slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 39 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ Αναβρασμός στη ΝΔ μετά τον ανασχηματισμό: Πολλοί βουλευτές εισηγούνται καταψήφιση ή αποχή στην ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτης

Προσθήκη λεζάντας
Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό.
Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 39 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι ο ανασχηματισμός αυτός είναι εκλογικός και σε καμία απερίπτωση δεν αντιστοιχεί με τα προβλήματα της χώρας αλλά και με την εφαρμογή της συμφωνίας που πέτυχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.
Προς αυτή την κατεύθυνση, οι συγκεκριμένοι βουλευτές εισηγούνται η Νέα Δημοκρατία να

Σε τροχιά διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ: Λάδι στη φωτιά από τον Λαφαζάνη


«Δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο, που προβλέπει νέα μέτρα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών ακινήτων και επιχειρήσεων», γράφει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.Με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρώην

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων




Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Ο "Σέρβος Δάσκαλος" στον πάγκο του ΑΜΣ Φιλωτίου.


Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Ο Γιόβαν Μιχαήλοβιτς και η διοίκηση του ΑΜΣ Φιλωτίου συναντήθηκαν πριν λίγες ημέρες στην ταβέρνα "Όπως παλιά" στα Αγγίδια της Νάξου, όπου επετεύχθητε και η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Σε μία από τις πιο ιστορικές συνεργασίες της ιστορίας του προχώρησε ο ΑΜΣ Φιλωτίου, καθώς μετά από επαφές που κράτησαν αρκετό διάστημα τα βρήκε σε όλα με Σέρβο τεχνικό Γιόβαν Μιχαήλοβιτς και θα είναι αυτός που θα ηγηθεί του τεχνικού επιτελείου της ομάδας της Νάξου.
Ο Γιόβαν Μιχαήλοβιτς είναι ένας προπονητής που έχει παραστάσεις από τα μεγαλύτερα κλαμπ της

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ & ΕΠΙΤΑΓΕΣ Τι θα ισχύσει από Δευτέρα με ανοιχτές τις τράπεζες -Αναλυτικά

 
Ανοίγουν από τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της «τραπεζικής αργίας».
Παραμένουν όμως σε ισχύ τα capital controls, καθώς το όριο ανάληψης μετρητών παραμένει τα 60 ευρώ σε ημερήσια βάση.
Ωστόσο, δίδεται το προνόμιο της σωρευτικής εβδομαδιαίας ανάληψης, δηλαδή μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες, μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως τα 420 ευρώ ανά εβδομάδα. Μετά την εβδομάδα το δικαίωμα χάνεται.

Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τις

"Ο κ. Χατζημάρκος καλά θα κάνει να είναι πιο σεμνός και να σταματήσει τα ασύστολα ψεύδη"


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με θρασύτατη ανακοίνωση του μετά την ψήφιση στη βουλή των πρώτωνπροαπαιτούμενων, αποδίδει τη διαδικασία μερικής κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στο Αιγαίο σε"εκ προμελέτης έγκλημα" της κυβέρνησης, στην οποία μάλιστα προσάπτει πολιτική χυδαιότητα καιανηθικότητα.
Καταρχήν θα συνιστούσαμε στον Περιφερειάρχη λίγη τσίπα, τη στιγμή που με απίστευτη ευκολία υποστήριξεκαθαρά για μικροκομματικούς λόγους το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, συνηγορώντας ουσιαστικά στην κατάργησητων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα

ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη ομολογεί: Εγώ σήκωσα τα 200.000 ευρώ!



Η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, Αρτεμις, με δήλωσή της στο «Πρώτο Θέμα» ομολογεί ότι λίγες μέρες πριν από το κλείσιμο των τραπεζών σήκωσε 200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα του Ηρακλείου.
Η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη ζει στο Ηράκλειο και κατέθεσε αίτημα με τον λογιστή της να κάνει ανάληψη των 200.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα το υποκατάστημα της Εθνικής στην κρητική πόλη τής τα έστειλε στο σπίτι.

Σκληρή απάντηση Πανναξιακού στις δηλώσεις Μανωλά

    ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.

Προσθήκη λεζάντας
".....νιώθουμε μεγάλη έκπληξη, διαβάζοντας την συνέντευξη του σπλάχνου της ομάδας Κώστα Μανωλά συνεπικουρούμενη από τα σχόλια του πατέρα του Νικηφόρου.", αναφέρει στη μακροσκελή απάντησή του ο Πανναξιακός. "Μόνο κριτική εναντίον του συλλόγου και μάλιστα καυστική! .....Δεν τον παρεξηγούμε όμως γιατί δεν γνωρίζει!.....", επισημαίνει το σωματείο, που με αφορμή τα επαινετικά σχόλια του ποδοσφαιριστή της Ρόμα για τη δουλειά του προπονητή του ΠΑΣ Νάξου, ρωτά: "Πού είναι το ερασιτεχνικό ιδεώδες;", σημειώνοντας παράλληλα, ότι λειτουργεί με καθαρά οικονομικά κριτήρια...

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Οταν ο νέος υφυπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ομολογούσε ότι είχε «μαύρο» ταμείο ως δήμαρχος [βίντεο] Παύλος Πολάκης

Ο τύπος αυτός κατηγορούσε τον Σαμαρά ότι ακούει την Μερκελ
Ο βουλευτής των Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης ανέλαβε χρέη υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Πριν μερικά χρόνια, ήταν δήμαρχος Σφακίων και δήλωνε δημοσίως ότι διατηρεί... μαύρο ταμείο.
Και μάλιστα το είχε ομολογήσει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, τονίζοντας ότι δεν νιώθει παράνομος. Ηταν η εποχή του Μνημονίου και των περικοπών στα κονδύλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τότε λοιπόν, το 2013, ο κ. Πολάκης ομολογούσε:

"Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση στην ακτοπλοϊα"


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΙΓΑΛΑ ΒΑΓΓΕΛΗ

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου καταγγέλλει για άλλη μια φορά, την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ακτοπλοΐα τα τελευταία χρόνια, στα νησιά του Αιγαίου με ευθύνη των κυβερνήσεων του ευρω – μονόδρομου.

Ο κάτοικος της Σαντορίνης, για παράδειγμα ( μετά τον περιορισμό των ενδο - κυκλαδικών δρομολογίων )χρειάζεται σχεδόν τρεις μέρες και πέντε μεροκάματα για ένα

Σία Αναγνωστοπούλου. Μια ΑΝΑΝίστρια υφυπουργός

 Σία Αναγνωστοπούλου
Εμείς ως «προφήτες» το γράψαμε εδώ Κρατήστε τα ονόματα, διότι κάποιοι προδότες θα γίνουν και υπουργοί. Τώρα έρχεται η υλοποίηση .
Εκτός από την Ολγα Γεροβασίλη, το νέο γυναικείο πρόσωπο στο κυβερνητικό σχήμα είναι αυτό της 56χρονης Αχαϊκής ακαδημαϊκού Σίας Αναγνωστοπούλου.
“Η τουρκολαγνος νέα υφυπουργός εξωτερικών…(μπροστά της ωχριά η Ρεπούση)

Για να δούμε τι έγραφε το olympia εδώ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ για την νέα υφυπουργό Εξωτερικών
Σία Αναγνωστοπούλου.
Ίσως η πλέον επικίνδυνη της...

Αγώνας δρόμου για μικρούς και μεγάλους στη Νάξο


Αγώνας δρόμου για μικρούς και μεγάλους "Τρέχοντας στο κύμα", θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου, στη Νάξο στην Παραλία Αγίου Γεωργίου (Φλοίσβος), στις 10:00. Την ίδια μέρα εκδήλωση με θέμα: "Αθλητισμός και υγεία" στο Δημοτικό Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης", στις 20:00.
Τον αγώνα δρόμου διοργανώνουν, το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η ΟΝΑΣ και χορηγοί είναι η ΕΑΣ Νάξου και η Λέχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.
Εκδήλωση με θέμα: "Αθλητισμός και υγεία"Κυριακή 19, Δημοτικό Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης", 20:00.
Πρόγραμμα:

Βενιζέλος με στοιχεία κατά Τσίπρα


Είναι με το Ναι και με το Όχι, κυνικός, τυχοδιώκτης, νάρκισσος


Ευθεία προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Βενιζέλος με άρθρο του στο iefimerida.gr.
Με αφορμή τη χτεσινή συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός κατηγορείται ως κυνικός, αλαζόνας, ψεύτης, τυχοδιώκτης, αγνώμων, πολιτικός ανεμόμυλος, νάρκισσος, υφαρπακτής ψήφων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στη Βουλή, οικονομικός καταστροφέας (με συγκεκριμένα στοιχεία) και πολλά άλλα. Από τα πυρά Βενιζέλου δεν ξέφυγε ούτε η πρόεδρος της Βουλής. Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι τόσο το ΠΑΣΟκ όσα και τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα «θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία που συνήψε στην Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης ο κ. Τσίπρας υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες για τη χώρα».
Όλο το άρθρο:

Ανασχηματισμός -Χαικαλη- χαμηλών προσδοκιών - Ολα τα ονόματα


Περιορισμένο ανασχηματισμό με την απομάκρυνση της Αριστερής Πλατφόρμας και την είσοδο 9 νέων προσώπων έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Χωρίς υψηλές προσδοκίες η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αναζήτησε στελέχη από την αγορά και τον πανεπιστημιακό χώρο που να διαθέτουν μορφωτική και τεχνοκρατική επάρκεια αλλά

Νίκος Μανιός: « Ψήφισα ναι ΔΙΟΤΙ δεν υπάρχει άλλη πρόταση»

Δελτίο τύπου Νίκου Μανιού, βουλευτή Κυκλάδων σχετικά με τη συμφωνία και την ψηφοφορία της 15ηςΙουλίου 2015


Τοποθέτηση επί της συμφωνίας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κανάλι 1 του Πειραιά

Είναι γνωστό σε όλους πλέον σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο ότι η συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση προς υπογραφή είναι προϊόν εκβιασμού, πραξικοπήματος, και σταύρωσης του Έλληνα πρωθυπουργού όπως έχει αναφερθεί στα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ. Είναι επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός δημιούργησαν προηγούμενο στην ισχύουσα πολιτική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, της ακραίας λιτότητας, διάλυσης του κοινωνικού κράτους, και του κράτους δικαίου. Αμφισβητώντας τις εξήγγειλε δημοψήφισμα δίνοντας την εξουσία στον λαό να αποφασίσει. Ο πόλεμος που ακολούθησε με αποκορύφωμα το κλείσιμο των