slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδήλωση στην Κωμιακή για τα 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική νίκη των λαών

Προσθήκη λεζάντας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες Σάββατο 16 Μάη η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από την περίοδο του β’ παγκόσμιου πολέμου, ακολούθησε ιστορική αναφορά σε αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από την Κωμιακή της Νάξου όπως ο

Οι αριθμοί διαψεύδουν Πανούση: Κατά 300 άτομα αυξήθηκαν οι αστυνομικοί των VIPs


Ξεχειλίζει από αστυνομικούς το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των VIPs. Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ» της Κυριακής δείχνουν ότι παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, για εξοικονόμηση ανδρών από τις συνοδείες επωνύμων, το 4ο Τμήμα Προστασίας Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών έχει αυξήσει τη δύναμη του τους τελευταίους τέσσερις μήνες κατά 300 άτομα.
Συγκεκριμένα, από 860 οι αστυνομικοί έγιναν....

Βούτηξε στη θάλασσα ενώ το πλοίο προσέγγιζε στο λιμάνι της Πάρου


Ένα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το βράδυ, 15 Μαΐου στο λιμάνι της Παροικίας στην Πάρο.
Ενώ το πλοίο είχε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία πρόσδεσης στον προβλήτα, ένας νεαρός σε ηλικία άνδρας, πήδηξε από το κατάστρωμα του πλοίου στη θάλασσα.
Άμεσα το πλοίο σταμάτησε την προσέγγιση στο λιμάνι, κινήθηκε προς την παραλία του Κριού για να προστατέψει το άτομο που είχε βρεθεί στη θάλασσα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η

"Το κόστος της τσάμπα μαγκιάς"


"Το κόστος της τσάμπα μαγκιάς" Άρθρο του Ανδρέα Λοβερδου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Παράταξης,  στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Η έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αναφέρει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015 η ελληνική οικονομία σημείωσε ύφεση 0,2%. Παράλληλα εκτιμά ότι η ανάπτυξη το 2015 θα είναι 0,3%, αντί για 2.5-3% που προέβλεπαν πριν λίγους μήνες η ΕΚΤ, το Δ.Ν.Τ,η Κομισιόν και οι αγορές για την Ελλάδα το 2015.

>Αυτό για το οποίο τόσο καιρό προειδοποιούσαμε δυστυχώς επιβεβαιώνεται. Μετά από πολλές θυσίες και σκληρές προσπάθειες να ανακόψουμε τη βαθειά ύφεση, να περιορίσουμε τα ελλείμματα και να επιστρέψουμε  σε μια υγιή οικονομική κατάσταση,η δημαγωγία, τα ψεύδη,οι πειραματισμοί και ο ερασιτεχνισμός του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες.
> Η δήθεν διαπραγμάτευση, που ακόμη συνεχίζεται πέρα από κάθε οικονομική λογική, εξελίσσεται σε κολοσσιαίο φιάσκο, σε βάρος των πολιτών.Οι εταίροι δεν έχουν υποχωρήσει σχεδόν σε τίποτα, ενώ η χώρα μας έχει αναλάβει πολλαπλάσιες δεσμεύσεις από αυτές που περιελάμβανε το "e-mail Χαρδούβελη».

Στις 30/05/15 η Γιορτή θα γίνει την



Ανακοινώσεις

Η ημέρα του Ψαρά στα Κουφονήσιαέχει καθιερωθεί να γιορτάζεται το Σάββατο πριν την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Σας ενημερώνουμε ότι:

Κυκλοφόρησε ο νέος τόμος της επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ Θα παρουσιαστεί στις 18 Μαΐου στη Στοά του Βιβλίου

Η έκδοση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων ΝΑΞΙΑΚΑ, είτε με τη μορφή περιοδικής επιθεώρησης είτε με τη μορφή επετηρίδας, είχε και έχει ουσιαστική επιστημονική και πολιτισμική παρουσία στα ναξιακά πράγματα. Τα τελευταία χρόνια, κομίζοντας μια νέα αντίληψη στην επιλογή της θεματολογίας και στην πραγμάτευση παλαιών και νέων ζητημάτων, τα ΝΑΞΙΑΚΑ παρέχουν τη δυνατότητα σε Νάξιους αλλά και σε μη Νάξιους επιστήμονες να δώσουν το επιστημονικό τους στίγμα, να εκθέσουν τα ερευνητικά τους πορίσματα και να εκτεθούν στην κρίση της επιστημονικής κοινότητας, τοπικής και ευρύτερης, και της κοινωνίας, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα ποικίλα θεματικά πεδία που άπτονται του υλικού και άυλου πολιτισμού της Νάξου.

Συνάντηση των Νίκου Μανιού και Νίκου Συρμαλένιου με το Σύλλογο Απολλωνιατών Νάξου


Συνάντηση με το σύλλογο Απολλωνιατών Νάξου πραγματοποιήθηκε στη βουλή την Παρασκευή 15/5.Με τους δύο βουλευτές Νίκο Μανιό και Νίκο Συρμαλένιο, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου αποτελούμενη από τους Αντώνη Χωριανόπουλο επίτιμο πρόεδρο, τους Ιωάννη Ανδρή, Κωνσταντίνο Ανδρή, Κορρέ - Σιδερή Ειρήνη, Ρούφανη Νικόλαο, Χατζόπουλο Γεώργιο και τους ναυάρχους ε.α. Φηληπολήτη Αντώνιο και Μανωλά Γεώργιο.

Πρόσκληση για ημερίδα στη Νάξο


    

Εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 στη Νάξο
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σας καλεί σε ημερίδα με θέμα: