ΑΜΣ Φιλωτίου: Ευχαριστούμε τον κ. Ραουζαίο


Στα πλαίσια των επισκέψεων του στα νησιά των Κυκλάδων το μέλος του συνδυασμού Ώρα ευθύνης για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο Πέτρος Ραουζαίος, πραγματοποιεί συναντήσεις και συνδράμει στις ομάδες.
Ο νεαρός παράγοντας ξεπέρασε τα σύνορα της Σύρου, με τον ΑΜΣ Φιλωτίου να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση για χορηγία του κ. Ραουζαίου προς τον ορεινό σύλλογο της Νάξου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση....

Διαδημοτική σύμπραξη Νάξου-Πάρου-Αντιπάρου Συνάντηση των τριών δημάρχων για τις δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας στο επίπεδο της αναπτυξιακής στρατηγικής


Στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2015, οι Δήμαρχοι Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Εμ. Μαργαρίτης, Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, και Αντιπάρου κ. Αν. Φαρούπος, συναντήθηκαν και συζήτησαν τις δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας των τριών δήμων στο επίπεδο της αναπτυξιακής στρατηγικής με στοχευμένα έργα και δράσεις, καθώς και τους τρόπους και τα μέσα υλοποίησής της.
Οι τρεις Δήμαρχοι εξέτασαν καταρχήν τα αποτελέσματα της προπαρασκευαστικής πρότασης που εκπόνησε η άτυπη Ομάδα Εργασίας, που συγκροτήθηκε με στελέχη των τριών δήμων τον Αύγουστο 2015, η οποία:

Γιάννης Βρούτσης :«Απαράδεκτη και άδικη η κατάργηση του ΙΚΑ Μήλου-Κιμώλου»


Ερώτηση (α.π. 453/22.10.2015) για το κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της νήσου Μήλου – Κιμώλου του Νομού Κυκλάδων, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε:

Η Νάξος φιλοξενεί το μεγαλύτερο Freestyle Windsurf event της Ελλάδας το μεγαλύτερο Freestyle Windsurf event της χώρας, με την υπογραφή μιας πολύ δυνατής συνεργασίας


 Η Νάξος και συγκεκριμένα η περιοχή Λαγκούνα, δίπλα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, προετοιμάζονται για να υποδεχτούν το μεγαλύτερο Freestyle Windsurf event της χώρας, με την υπογραφή μιας πολύ δυνατής συνεργασίας:

Ομιλία Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή


Για έναν προϋπολογισμό με κοινωνικό πρόσημο, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και τον πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του προσχέδιου προϋπολογισμού.
Ο Ν. Συρμαλένιος τόνισε ότι η ΝΔ εμφορείται από μια καθεστωτική νοοτροπία, καθώς δεν μπορεί να απαλλαγεί από το

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τον Φ.Π.Α. στα νησιά σχετικά με το επίμαχο θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές


Με αυτή την ανακοίνωση, θα θέλαμε να ενημερώσουμε κάθε επιχειρηματία και πολίτη των Κυκλάδων, σχετικά με το επίμαχο θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, για τις ενέργειες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μέχρι σήμερα, καθώς και για τις τρέχουσες κινήσεις και διεκδικήσεις μας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πρόθεση κατάργησης των μειωμένων συντελεστών έκανε την