slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χ. Κόκκινος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος: «Με νηφαλιότητα να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα»

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ - ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ...

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» μετά το δημοψήφισμα, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Κόκκινο, ο οποίος υποστήριξε ότι ο διχασμός «δεν έχει θέση στις ιστορικές στιγμές που ζούμε».

Σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, μετά το ΟΧΙ, η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και να πετύχει μέσα σε 48 ώρες μια βιώσιμη συμφωνία για την Ελλάδα, ενώ - από την άλλη - και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος θα
πρέπει να αναπροσαρμόσει τον πολιτικό λόγο και την πρακτική του.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όμως, στέλνει μήνυμα τόσο στους πιστωτές μας, όσο και στους ευρωπαίους εταίρους μας, τους οποίους ο κ. Κόκκινος καλεί να μην το παρερμηνεύσουν, καθώς ο ελληνικός λαός επιθυμεί να είναι «συνοδοιπόρος τους στην Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας , της αλληλεγγύης , του αλληλοσεβασμού, της προόδου και της ευημερίας».

Η πλήρης δήλωση του κ. Κόκκινου έχει ως εξής:

Πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία του δημοψηφίσματος. Το αποτέλεσμα ξεκάθαρο (61,3% ΟΧΙ 38,7% ΝΑΙ) στέλνει πολλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες.

Σε εθνικό επίπεδο, οφείλουμε με νηφαλιότητα και σοβαρότητα να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα. Το «ζιζάνιο» του διχασμού (που στο παρελθόν έβλαψε τον ελληνισμό) δεν έχει θέση στις δύσκολες και ιστορικές στιγμές που ζούμε. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Άλλωστε η ευημερία του τόπου και η θετική πορεία της ζωής αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Η κυβέρνηση πήρε από την ελληνική κοινωνία την εντολή που ήθελε και επιδίωξε. Καλείται άμεσα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και στο επόμενο 48ωρο να πετύχει βιώσιμη για τον τόπο συμφωνία με τους πιστωτές. Γνωρίζουν οι κυβερνώντες την άθλια κατάσταση της οικονομίας: η αγορά έχει παραλύσει, υπάρχει κίνδυνος καινούριες στρατιές ανέργων να προστεθούν στις ήδη υπάρχοντες, οι τράπεζες κλειστές, η φτωχοποίηση του λαού μας επιδεινώνεται και η «βαριά βιομηχανία» μας ο τουρισμός, μέσα σε αυτό το κύμα αστάθειας, δέχεται χτυπήματα με τις συνεχείς ακυρώσεις στις αφίξεις τουριστών.

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας πρέπει να δράσει άμεσα με στόχο την εθνική μας ανάταση και την παραμονή μας στη Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ. Όμως και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να πάρει τα μηνύματα της κοινωνίας και να αναπροσαρμόσει - όπου χρειάζεται - τον πολιτικό λόγο και την πρακτική του.

Οι πιστωτές να αντιληφτούν ότι πάνω από τους αριθμούς υπάρχουν οι άνθρωποι και ο Ελληνικός λαός έχει υπερηφάνεια και θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια, ζητάει συνεννόηση και όχι εξόντωση.

Τέλος οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να μην παρερμηνεύσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο Ελληνικός λαός θέλει να είναι συνοδοιπόρος τους στην Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας , της αλληλεγγύης , του αλληλοσεβασμού, της προόδου και της ευημερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: