slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γελάει η Μυτιλήνη Ο Τσίπρας «έκρυψε» 7.000 μετανάστες για να μην τους δει ο Φάιμαν


Αλλο νησί μοιάζει από σήμερα η Μυτιλήνη, καθώς η άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν υποχρέωσαν τον κρατικό μηχανισμό να «τρέξει» προκειμένου να αλλάξουν όλα.
Ηδη το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων έχει χωριστεί σε δύο τμήματα, σε αυτό που θα επισκεφθούν οι κ.κ. Τσίπρας και Φάιμαν και σε εκείνο που βρίσκονται πλέον Αφγανοί κυρίως μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά, ενώ πλοία δεν σταματούν να αδειάζουν το νησί από τους πρόσφυγες, μεταφέροντάς τους στην Αθήνα.

Οι αναρτήσεις στο twitter του πρωθυπουργό από την άφιξη και την επίσκεωη στη Λέσβο




Φωτογραφίες από την επίσκεψη Τσίπρα-Φάιμαν στο νησί





Λόγω της επίσκεψης Τσίπρα χώρισαν στα δύο το κέντρο υποδοχής προσφύγων

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αποφασίστηκε το Κέντρο Υποδοχής των Προσφύγων στη Μόρια Λέσβου να χωριστεί στα δύο. Στη μία πλευρά μεταφέρθηκαν όλοι οι μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν χαρτιά και δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν. Στη νότια πλευρά όμως, την οποία θα επισκεφθούν οι κ.κ. Τσίπρας και Φάιμαν, έχει πλέον στηθεί ένα υπερσύγχρονο κέντρο υποδοχής προσφύγων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρώτο από τα περίφημα «hot spot», ένα Πρότυπο Κέντρο Ταυτοποίησης Προσφύγων.

Σε αυτό το σημείο, στη νότια πλευρά του Κέντρου, έχουν μεταφερθεί πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία, οι οποίοι όμως έχουν χαρτιά και επομένως η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι πολύ πιο εύκολη. Εκεί έχουν μεταφερθεί τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, με τα οποία θα ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αδειάζει η Μυτιλήνη - Μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον Πειραιά

Στον Πειραιά συνεχίζουν να καταπλέουν πλοία σήμερα, γεμάτα πρόσφυγες. Ενδεικτικό είναι πως σήμερα τρία επιβατηγά πλοία έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από τη Λέσβο, μεταφέροντας συνολικά 4.911 μετανάστες. Πρόκειται για τα πλοία:
«Τerra Jet» που αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.702 μετανάστες
«Blue Star Patmos» που αποβίβασε 1.980
«Blue Star 1» που αποβίβασε 1.229 (772 από τη Μυτιλήνη και 457 από τη Χίο)
Μάλιστα, μέσα στην ημέρα αναμένεται να καταπλεύσει και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.466 άτομα.




Πηγή: «Καθάρισαν» τη Λέσβο από τους πρόσφυγες πριν την επίσκεψη Τσίπρα-Φάιμαν | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/229525/katharisan-ti-lesvo-apo-toys-prosfyges-prin-tin-episkepsi-tsipra-faiman#ixzz3nnGnGupv

Δεν υπάρχουν σχόλια: