slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Ρουσόπουλος συμβουλεύει : Ετσι θα ξεπεράσει η ΝΔ το πρόβλημα της εκλογικής διαδικασίας


Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών δίνει λύση στο πρόβλήμα με τη διαδικασί ατων εκλογών στη ΝΔ.
Χρησιμοποιώντας ένα μύθο για τον Χριστόφορο Κολόμβο, λέει στα στελέχη της ΝΔ τι να κάνουν για να αποφύγουν έναν νέο φιάσκο στις εσωκομματικές εκλογές.

«Ο Ηγέτης ως Ενσάρκωση του Θεσμού»
Ο μύθος θέλει τον Χριστόφορο Κολόμβο να αντιδικεί με τους φίλους του. Του είπαν πως δεν έκανε δα και κανένα μεγάλο κατόρθωμα, αφού απλώς χάραξε πορεία δυτικά στον χάρτη και πλέοντας έπεσε πάνω στην Αμερική. Εκείνος αντί απαντήσεως τους έδωσε ένα αυγό και ζήτησε να το στηρίξουν πάνω στο τραπέζι. Όσο κι’ αν προσπάθησαν βέβαια δεν τα κατάφεραν και τότε ο Κολόμβος πήρε το αυγό έσπασε την μια του άκρη και το στήριξε. Οι φίλοι του διαμαρτυρήθηκαν θεωρώντας ότι υπήρχε προϋπόθεση να στηριχθεί το αυγό χωρίς να σπάσει και εκείνος με φυσικότητα τους απάντησε πως έτσι κάποιοι πίστευαν ότι υπήρχαν όρια και στην πλεύση προς τα δυτικά. Αυτός όμως είναι που απέδειξε ότι δεν υπάρχουν όρια. Έτσι προέκυψε η φράση πως η λύση ενός προβλήματος ήταν τόσο εύκολη όσο το αυγό του Κολόμβου.
Η Νέα Δημοκρατία βυθίζεται στην δίνη ενός τεχνικού λάθους το οποίο οδήγησε σε πολιτικό φιάσκο. Και όμως η λύση είναι σαν το αυγό του Κολόμβου:
1. Εγκαταλείπει η Νέα Δημοκρατία την ιδέα να διεξαγάγει εκλογές με ηλεκτρονικό σύστημα On line σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε αυτό επελέγη μόνον για να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες.
2. Καλεί σήμερα τους ψηφοφόρους της να εγγραφούν έως το προσεχές Σάββατο στις τοπικές οργανώσεις της περιοχής τους ώστε να καταρτιστούν οι εκλογικοί κατάλογοι.
3. Την Κυριακή γίνονται οι εκλογές με βάση αυτούς τους καταλόγους χειρόγραφα.
4. Την Δευτέρα και την Τρίτη τα ονόματα των ψηφοφόρων περνάνε σε ηλεκτρονική μορφή. Χρειάζονται καμιά εκατοστή ηλεκτρονικοί υπολογιστές –τους οποίους διαθέτει το κόμμα- και άλλοι τόσοι εθελοντές. Έτσι μέσα σε δευτερόλεπτα θα βρεθούν τυχόν διπλοψηφίσαντες και θα διαγραφούν.
5. Με αυτά τα απλά βήματα η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εκλέξει πρόεδρο εντός δεκαπέντε ημερών και να πάψει η ανόητη εσωστρέφεια που την οδηγεί σε γελοιοποίηση και αφανισμό. Ίσως κάποιοι πουν ότι αυτά δεν προβλέπονται από το καταστατικό. Ας παραβιαστεί λοιπόν με απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής και των τεσσάρων υποψηφίων, όπως έγινε και το 2009. Το μείζον προέχει. Αλλιώς ισχύει το σιγά μη στάξει η ουρά του γαιδάρου…
Αυτά βέβαια για να γίνουν χρειάζονται κοινό νου. Θυμάμαι κάποτε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο γραφείο του στην προεδρία της Δημοκρατίας να μου λέει με θλίψη: «Στην Ελλάδα αγαπητέ Θεόδωρε ο κοινός νους δεν είναι τόσον κοινός όσο κοινώς νομίζεται»… Τον επιβεβαιώνει περίτρανα το ίδιο του το κόμμα σήμερα.
Μετά το φιάσκο της Κυριακής ακολούθησε το φιάσκο της Δευτέρας και της Τρίτης. Αναφέρομαι στους χειρισμούς όλων των υποψηφίων προέδρων. Κυρίως διότι μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν κάποιες από τις απαιτούμενες δεξιότητες. Η ψυχραιμία απουσίασε, η σοβαρότητα πνίγηκε στη λάσπη των αλληλοκατηγοριών. 
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σιδέρη το βιβλίο της καθηγήτριας Ιωάννας Τσιβάκου με τίτλο «Ο Ηγέτης ως Ενσάρκωση του Θεσμού». Η συγγραφέας ερμηνεύει με επιστημονική επάρκεια την διαφορά των χαρακτηριστικών του ηγέτη της Δύσης σε σχέση με τον ηγέτη στη χώρα μας. Η ελληνική κοινωνία δεν πέρασε από μακρές διαδικασίες εκκοσμίκευσης και εξατομίκευσης. Δεν προετοιμάστηκε συνεπώς δεόντως η ελληνική συνείδηση για να δεχθεί τα ιδεώδη του φιλελευθερισμού και του ορθολογισμού.  Ειδικά του ορθολογισμού…  


Πηγή: Ρουσόπουλος: Ετσι θα ξεπεράσει η ΝΔ το πρόβλημα της εκλογικής διαδικασίας | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/237594/roysopoylos-etsi-tha-xeperasei-i-nd-provlima-tis-eklogikis-diadikasias#ixzz3sWWTRmuv

Δεν υπάρχουν σχόλια: