slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Μόνος ηττημένος από το συντριπτικό ΟΧΙ είναι ο φόβος"


Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπολίτες Κυκλαδίτες,

Θα ήθελα να χαιρετίσω την σθεναρή και αποφασιστική σας στάση απέναντι στους εκβιασμούς και την πίεση των τελευταίων ημερών, η οποία (στάση) απέδωσε ένα ισχυρότατο ΟΧΙ, ικανό εφόδιο διαπραγμάτευσης για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή μας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σε μία εποχή που η οικονομία των νησιών μας χειμάζεται.

Δόθηκε ένας αγώνας, ωραίος και πατριωτικός, απέναντι σε πολύ ισχυρά συμφέροντα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Ωστόσο, ούτε οι απειλές, ούτε η παραπληροφόρηση, ούτε οι χωρίς ψυχραιμία και σύνεση φοβικές παραινέσεις διαφόρων αξιωματούχων έκαμψαν το ηθικό σας. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους. Η συνεργασία όλων μας για την προκοπή του τόπου μας είναι δεδομένη.

Εμείς, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός μας, δεν λογίζομε νικητές και ηττημένους. Μόνος ηττημένος κατά κράτος από το συντριπτικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος είναι ο φόβος. Τον λαό μας δεν μπορεί ούτε πρέπει να τον χωρίσει τίποτα. Ενωμένος προχωράει στον δρόμο της προόδου και στο μέτωπο της προόδου πρωτοστατούν τα κυκλαδονήσια μας.

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νησιωτικότητας αποτελεί τη δική μας πυξίδα απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Και σ’ αυτόν τον δρόμο θα βαδίσομε ενωμένοι, ώστε αυτή (νησιωτικότητα) να γίνει πράξη στη ζωή και την καθημερινότητά μας.


Αντώνης Συρίγος

Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: