slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΓΡΙΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ!"Σφαγή" Μητρόπουλου - Σπίρτζη - Νικολούδη για το ποιος κάρφωσε ποιον


Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε μια καταγγελία "βόμβα" για την υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται.
Όπως υποστήριξε, ο αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπουργός Παναγιώτης Νικολούδης τού αποκάλυψε ότι κυβερνητικό στέλεχος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει εντολή στον εισαγγελέα να πάει ο φάκελος αίτησης άρσης ασυλίας του στη Βουλή.
"Για το προσωπικό θέμα που προέκυψε αύριο θα δώσω συνέντευξη Τύπου. Θα αναφερθώ επί προσωπικού θέματος που ανεδείχθη από πολιτικό... Την Τρίτη ο Νικολούδης μου αποκάλυψε πως στέλεχος της Κυβέρνησης έδωσε εντολή στον οικονομικό εισαγγελέα να στείλει φάκελο στη Βουλή για άρσης ασυλίας μου, που πριν από 2 χρόνια, 11 Νοεμβρίου του 2013, είχε ξαναστείλει και είχε αποτύχει", κατήγγειλε κατά την ομιλία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "κάποια κανάλια ποντάρουν πως θα μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής, πάνω από τον ηρωϊκό Πάντζα, και τον Αθανασίου, και πάνω απ' όλους μας. Άρχισε ενα πόλεμος για μένα άνευ προηγουμένου... Τα έχω αποκαλύψει στον Πρόεδρο, έχει όλον τον Φάκελο.... Ο σύντροφος Φλαμπουράρης τα ξέρει απο την Πέμπτη".
Click4more: Εκλογές 2015 - Αλέξης Μητρόπουλος: Μέχρι αύριο θα έχω αυτοκτονήσει! Αρχίζοντας την ομιλία του, σχολίασε ότι "Ίσως είναι η τελευταία αναφορά στην Κεντρική Επιτροπή", και συνέχισε:
"Δήλωσα παρόν και γι αυτό θα ακολουθήσω οτι αποφασίσετε. Ξέρω οτι σας στεναχώρησα επειδή το παρόν το δικαιολόγησα με σκληρές φράσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησα για πρόγραμμα αριστερού Θατσερισμού, που πάντως δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε δικό μας πρόγραμμα δίχως μνημόνιο.

Φτάσαμε σε μια δύσκολη συγκυρία. Βγήκα πρώτος χάρη στο δίκη σας στήριξη, όχι λόγω του δικού μας κύρους.
Σήμερα είμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία. Ποτέ στην ιστορία της Αριστεράς, που δρα επιστημονικά και πολιτικά, δεν ανεδέχθη να εφαρμόσει τέτοιας σκληρότητας πρόγραμμα.Θέλω να πολεμήσω μαζί σας. Το είπα στον προεδρο, είναι ανατρέψιμα τα θέματα, οπως το ασφαλιστικό...".

Ενώ, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, τόνισε: "Τα ζητήματα κάθαρσης της Αριστεράς είναι πάνω από όλα. Απο πότε που αποφυλακίστηκα ('74) δεν έχω υποστεί ξανά τέτοια. Θα είμαι στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ αν πάμε σε τροχιά αριστερής ανάπτυξης και αποδέσμευσης μνημονίου. Μας έχουν αλυσοδέσει, όμως... είναι αναστρέψιμα τα πράγματα".

Ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στη Βουλή, παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου,προκειμένου να αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία σκιά σχετικά με τη φορολογική του υπόθεση, που φέρεται να είναι σε εκκρεμότητα.

Απάντηση Σπίρτζη
Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση Μητρόπουλου, ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης. Μετά τα όσα ακούστηκαν περί εμπλοκής του στο αίτημα άρσης ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως ουδέποτε μεσολάβησε για κάτι τέτοιο και αναφέροντας πως δεν έχει καν γνώση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σε δήλωσή του ο κ. Σπίρτζης αναφέρει πως: «Επειδή ακούστηκε το όνομά μου θέλω να δηλώσω ότι ποτέ στην πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ επάνω στο τραπέζι όσο και δημόσια με συγκεκριμένα συμφέροντα, με ΜΜΕ, με ανθρώπους που σπεκουλάριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους μας.

Με την υπόθεση του συντρόφου μου δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε και γνώση της υπόθεσης. Δήλωσα στον Πρόεδρο πως είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε περιφέρεια, οποιαδήποτε θέση ακόμη και μη εκλόγιμη. Δεν είμαι εδώ για καμία βουλευτική ή υπουργική θέση. Όσοι προερχόμαστε από τον σοσιαλιστικό χώρο έχουμε διπλό χρέος να υπηρετήσουμε τη ριζοσπαστική μας πολιτική και να μην αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ» καταλήγει ο κύριος Σπίρτζης.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Μητρόπουλος αναφερόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη, είπε χαρακτηριστικά πως "κάποια κανάλια ποντάρουν πως θα μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής, πάνω από τον ηρωϊκό Πάντζα, και τον Αθανασίου, και πάνω απ' όλους μας. Άρχισε ενα πόλεμος για μένα άνευ προηγουμένου... Τα έχω αποκαλύψει στον Πρόεδρο, έχει όλον τον Φάκελο.... Ο σύντροφος Φλαμπουράρης τα ξέρει απο την Πέμπτη".

Διάψευση Νικολούδη
«Ο Υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Ε. Νικολούδης δηλώνει, κατηγορηματικά, ότι δεν γνωρίζει αν έγινε ή δεν έγινε, οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση του κ. Αλέξη Μητρόπουλου και ότι δεν είπε σε οποιονδήποτε, ότι έγινε παρέμβαση από κάποιον υπουργό στην ως άνω υπόθεση», αναφέρει το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τα ζητήματα αντιμετώπισης της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Νικολούδη εκδίδεται λίγες ώρες μετά τις αναφορές του Αλέξη Μητρόπουλου με την επίκληση του ονόματος του κ. Νικολούδη ως του προσώπου που γνωρίζει ποιο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα να διαβιβάσει φάκελο αίτησης άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: