slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Προχωράμε με άξονα μόνο τη λαϊκή ευημερία"Κύριο


Η κεντρική εκδήλωση της διήμερης περιοδείας του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα, στους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ δεν συναινεί με καμία από τις υπάρχουσες προτάσεις-επιλογές, αλλά και στο τρόπο με τον οποίο θεωρεί ότι μπορεί η χώρα να βγει απ' αυτή την κατάσταση να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης και να έρθει η πολυπόθητη ευημερία για το λαό.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ:
http://cyclades24.gr/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-07/2014-01-15-10-06-54/item/21964-kke-koutsoumpas-omilia-syros.html
"Δυστυχώς τα πράγματα δεν λέγονται με το όνομά τους, καμία από τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν μίλησε ανοικτά και δεν είπε όλη την αλήθεια στο λαό. Αυτό είναι που πληρώνει εκλογικά το ΚΚΕ, το γεγονός ότι λέει πάντα την αλήθεια. Δεν είμαστε εδώ για να χαϊδέψουμε αυτιά, ούτε το παίζουμε παντογνώστες. Έχουμε τη δική μας άποψη που συλλογικά έχουμε επεξεργαστεί και την βάζουμε στην κρίση της κοινωνίας, για να αλλάξουμε όλοι μαζί τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε.

Μετά από δεκαετίες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ο λαός επένδυσε στον ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ότι κάτι θα άλλαξει. Δυστυχώς, έξι μήνες μετά είμαστε στην ίδια, ίσως και χειρότερη κατάσταση. Βρίσκονται σε πλήρη ισχύ τα δύο μνημόνια και οι περίπου 500 εφαρμοστικοί τους νόμοι και έρχεται τώρα ένα τρίτο μνημόνιο να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να μιλά για σκληρή διαπραγμάτευση, για αδιέξοδο κλπ. γιατί τα ήξεραν όλα αυτά και τα απέκρυψαν προεκλογικά από το λαό, δεν τον προετοίμασαν, του είπαν μισές αλήθειες και αρκετά ψέματα ώστε να γίνουν κυβέρνηση.

Η Ε.Ε. καμιά στιγμή στην ιστορία δεν υπηρξε ένωση δημοκρατίας, ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότιμων κρατών, ήταν πάντα μια... λυκοφωλιά. Δεν μπορείς λοιπόν να σπέρνεις αυταπάτες σ' έναν λαό που έχει αγανακτήσει από τις πολιτικές αυτές.

Εμείς είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε συμφωνία και μνημόνιο. Είμαστε ομως αντίθετη και με την αποχώρηση από το ευρώ και το εθνικό νόμισμα με τις υπάρχουσες συνθήκες και καταστάσεις, γιατί η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις της θα είναι χειρότερες απ' αυτές των μνημονίων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Η δική μας πρόταση σημαίνει μία άλλη οικονομία και κοινωνική οργάνωση. Καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα, κατάργηση των μνημονίων, έξοδος από το ευρώ, αλλά και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προχωράμε σε κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός και σε πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό για προώθηση της ανάπτυξης και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας που είναι τεράστιες. Προχωράμε με άξονα μόνο τη λαϊκή ευημερία.

Υπάρχει απογοήτευση και στεναχώρια, όμως εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω, πρέπει να σταθούμε όρθιοι, να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να οργανώσουμε το παρόν το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας".





Δεν υπάρχουν σχόλια: