slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πλήθος δημοσιογράφων και πολιτικών στο "Φεστιβάλ πατάτας" στη Νάξο - Έγινε το αδιαχώρητο (φώτος - VIDEO )


Με πολύ μεγάλη επιτυχία, πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, πολλούς δημοσιογράφους και πλήθος κόσμου γιορτάστηκε το Σάββατο 1η Αυγούστου στη Νάξο το Φεστιβάλ πατάτας. 
Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Αγίου Αρσενίου το παρών έδωσαν πολιτικά πρόσωπα, πλήθος γνωστών δημοσιογράφων, προσωπικότητες και καλλιτέχνες προσκεκλημένοι των διοργανωτών.

Πιο συγκεκριμένα παρευρέθηκαν: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, οι βουλευτές του νομού Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος και Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Στουπής, ο πρόεδρος της UNESCO Γιάννης Μαρωνίτης, ο π. πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης Δημόκριτου Νίκος Κατσαρός. 
Οι δημοσιογράφοι: (MEGA) Δημήτρης Ουγγαρέζος, Χρήστος Νέζος, Δουρουδή Μάρια, Μάνος Μπανασάκης, Βασίλης Αδαμόπουλος (BHMA FM), Γιώργος Καραμέρος, Ευτυχία Φράγκου, Δημήτρης Σαρρής (Epsilon), Πέτρος Κουσουλός (ALPHA), Ανθή Βούλγαρη (Παραπολιτικά και το ALPHA), Γκοσμάνης Δημήτρης (boxtv.gr) 
Βραβεύσεις
Στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ο κ. Κατσαρός, οι δημοσιογράφοι: Γιώργος Καραμέρος, Χρήστος Νέζος και Ευτυχία Φράγκου. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν από την UNESCO και τον πρόεδρό της Γιάννη Μαρωνίτη ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης καθώς και ο δημοσιογράφος Νίκος Μπανασάκης για την προσφορά τους στην UNESCO. 
Η πατάτα έρεε άφθονη στην εκδήλωση, με 18 διαφορετικές γεύσεις και καταπληκτικές συνταγές που είχε ετοιμάσει και σέρβιρε ο chef Στέλιος Κορρές και το KORRES catering.
Σπεσιαλιτέ της βραδιάς; Οι πατατολουκουμάδες!!! 
Την επιμέλεια του 5ου Φεστιβάλ της πατάτας είχε αναλάβει φέτος ο δημοσιογράφος Μάνος Μπανασάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πλέον εκείνος θα αναλαμβάνει την επιμέλεια του Φεστιβάλ που από το επόμενο καλοκαίρι, θα είναι διήμερο και εκτός την πατάτα θα περιλαμβάνει και τη γιορτή της γραβιέρας.
 
Την εκδήλωση παρουσίασαν, όπως κάθε χρόνο ο Γιώργος Καραμέρος με μια νέα παρουσία φέτος, τη δημοσιογράφο Ανθή Βούλγαρη. 
Παρών στην εκδήλωση Ναξιώτες καλλιτέχνες όπως ο Μανώλης Μπαρμπεράκης, η Ιωάννα Λεγάκη, Κώστας Κορρές κ.ά. αλλά και τα χορευτικά Αγίου Αρσενίου, Πολιτιστικού Συλλόγου "Παναγία Φλεριότισσα", Πολιτιστικού Συλλόγου Γλινάδου και Βίβλου. 

Ο Χρήστος Νέζος επιφύλαξε μια έκπληξη στο Φεστιβάλ...
Είχε καλέσει τη Στέλλα Κονιτοπούλου, με την οποία είχε κάνει το "Ταξιδεύοντας" στη Νάξο πριν από 11 χρόνια, η οποία μάλιστα είπε και δυο τραγούδια! 

Υποσχέσεις του Υπουργού
Ιδιαίτερη στιγμή στη βραδιά όταν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης κάλεσε τον Υπουργό στην εξέδρα: "Υπουργέ, οι παραγωγοί έχουν ανάγκες. Σας έχουμε θέσει ένα αίτημα και θέλουμε να μας πείτε τι θα γίνει".
Ο Υπουργός ανέβηκε στην εξέδρα και σημείωσε: "Πραγματικά υπέστησαν ζημιές οι παραγωγοί. Νομίζω ότι η αποζημίωση της πρώιμης καλλιέργειας θα αποδοθεί σε ένα ποσοστό 35-50% όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το υπόλοιπο κομμάτι που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ είναι δύσκολο, όπως γνωρίζετε να καλυφθεί από κρατικές ενισχύσεις.... αλλά με δεδομένο ότι πρόκειται πραγματικά για ανάγκη στήριξης του χώρου θα δούμε στα πλαίσια του de minimis και υπό την έγκριση της Ευρωπαικής Επιτροπής να δοθούν οι ενισχύσεις κι ας ελπίσουμε ότι οι δημοσιονομικές συνθήκες θα μας επιτρέψουν έστω μια ελάχιστη συμμετοχή από τον κρατικό κορβανά για να καλύψουμε το υπόλοιπο". Ο κ. Αποστόλου ζήτησε επίσης από τους παραγωγούς να επανέλθουν στα πρωτύτερα επίπεδα παραγωγής πατατόσπορου αφού η κάλυψη των αναγκών σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να είναι επιδίωξη όλων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μίλησε ακόμα για το φράγμα Τσικαλαριού, έργο που έχει σταματήσει εδώ και καιρό" και σε συνεργασία με το δήμο, την ΕΑΣ και την περιφέρεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και οφείλονται στην αδιαφορία όλων των εμπλεκόμενων και να αποτελέσει γέφυρα για το επόμενο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.  
Ο Δημήτρης Καπούνης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τη Μάρια Δουρουδή από το MEGA που ήταν και ο συνδετικός κρίκος για την ΕΑΣ με το κανάλι και την εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". 
Δείτε το video με το Φεστιβάλ πατάτας: 
Περισσότερες φωτογραφίες:
 http://www.naxostimes.gr/naxos/3114-video-plithos-dimosiografon-kai-politikon-sto-festival-patatas-sti-nakso-egine-to-adiaxorito-fotos

Δεν υπάρχουν σχόλια: