slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με …πατέντες μετακίνησης γιατρών και ουχί προσλήψεων προσπαθεί το υπουργείο Υγείας να καλύψει τα κενά σε γιατρούς στα νησιά.


Από τον Πειραιά στη…Νάξο και τη Λέρο! Μετακινήσεις εξπρές γιατρών για να καλυφθούν τα κενά
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Την έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου προκαλεί η απόφαση του διοικητής της2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), η οποία προφανώς και έχει τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, να
μετακινήσει με διαδικασίες εξπρές γιατρούς από τα μεγάλα νοσοκομεία του Πειραιά για να καλύψει τα κενά στα νησιά.
Ειδικότερα με έγγραφό του ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ ζητά να μετακινηθούν γιατροί από το Αττικόν, το Τζάνειο, το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, το Ασκληπείο αλλά και το ογκολογικό νοσοκομείο Μεταξά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στα νησιά Νάξο, Λέρο, Λήμνο.
Β ΥΠΕ
Η απόφαση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στον ιατρικό κόσμο του Πειραιά καθότι ανάλογες αποφάσεις υπήρξαν και στο παρελθόν.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι εκπρόσωποι των γιατρών Όλγα Κοσμοπούλου, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ και ΔΣ Ιατρ. Συλ. Πειραιά και Πάνος Παπανικολάου, μέλος ΔΣΕΙΝΑΠ και ΔΣ Πανελλήνιου Ιατρ. Συλλόγου με επιστολή τους προς τον διοικητή:
«Με έκπληξη και οργή πληροφορούμαστε πως με έγγραφό σας επανέρχεστε στην ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ μετακίνηση γιατρών ΕΣΥ από νοσοκομεία του Πειραιά για εξυπηρέτηση αναγκών σε νησιά του Αιγαίου.
Κατ αρχήν, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως όσον αφορά το νοσοκομείο μας (Νίκαιας) δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δυνατότητα μετακίνησης Αναισθησιολόγου ή άλλης ειδικότητας λόγω των ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ προσωπικού που γνωρίζετε πολύ καλά και που ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ούτε εσείς, ούτε η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας για την διόρθωσή τους».
Να σημειωθεί πάντως πως και το προηγούμενο διάστημα είχαν μετακινηθεί γιατροί από μονάδες υγείας της Αττικής προκειμένου να καλύψουν τα κενά σε διάφορα νησιά λόγω ελλείψεων ιατρικού προσωπικού.
Την ίδια ώρα πάντως προσλήψεις ικανές να καλύψουν τα τεράστια κενά στο σύστημα δε διαφαίνονται στον ορίζοντα, με συνέπεια πολλές μονάδες υγείας να καταρρέουν μέρα με τη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: