slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σώοι μεταφέρθηκαν στην Τήνο οι 239 επιβάτες του Flying Cat 4 (ΒΙΝΤΕΟ)


Η προσάραξη του ταχύπλοου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ραφήνα - Τήνο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Ίο - Σαντορίνη έγινε με την πλώρη χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ το σημείο που το ταχύπλοο «κάθισε», είναι αμμώδες με πέτρινες πλάκες.



(Φωτογραφία: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ)

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με καΐκια που έσπευσαν άμεσα στο πλοίο, ενώ από την πρώτη στιγμή πάνω στο καταμαράν μετέβη ο λιμενάρχης της Τήνου, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες για την ασφαλή μετεπιβίβαση των επιβατών.


Το καταμαράν μέσα στην ομίχλη έξω από το λιμάνι της Τήνου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Ο καπετάνιος δεν ανέφερε εισροή υδάτων, ενώ στο σημείο έφτασε ρυμουλκό, προκειμένου να προχωρήσει στην αποκόλληση και ρυμούλκηση του σκάφους στο λιμάνι της Τήνου, όπου αναμένεται να επιθεωρηθεί από εμπειρογνώμονες.


(Φωτογραφία: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ)

Το πλοίο αποκολήθηκε τελικά το απόγευμα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Τήνου.

Οι επιβάτες του Flying Cat 4 με προορισμό τα υπόλοιπα νησιά προωθούνται με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ανακοίνωση της εταιρείας



Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Seaways αναφέρει: «Σήμερα 26 Ιουλίου 2015 και ώρα 09.15 το πλοίο μας Flying Cat 4 προερχόμενο από Ραφήνα απ’ όπου αναχώρησε στις 07.30 με προορισμό Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη μεταφέροντας 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω μηδενικής ορατότητας εξαιτίας μεγάλης πυκνότητας ομίχλης προσάραξε στα αβαθή, δύο μίλια από το λιμάνι της Τήνου.

» Οι επιβάτες, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αποβιβάστηκαν με άλλα μέσα στην Τήνο, απ’ όπου προωθούνται στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας».





πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: