slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο “κολλητός” της Περιστέρας, κρατικοδίαιτος – βόθρος του Βορρά

 
Εκφυλιστικά συμπτώματα και φασίζουσες πρακτικές υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου το οποίο κάποιοι βουλευτές φιλοδοξούν να μετατρέψουν σε καταγώγιο.

Χαρακτηριστικοί στην κατεύθυνση αυτή είναι οι διάλογοι και τα σχόλια που ακούστηκαν σε μια από τις μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις – παρωδία με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του

ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ! Περιμένει τη… βαθμολογία των θεσμών για να φέρει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο!

Προσθήκη λεζάντας

 Την έγκριση των δανειστών αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να φέρει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με όλα τα μέτρα και τις ρυθμίσεις που θα ανοίξουν την κάνουλα της χρηματοδότησης από τους θεσμούς.
Οι εργασίες του Brussels Group στην ουσία έχουν πάρει τη

Προσωρινή λύση για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Αιγαίο – Πού θα εναποθέτουν απορρίμματα τα νησιά


Η θαλάσσια μεταφορά των απορριμμάτων από νησιά που δεν διαθέτουν ΧΥΤΑ, σε αυτά όπου λειτουργούν τέτοιοι χώροι, επελέγη ως πρσωρινή λύση για την άρση του αδιεξόδου σε νησιά του Αιγαίου.
Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηης, υπό τον υπουργό Νίκο Βούτση με τη συμμετοχή δημάρχων των νησιών που διοικητικά ανήκουν στις περιφέρειες Νότιου και Βόρειου Αιγαίου.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε οι ΦΟΔΣΑ (Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) που διαχειρίζονται ΧΥΤΑ και οι δήμαρχοι στους Δήμους των οποίων υπάρχουν ΧΥΤΑ να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους εξυπηρετώντας, προσωρινά, δήμους που δεν διαθέτουν τέτοιους χώρους.
Aποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, εντός 1,5 μήνα να διαμορφωθεί με τη συνεργασία των δήμων και της περιφέρειας σχέδιο δράσης επί της μεταφοράς, προεπεξεργασίας, και ενδιάμεσης μεταβατικής λύσης.

Η ΝΔ υπό τον Αντ. Σαμαρά δεν… τραβάει πια


Τα γκάλοπ δείχνουν τη βαθειά κρίση της ΝΔ του Α.Σαμαρά

Η ραγδαία πτώση της δημοφιλίας του Αντώνη Σαμαρά προβληματίζει όλο και περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ραγδαία πτώση της δημοφιλίας του Αντώνη Σαμαρά και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται πίσω ακόμα και από τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, προβληματίζει όλο και περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ υπό τον Αντ. Σαμαρά δεν… τραβάει πια και δε διαφαίνεται καμία ελπίδα ανάκαμψης στην παρούσα φάση. Η μεγάλη διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ - στις τελευταίες μετρήσεις ήταν περίπου 14 ποσοστιαίες μονάδες-  οδηγεί πολλά κεντρικά στελέχη στο συμπέρασμα ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει τάχιστα σελίδα.

Απόψε στις 21:15 στην πρώτη εκπομπή του MEGA Ελλάδα σ αγαπώ με χορηγό την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και την γραβιέρα της

Βούτσης: Ίσως μετατεθούν προεκλογικές υποσχέσεις - Αγκάθι ο ΕΝΦΙΑ


Ως «μεγάλο αγκάθι» χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Εσωτερικών, Νικος Βούτσης, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων.
Ο υπουργός ξεκαθαρίζει, σε συνέντευξή του στη Real News, πως δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο «το οποίο να εμπεριέχει μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, βασικών υποχρεώσεων του

Οι φόροι που έρχονται και οι φόροι που δεν φεύγουν



Σερνόμενη και παρακαλώντας τους δανειστές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδιώκει έκτακτο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα. Ποια μέτρα φαίνεται να κλειδώνουν και τι είναι στον αέρα.

Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στριμωγμένη στη γωνία του καναβάτσου των διαπραγματεύσεων εκλιπαρεί για να πειστούν οι δανειστές ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 –περίπου 1,5% του ΑΕΠ- μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να ενσωματωθούν ακόμη περισσότερα μέτρα στο λεγόμενο «πολυνομοσχέδιο» που αναμένεται να δοθεί μέσα στο τριήμερο. Οι εκπρόσωποι των «θεσμών» φέρονται να επιμένουν ότι με την υπάρχουσα κατάσταση, το πλεόνασμα θα είναι μηδενικό κάτι που σημαίνει ότι για να εμφανιστεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 1,2-1,5% θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα της τάξεως των 2-2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ελληνική πλευρά, επιμένει από την πλευρά της ότι ο στόχος θα επιτευχθεί και πλέον, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα φανεί αν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση ώστε να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία που θα οδηγήσει σε έκτακτο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης εντός της επόμενης εβδομάδας.

Τι αλλάζει στις φορολογικές δηλώσεις|Οδηγός για την υποβολή τους


Όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014, είτε έχουν ήδη φορολογηθεί αυτοτελώς είτε φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις είτε απαλλάσσονται από το φόρο, πρέπει να αναγραφούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Στα εισοδήματα που πρέπει να δηλωθούν φέτος υποχρεωτικά περιλαμβάνονται μερίσματα από κέρδη επιχειρήσεων, τόκοι από καταθέσεις και δάνεια, καθώς επίσης και κέρδη ή ζημιές από πωλήσεις επιχειρήσεων, ακινήτων, μετοχών, ομολόγων, εντόκων γραμματίων, αμοιβαίων κεφαλαίων και παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων.
Στις φετινές δηλώσεις, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν και πάλι ηλεκτρονικά, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα έχουν προσυμπληρώσει τα ποσά πολλών εισοδημάτων και παρακρατηθέντων φόρων (ποσά για μισθούς, συντάξεις, αμοιβές ελευθέρων επαγγελματιών κ.λπ.).
Φέτος μάλιστα, οι περισσότερες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος στις οποίες οι φορολογούμενοι θα αναγράψουν ποσά εισοδημάτων για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση θα παραπεμφθούν για έλεγχο δικαιολογητικών στις αρμόδιες ΔΟΥ ή στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της ΓΓΔΕ.
Όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2014 γεωργικά εισοδήματα υποχρεούνται πρώτα να τα προσδιορίσουν με τη λογιστική μέθοδο (έσοδα μείον έξοδα) και να τα δηλώσουν πρώτα στο έντυπο Ε3 και στη συνέχεια στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

ΧΩΡΑ-ΝΑΞΟΣ

ΑΦΟΥ Η ΝΔ ΤΟΝ ΤΑΪΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ! Κωλοτούμπας «Γαλάζιος» τ. ευρωβουλευτής εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στήριξε…ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλιο παρέμβαση για την Εργατική Πρωτομαγιά έκανε ο τ. ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media. Ο Κώστας Πουπάκης με αφορμή την Πρωτομαγιά εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για τη διαπραγμάτευση των τελευταίων ετών με τους εταίρους και...

Σε τι κόσμο ζούμε; Ο αριστερός πρωθυπουργός ήταν στο στούντιο ενός καναλιού που δεν πληρώνει φόρους και όπως καταγγέλλετε από τον ίδιο δεν πλήρωσε τσακιστή δεκάρα για τη συχνότητα...

Προσθήκη λεζάντας
...και ο δημοσιογράφος τον ρωτούσε τι θα γίνει με τις ......αποδείξεις που δεν....

Η Αξία του να είσαι αριστερός (και να μην είσαι κορόιδο)

ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ

Αν κάτι έμαθα από τους τρεις μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία είναι πως λίγα πράγματα είναι τόσο ωραία και σου δίνουν τόσο μεγάλη ελευθερία κινήσεων όσο το να είσαι αριστερός. Στην πραγματικότητα το να μην είσαι αριστερός σε κατατάσσει αυτομάτως στην κατηγορία κορόιδο καθώς χάνεις την ευκαιρία να λες και να κάνεις ακριβώς ό,τι λένε και κάνουν οι δεξιοί χωρίς να ανησυχείς για αντιδράσεις και άλλα τέτοια ενοχλητικά.

Νομίζω πως αν καταλαβαίνατε πόσα πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε ως αριστεροί θα κρεμούσατε μια κατακόκκινη σημαία έξω από το....

Χρεοκοπία εντός ευρώ και κυβέρνηση τεχνοκρατών



Χρεοκοπία εντός ευρώ, κυβέρνηση τεχνοκρατών ή ριζική αλλαγή της κυβέρνησης Τσίπρα. Αυτό είναι το σχέδιο, σύμφωνα με τη «La Stampa» για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα το οποίο, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, επεξεργάζονται ήδη Βερολίνο και Φρανκφούρτη.

Στο σχέδιο θα περιλαμβάνεται εισαγωγή κάποιου είδους εσωτερικών ελέγχων και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των τραπεζών και να παρασχεθεί βοήθεια στον πληθυσμό.
Όμως υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια: Για να εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο, γραφει η «La Stampa», πρέπει να υπάρξει ή ριζικός ανασχηματισμός ή μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Νερό στο… κρασί των ιδιωτικοποιήσεων


Με τη θηλιά της έλλειψης ρευστότητας να σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τον λαιμό της εθνικής οικονομίας και την κυβέρνηση να ξύνει τον πάτο του βαρελιού (βλ. αποθεματικά ΟΤΑ) για ζεστό χρήμα, το θέμα των αποκρατικοποιήσεων που ήταν «ταμπού» για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην επικαιρότητα.

Αυτήν τη φορά, όμως, όχι ως «κόκκινη γραμμή» αλλά ως «εναλλακτική» πηγή από την οποία το Δημόσιο θα αντλήσει έσοδα.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης» στη Νάξο

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη πολιτών στο «Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαΐου 2015.

Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θεσπίστηκε με τον Ν. 4320/2015 (ΦΕΚ 29/Α/2015) και εξειδικεύτηκε με την υπ’ αριθ. 494/7-4-2015 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 577/Β/2015).

Οι παροχές του Προγράμματος αφορούν σε:

O Ευριπίδης που θέλει να γίνει Αρχηγός δεν βλέπει τον ΠΑΝΑΡΑ ως "ξένο σώμα" στην παράταξη

 
Σημειολογική η επίσκεψη του Στυλιανίδη στον Καμμένο
Τι (δεν) είπαν οι δύο πολιτικοί, αλλά φάνηκε στα χαμόγελα
Συνάντηση με χαμόγελα, είχαμε χτες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη και του νυν ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Αυτά που είπαν οι δύο πολιτικοί αφορούσαν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στη Θράκη και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Στυλιανίδης κατέθεσε επιστολή με την