slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ψηφίζω ΝΑΙ

Του Γιώργου  Γιαννόπουλου 
Είναι ώρα μία το πρωί, το ρολόι κυλούσε ανάποδα τα τελευταία λεπτά μέχρι να μηδενιστεί ο χρόνος και να ακουστεί η είδηση: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα με ληξιπρόθεσμη οφειλή……..

Μύλος, συμπυκνωμένες καταιγιστικές εξελίξεις .Μίαν ώρα πριν βγήκαμε επίσημα εκτός προγράμματος στήριξης .

Οι τράπεζες από προχτές κλειστές. Ουρές στα μηχανήματα ανθρώπων με βλέμματα γεμάτα αγωνία και φόβο.

Και οι φωνές από την τηλεόραση κουραστικά όμοιες, ανακατεμένες, συζητήσεις αποπροσανατολιστικές, σαν οι εκφωνούντες να βρίσκονται αλλού, σαν να μην βλέπουν ,σαν να...
μην ακούν.
Ο ένας λέει πως φταίει ο άλλος, ταμπέλες εύκολες, δαιμονοποίηση της άλλης άποψης, φανατισμός, διχασμός.

Αγωνία για την μέρα που ξημερώνει για την πατρίδα, τον συνάνθρωπο την οικογένεια, τα παιδιά, τη δημοκρατία.

Ξανάρχονται μνήμες του πάππου που μετανάστευσε στην άλλη άκρη της γης ψάχνοντας μίαν ευκαιρία δουλειάς.
Θέλοντας να αποδράσει απ’τήν ανέχεια τον αδελφοκτόνο διχασμό τη μίζερη απελπισία,.
Μνήμες του νόστου για την πατρίδα εκεί στη ξενιτιά ,του πόθου της επιστροφής ,ή επιστροφή και μια ζωή γεμάτη όνειρα, αγώνες, δουλειά, μόχθο χαρές και λύπες. Όλα σε μιαν γοργή εναλλαγή μιας αναδρομής φλασμπακ.
Η δημιουργία το χτίσιμο σχέσεων αδελφικών ή αλληλεγγύη.

Και ύστερα έρχεται στον νου ξανά η βασανιστικά αργή κατάρρευση. Ο λαϊκισμός ο ανείπωτος, τα ψέματα, το χάιδεμα των αυτιών οι απατηλές υποσχέσεις το γλίστρημα στην άσχημη πραγματικότητα και τα προδομένα όνειρα.
Τα μέχρι χτές αυτονόητα δεδομένα ,να ξεμακραίνουν και να γίνονται πια στόχοι ξανά μακρινοί.

Ώρα 1 το πρωί. Ξεκρέμαστος σε  μια χώρα που δεν έχει πια άλλο χέρι να πιαστεί από εκείνο που αφήνει απλωμένο προς αυτή μόνο η Ευρώπη.

Σε μια γειτονιά αληλλοσπαρασόμενων λαών, προσφύγων πόνου και καταστροφής.

Ώρα 1 και κάτι το πρωί……τη μέρα που ξημερώνει θέλω να το πω. Να το διαλαλήσω

Ψηφίζω  ΝΑΙ
ΝΑΙ στην απόρριψη του διχασμού ΝΑΙ στο δικαίωμα του άλλου να λέει  όχι
ΝΑΙ στην προσπάθεια την κοινή
ΝΑΙ  στον αγώνα να ξεπεράσουμε μονιασμένοι και περήφανοι τη δύσκολη στιγμή.


                                                                                             Γιώργου  Γιαννόπουλου 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

5 Ιουλίου 2015 στείλτε το σωστό μήνυμά και βάλτε τέλος στο διχασμό!
Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: prevejohn@yahoo.gr

Στην μέχρι τώρα ενήλικη ζωή μου θεωρούσα υποχρέωση και καθήκον μου να συμμετέχω σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να έχω το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας για τις εκάστοτε επιλογές μας ως προς τους πολιτικούς και τις πολιτικές.
Στο προηγούμενο δημοψήφισμα που έγινε στην χώρα μας δηλ. σε αυτό του 1974 για το θέμα του πολιτεύματος δεν συμμετείχα λόγω ηλικίας οπότε όπως και στους περισσότερους από εσάς είναι ...
η πρώτη φορά που καλούμε να συμμετέχω σε αυτή την διαδικασία την ερχόμενη Κυριακή.
Δεν σας κρύβω ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου μόλις άκουσα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ήξερα τι θα ψηφίσω. Όμως με το πέρασμα των ημερών και την εξέλιξη των γεγονότων κατάλαβα ότι κάποιοι εσκεμμένα μας οδηγούν σε ένα νέο διχασμό ο οποίος μπορεί να μας οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις ανάλογες με αυτές του εμφυλίου που έζησαν οι γονείς και οι παππούδες μας στο τέλος της δεκαετίας του 40.
Δυστυχώς όπως και τότε κάποιοι εξωτερικοί "άσπονδοι" φίλοι μας συνεπικουρούμενοι από τους εγχώριους υποτακτικούς τους θέλουν να μας χωρίσουν σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα με σκοπό να μας αποδυναμώσουν για να μπορέσουν να μας επιβάλλουν τα απεχθή σχέδια τους.
Φίλες/οι η πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας κινδυνεύει για άλλη μία φορά και πρέπει να φανούμε αντάξιοι της μακρόχρονης ιστορίας μας μην επιτρέποντας στους εαυτούς μας να δούμε ως εχθρό τον φίλο μας, τον γείτονα μας τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ αλλά να δώσουμε την απάντηση μας στην κάλπη και στους Μεν και στους Δε καθώς και στους δανειστές που μας έθεσαν τα ψευτοδιλήμματα και δημιούργησαν τις διαχωριστικές γραμμές προαναγγέλλοντας εκ των προτέρων τις καταστροφικές συνέπειες του οποιουδήποτε αποτελέσματος.

Μη φοβάστε λοιπόν το δημοψήφισμα και πηγαίνετε όλοι να ασκήσετε το δικαίωμα σας στέλνοντας όμως το σωστό μήνυμα σε όλο τον κόσμο δηλ. ΝΑΙ στην Ευρώπη αλλά και ΟΧΙ στα μνημόνια και στην περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας βάζοντας ... δύο σταυρούς και στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ!!!
- See more at: http://naxios.blogspot.gr/2015/07/5-2015.html#sthash.X8UuTgSP.dpuf