slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Θα κάνουμε τον Πειραιά λιμάνι πρώτης κατηγορίας»


Nα κυριαρχήσει στο λιμάνι του Πειραιά θέλει η Κίνα και αυτό επιβεβαίωσε  ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Λι Κετσιάνγκ που τόνισε πως «θα κάνουμε τον Πειραιά λιμάνι πρώτης κατηγορίας»

Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε μακρά τηλεφωνικ ή συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ και φυσικά το αντικείμενο της συζήτησης δεν θα μπορούσε παρά να είναι η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών σε συγκεκριμένους τομείς. Με πρώτο και κύριο το λιμάνι του Πειραιά. 
Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Κετσιάνγκ ότι η Ελλάδα εξετάζει την ενίσχυση της συνεργασίας της με την Κίνα σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στο λιμάνι του Πειραιά.
Από τη μεριά του, ο Κινέζος πρωθυπουργός επισήμανε πως θα είναι σημαντική η ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σημασία που αποδίδει ο Αλέξης Τσίπρας στους διμερείς δεσμούς και τη σθεναρή υποστήριξή του σε ό,τι έχει να κάνει με το λιμάνι του Πειραιά.

Φορολογικό «αμάρτημα» ο γάμος και τα δύο παιδιά!!!


ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καλύτερα εργένης παρά οικογενειάρχης. Φορολογικό «αμάρτημα» θεωρείται η οικογένεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ για την φορολόγηση των οικογενειών στην χώρα μας  καθώς ανάμεσα σε 34 κράτη η πατρίδα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση με την φορολόγηση του εισοδήματος να φτάνει στο 43,4%. 
Μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, η συνολική επιβάρυνση (φόροι και εισφορές) που έχει στο εισόδημά του ένας Έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά ανήλθε το 2014 στο 43,4%. 
Την στιγμή, που ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%.

Στην Ελλάδα τρία βραβεία Europa Nostra για την πολιτιστική κληρονομιά: ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΛΑΣΙΘΙ και ΧΙΟΣ βραβεύονται


Για πρώτη φορά η Ελλάδα κερδίζει στην κατηγορία "Έρευνα και Ψηφιοποίηση"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν στις 14 Απριλίου τους νικητές των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβεία Εuropa Nostra για το 2015. Τρία από αυτά απονέμονται στην Ελλάδα! Βραβεύτηκαν:το σχέδιο HERMES, η ψηφιακή δηλαδή διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ερμούπολης της Σύρου, το Αρχοντικό Αντουάνικο στη Χίο και η αποκατάσταση ανεμόμυλων στο οροπέδιο του Λασιθίου, στην Κρήτη (Περισσότερες πληροφορίες στο Παράρτημα 1).