slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τον Απόλλωνα θα επισκεφτεί η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Κλιμάκιο τη Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με επικεφαλής τη Δημοτική Σύμβουλο Ευδοκία Ψαρρά, θα επισκεφτεί το Σάββατο 28 Μάρτη 2015 τον Απόλλωνα με αφορμή τις καταστροφές από

Ο Τσίπρας προσέλαβε ως σύμβουλο στο Μαξίμου υποστηρικτή της δραχμής!


Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε αυτούς που είναι υπέρ της δραχμής. O πρωθυπουργός στις 13 Μαρτίου προσέλαβε ως ειδικό σύμβουλο αρθρογράφο που δυο μέρες μετά έγραψε ότι «το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο μνημόνιο».
H δημοσιοποίηση τέτοιων απόψεων από έναν ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού ερμηνεύεται με δύο τρόπους: 
- Είτε οι διορισμοί γίνονται με κριτήρια “να βολευτούν όλα τα στελέχη μας”, άρα και κάποιοι ακραίοι, 
- Eίτε -το χειρότερο- επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση επεξεργάζονται πλέον σοβαρά τέτοια σενάρια.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο rednotebook.gr από τον Γιάννη Αλμπάνη, που δυο μέρες πριν είχε διοριστεί ειδικός σύμβουλος στο γραφείο Τύπου της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού (ΦΕΚ 131). 

Μας πάνε σε άτακτη χρεωκοπία σύμφωνα με non-paper του Μαξίμου: Η κυβέρνηση θα σταματήσει να πληρώνει το χρέος αν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις


Σε απολογισμό των δύο μηνών διακυβέρνησης της χώρας προχώρησε η κυβέρνηση, μέσω ενός non paper που εξέδωσε. Κωδικοποιώντας τις δράσεις και τον απολογισμό της σε 11 σημεία, η κυβέρνηση αναφέρεται στα νομοσχέδια που έφερε προς ψήφιση στη βουλή και άλλα που ετοιμάζονται ήδη, στη λίστα των μεταρρύθμίσεων που έστειλε στο  Brussels Group και στις συνεδριάσεις των κυβερνητικών οργάνων. 
Επίσης,  στο κεντρικό ζήτημα της κυβερνητικής πολιτικής το δίμηνο αυτό, που αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές για τη διαμόρφωση, όπως αναφέρει, των όρων της μεταμνημονιακής εποχής και της μετάβασης από τα μνημόνια της λιτότητας στην περίοδο της κοινωνικής ευαισθησίας, δικαιοσύνης, ανάπτυξης και της αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.
Όμως στο non paper αυτό υπάρχει και μια προειδοποίηση, καθώς στο σημείο 9 γ αναφέρεται χαρακτηριστικά:
(Ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση) «Έκανε απολύτως σαφές σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων τις οποίες καθυστερούν από το 2014. Η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή ΔΝΤ από τον Αύγουστο του 2014, παρόλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της».
Ακολουθεί ολόκληρο το non paper:
Το έργο της Κυβέρνησης από τη συγκρότησή της

Συνάντηση του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη με την Ένωση Ξενοδόχων

 Ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης θα συναντηθεί αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρα 14:30 με την Ένωση Ξενοδόχων στα γραφεία της ένωσης (Αθηνάς 18, Ηράκλειο).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο ενόψει της Τουριστικής σεζόν, η οποία θα αποτελέσει και

«Σκουπίζουν» τα πάντα για να πληρώσουν μισθούς-συντάξεις: Ψάχνουν 1,5 δις

 
Στην εξεύρεση του μεγαλύτερου ποσού των 1,5 δισ. ευρώ που χρειάζονταν για την καταβολή μισθών Μαρτίου και συντάξεων Απριλίου έχουν προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, «πείθοντας» φορείς να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους στους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.
Εν συνεχεία το Δημόσιο παίρνει τα χρήματα από τους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης στα πλαίσια συμφωνιών επαναγοράς (repos) που προσφέρουν στους φορείς επιτόκιο μεγαλύτερο από αυτό που προσφέρουν οι....

Πέντε νησιά του Νοτίου Αιγαίου αποκτούν υδατοδρόμια ανάμεσα τους και η Νάξος

 Υπεγράφησαν οι Προγραμματικές Συμβάσεις - Προχωρά ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την σύναψη πέντε (5) νέων Προγραμματικών Συμβάσεων με τα αντίστοιχα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την μελέτη,  κατασκευή και  λειτουργία ισάριθμων υδατοδρομίων σε νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. 
Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος υπέγραψε Προγραμματικές Συμβάσεις με το

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν τώρα για ρήξη με τους Ευρωπαίους


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το σενάριο της ρήξης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διάφοροι υπουργοί ακολουθούν το μοτίβο του κ. Βαρουφάκη και μιλούν δημόσια, με εκπληκτική άνεση, για το σενάριο της ρήξης με την Ευρώπη και το ΔΝΤ ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Το παιδαριώδες σκεπτικό τους είναι πως άμα δεν μιλάς για ρήξη και δεν απειλείς τους συνομιλητές σου με το ενδεχόμενο αυτό, δεν κερδίζεις διαπραγματευτικά!
Αν αυτό συνιστά ενδοκυβερνητική κριτική στον κ. Τσίπρα για όσα είπε και έκανε στο Βερολίνο, τότε ας τους συμμαζέψει αμέσως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.
Αν απευθύνονται στους διεθνείς συνομιλητές της χώρας, τότε προφανώς οι αναφορές στο σενάριο της ρήξης  έχουν νόημα μόνο αν τα ίδια είπε ο κ. Τσίπρας στις συνομιλίες του με την κα Μέρκελ. 
Στην περίπτωση αυτή θα ήταν απειλητικός στις συνομιλίες και εξευμενιστικός στις δημόσιες δηλώσεις! Αυτό όμως δεν βγάζει νόημα για μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται πρωτίστως για το εσωτερικό ακροατήριο και τις δημοσκοπήσεις.
Τι μένει; Το παντελώς ανεύθυνο σενάριο να απειλούν με ρήξη τρομάζοντας την ελληνική κοινή γνώμη, υπονομεύοντας ακόμη μια φορά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τροφοδοτώντας τα διεθνή ΜΜΕ με δημοσιεύματα για το ελληνικό κυβερνητικό αλαλούμ.

Κεφαλογιάννης: "Με Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση η αντιμετώπιση του Συνδρόμου Ταχείας Ξήρανσης ελιάς"


Τη δυνατότητα Ευρωπαϊκής Χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του Συνδρόμου Ταχείας Ξήρανσης της Ελιάς, υπογραμμίζει ο Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των ΤροφίμωνΒουτένιτς Αντριουκαϊτις σε ερώτηση του Επικεφαλής του Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη.
Στην ερώτησή του, ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επέστησε την προσοχή στην απειλή που συνιστά το σύνδρομο ταχείας ξήρανσης της ελιάς για τις ελαιοκαλλιέργειες στον Ευρωπαϊκό Νότο, το οποίο έπληξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλλιέργειες στην περιοχή Λέτσε στην Ιταλία, και το οποίο μεταδίδεται εύκολα και σε άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες (αμυγδαλιές, βελανιδιές) και στα ζιζάνια, και κάλεσε την ΕΕ να λάβει μέτρα ώστε παραγωγοί να ενημερωθούν για τη

Σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα οι νησιώτες για τον ΦΠΑ


Νότιο Αιγαίο 

Στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου την Τετάρτη 1 Απριλίου, ως αντίδραση στις δηλώσεις Βαλαβάνη περί πιθανής αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα «πλούσια» νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο θα είναι η πρώτη από τις αντιδράσεις στις οποίες θα προχωρήσουν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Το παραπάνω έγινε γνωστό πριν από λίγο δια στόματος του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, έπειτα από

Αυτόνομοι δήμοι τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων;


Τις σκέψεις του για τις αλλαγές που επιθυμεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εμφάνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι ο σχετικός, ευρύτερος διάλογος θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που προγραμματίζεται για τις αρχές Μαΐου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Βούτσης είπε ότι στόχος του υπουργείου είναι να προχωρήσει σε μία καταγραφή όλων των «κόμπων» που έχουν προκύψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την εφαρμογή του«Καλλικράτη». Δηλαδή πού υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων, πόρων και....

ΠΑΣΟΚ:Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής απέχει ένα πόντο από την απόλυτη αφέλεια και ένα πόντο από την απόλυτη γελοιότητα


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το πρωτοσέλιδο της Αυγής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Το σημερινό πρωτοσέλιδο σύνθημα της Αυγής «λεφτά υπάρχουν» καταγράφεται στην ιστορία του πολιτικού και δημοσιογραφικού κυνισμού που απέχει ένα πόντο από την απόλυτη αφέλεια και ένα πόντο από την απόλυτη γελοιότητα.
Αυτή είναι λοιπόν η αντίληψη που κυριαρχεί στον σκληρό πυρήνα της ομάδας εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς αυτά λέγανε και προεκλογικά με τα ψέματα περί προγράμματος  Θεσσαλονίκης.
Αλλά και τώρα; Μετά τα όσα συνέβησαν τους δυο τελευταίους μήνες; Μετά την παράσταση εξευμενισμού του Βερολίνου; Υπάρχουν λοιπόν τα λεφτά των ταμείων, του ΟΑΕΔ, των αγροτών, των ΔΕΚΟ, της Περιφέρειας Αττικής !
Ας καταλάβουν, όσο υπάρχει ακόμη ελάχιστο περιθώριο, ότι με την αντίληψη αυτή δεν πηγαίνεις από το 2015 στο 2016 και στο μέλλον, αλλά πίσω στο 2009 και μετά στο κενό με φόρα. 

ΠΑΣΟΚ: O βιασμός της αλήθειας έχει όρια


Από το Γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επειδή ο βιασμός της αλήθειας έχει όρια, επαναλαμβάνουμε ότι η τροποποίηση/ παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» που υπογράφτηκε ερήμην της Βουλής, υπογράφτηκε ούτως ή άλλως παρανόμως, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, γιατί  δεν αρκεί η επίκληση της γενικής αρμοδιότητας του υπουργού οικονομικών να συνάπτει δανειακές συμβάσεις κατά το νόμο περί δημοσίου λογιστικού.
Εδώ δεν έχουμε μια τρέχουσα και συνήθη δανειακή σύμβαση, αλλά ένα ολόκληρο πρόγραμμα στήριξης που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμη σοβαρότερο. Ο υπουργός οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα κατά το νόμο περί δημοσίου λογιστικού να επιστρέφει στο EFSF αποθεματικά 11 δις ευρώ του ΤΧΣ και μετά να τρέχει και να παρακαλάει να του δώσουν πίσω το 1,2 δις, ενώ η διοίκηση του ΤΧΣ διευκρινίζει με ανακοίνωσή της ότι καλώς επιστράφηκαν και τα 11 δις σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 20.2.

ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: «Χρησιμοποιήστε επιτέλους την λίστα»



Ενημερωτική τηλεφωνική επικοινωνία για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά και για τη γνωστή ως «λίστα Λαγκάρντ» είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συζήτηση που διεξάχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την κ. Λαγκάρντ για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε στον πρωθυπουργό ότι «στη χώρα σας έχω γίνει διάσημη από τη «λίστα Λαγκάρντ»», και τον πρωθυπουργό να απαντά: «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».
Η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της, τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα, επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης.

Tο 23,56% της ΑΝΕΚ στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς


Η εταιρεία ΑΝΕΚ  Α.Ε. ανακοίνωσε ότι η εταιρεία «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» απέκτησε την 19/03/2015 την κυριότητα 43.685.197 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, ήτοι ποσοστό 23,5661% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, λόγω πλειστηριασμού των ως άνω μετοχών που κατείχε η εταιρεία «SEA STAR CAPITAL PLC».

Aυτή είναι η συγκολλητική ύλη που ενώνει τους ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ: Το ψέμα, η παραπλάνηση και η πολιτική εξαπάτηση.


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την απάντηση του κ. Καμμένου για τα συνθήματα των ΟΥΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

Ο κ. Καμμένος μετά την κατακραυγή για τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚάδων στην παρέλαση αντί να αναλάβει τις ευθύνες του - γιατί  αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός - κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε μεγαλειώδη ψέματα δηλώνοντας ότι το βίντεο είναι από τη περσινή χρονιά, πράγμα που διέψευσε αμέσως η Eurokinissi.

Τελικά αυτή είναι η συγκολλητική ύλη που ενώνει τους ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ: Το ψέμα, η παραπλάνηση και η πολιτική εξαπάτηση. Μόνο που πλέον όλοι τους πήραν είδηση.

Μεγάλη διάκριση για τον Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ

Σημαντικότατη διάκριση αλλά και συγχρόνως μεγάλη αναγνώριση-δικαίωση της σοβαρής δουλειάς που πραγματοποιείται αποτελεί η ένταξη του σωματείου Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ στη λίστα των 125 ποδοσφαιρικών σωματείων από όλη την Ελλάδα στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη-Εκπαίδευση-Εκσυγχρονισμός των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών» του ¨ΟΠΑΠ ΑΕ¨ έως τις