slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

''Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ λέμε ΟΧΙ & στην πρόταση των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ & στην πρόταση της κυβέρνησης''



ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 29 Ιουνίου, δήλωσε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν οι «λογικές» - όπως τις χαρακτήρισε - προτάσεις της κυβέρνησης. Δηλαδή, η αντιλαϊκή πρόταση – μνημόνιο, των επιπλέον 8 δις σε βάρος του λαού μας, που κατέθεσε ο ίδιος και φέρει την υπογραφή του, στην ΕΕ, στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, στις 22 Ιούνη, είναι μια «λογική» πρόταση, που εάν οι εταίροι της συγκυβέρνησης την κάνουν δεκτή, τότε θα υπάρξει συμφωνία.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου, ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε έναν αποκαλυπτικό συγκριτικό πίνακα. Σε αυτόν υπήρχε αναλυτικά η πρόταση της συγκυβέρνησης και ακριβώς δίπλα η πρόταση των εταίρων της. Η μία πρόταση είναι σχεδόν «καθρέφτης» της άλλης, ένα εκρηκτικό αντιλαϊκό - αντεργατικό κοκτέιλ.

Ποια είναι η «λογική» πρόταση που λέει ο πρωθυπουργός και την οποία καλεί το λαό να στηρίξει στο δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή; Θεωρεί «λογική» τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέσα στην επόμενη πενταετία. Θεωρεί «λογική» την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την αύξηση εισφορών Υγείας, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή μέτρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων. Θεωρεί «λογική» την αύξηση του ΦΠΑ σε μια σειρά βασικών ειδών διατροφής που καταναλώνουν οι φτωχές εργατικές οικογένειες. «Λογική» τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα.

Το σκηνικό είναι στημένο : Από τη μια η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ εκβιάζουν το λαό για να πει ΝΑΙ στην αντιλαϊκή πρόταση - καρμανιόλα, και από την άλλη εκβιάζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της ναζιστικής ΧΑ, για να αποσπάσουν το ΝΑΙ στο δικό τους μνημόνιο.

Η κυβέρνηση με το ψεύτικο δίλημμα που θέτει, καλώντας το λαό να επιλέξει δήθεν το λιγότερο κακό μνημόνιο, και με το κλίμα τρομοκρατίας, που ενισχύει με μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, και με τους περιορισμούς που βάζει να πάρουν από τις τράπεζες τους μισθούς και τις συντάξεις, και με τα παζάρια που συνεχίζει με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, ενισχύει τον εκβιασμό της άλλης πλευράς. Προτείνει το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ…

Η κυβέρνηση με ωμό τρόπο αρνήθηκε μέσα στη Βουλή, να τεθεί η πρότασή με τα ερωτήματα που έβαζε το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα. Όχι μόνο δε δέχτηκε να γίνει συζήτηση, αλλά ούτε καν έβαλε σε ψηφοφορία στη Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ. Με το γνωστό "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", ακόμα και για τα μάτια του κόσμου, επιβεβαίωσε ότι είναι πιστός υπηρέτης της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Ο λαός μας πρέπει να γυρίσει την πλάτη στα εκβιαστικά, τρομοκρατικά διλήμματα που του βάζουν και με το δημοψήφισμα της Κυριακής. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ λέμε ΟΧΙ και στην πρόταση των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.



Β. Σιγάλας

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

με την Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: