slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠαΣοΚ: Τυχοδιωκτικός και λαϊκίστικος ο τρόπος προσφυγής σε δημοψήφισμα


Ναι στην Ευρώπη και στο Ευρώ, όχι στην εθνική περιπέτεια - Επιπτώσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες
 


Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΠαΣοΚ τοποθετείται στο διχαστικό, όπως χαρακτηρίζει,  δημοψήφισμα, θεωρώντας τα διλλήματα που θέτει ως πλαστά αλλά και τον τρόπο που επιβλήθηκε ως λαϊκίστικο και τυχοδιωκτικό.

Ειδικότερα , όπως επισημαίνει το ΠαΣοΚ στην ανακοίνωσή του: 
«Σ΄ αυτή την κρίσιμη ώρα με τα μεγάλα διλήμματα το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται για μια ακόμη φορά με ευθύνη, θάρρος και συνέπεια.
Έχουμε διατυπώσει την αντίθεσή μας στο διχαστικό δημοψήφισμα με τα πλαστά διλήμματα, που εισηγήθηκε και ψήφισε στην Βουλή η Κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ με την θετική ψήφο και στήριξη της Χρυσής Αυγής.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε με τυχοδιωκτικό και λαϊκίστικο τρόπο, να προχωρήσει στα δημοψήφισμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες για τον λαό και τη χώρα.
Μάλιστα με διαδικασίες που δεν εγγυώνται στοιχειωδώς τον δημοκρατικό διάλογο και την ενημέρωση της κοινής γνώμης τόσο για το «περιεχόμενο», όσο και για τις συνέπειές του.
Γιατί δεν είναι «δημοκρατική διαδικασία» ο ελάχιστος χρόνος που λειτουργεί απαγορευτικά για τον ουσιαστικό διάλογο, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, και το κλίμα σύγχυσης στους πολίτες που δεν γνωρίζουν σε βάθος τις διαφορές των προτάσεων της Κυβέρνησης με τους δανειστές. 
Σε όλη την Ευρώπη τα δημοψηφίσματα που έγιναν διεξήχθησαν μετά από 10 τουλάχιστον εβδομάδες οργανωμένου δημοκρατικού διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών. 
Η δική μας θέση, η δέσμευσή μας συμπυκνώνεται απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα σ’ ένα μεγάλο ΝΑΙ και ταυτόχρονα σ’ ένα μεγάλο ΟΧΙ». 


Ναι στην ευρωπαϊκή προοπτική, όχι στα διχαστικά μέτωπα
Το περιεχόμενο των θέσεών μας του ΝΑΙ που προτείνουμε για το δημοψήφισμα θα αναλυθεί στην συνέχεια.
Εμείς θα τις παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό μέσα από τον αυτόνομο λόγο μας, αλλά και επιδιώκοντας την συνεννόηση και κοινή δράση με τις ενεργές δυνάμεις της παραγωγής και της κοινωνίας, με τους πολίτες που κατανοούν την ανάγκη της συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
Δεν συμφωνούμε όμως με τις λογικές των «μετώπων», γιατί δημιουργούν ακραίες πολώσεις και διχασμούς.
Το ΝΑΙ μας δεν έχει καμία σχέση με τις προτάσεις των δανειστών όπως θέλει να εμφανίσει η Κυβέρνηση. Εξάλλου αποκαλύπτεται ότι οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν με ευθύνη της Κυβέρνησης.
Εμείς ψηφίζουμε: 
ΝΑΙ στην ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.
ΝΑΙ στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με βάση ακόμη και τις κυβερνητικές προτάσεις (παρά το δυσβάστακτο περιεχόμενό τους) και αφού υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος με παράταση του προγράμματος.
ΝΑΙ στην προοπτική μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του χρέους, την ανάπτυξη, την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
ΝΑΙ στην εθνική συνεννόηση, μέσα από την συγκρότηση μιας ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ, με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.



Λέμε όμως επίσης: ΟΧΙ στη Χρεοκοπία, ΟΧΙ στην Εθνική περιπέτεια
ΟΧΙ στα πλαστά διλλήματα που εξωθούν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, και θα την φέρουν εκτεθειμένη στην επικίνδυνη ρευστότητα της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου.
ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις που εξωθούν την Ελλάδα έξω από το ευρώ, δηλαδή στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, με καταστροφή της οικονομίας, με φτωχοποίηση των Ελλήνων, με εφιαλτική διόγκωση της ανεργίας.
Γιατί τότε δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, γιατί τότε οι φόροι θα πνίξουν το λαό (και ειδικά τον μισθωτό, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία), τότε θα χαθούν οι καταθέσεις των πολιτών.
Γιατί τότε οι θυσίες θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που υποτίθεται ότι θέλουν να αποφύγουν.
ΟΧΙ σε ενέργειες που διχάζουν τους Έλληνες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ώρα.
Ας σημειωθεί ότι σε περίπτωση της χρεοκοπίας οι δανειστές μας θα μπορούν να μας ζητήσουν πίσω τα 140 δις ευρώ που έχουμε δανεισθεί από τον ESM, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους πόρους του ΕΣΠΑ και τις αγροτικές επιδοτήσεις. 
Ζητήσαμε πολλές φορές ως τώρα από τον κ. Τσίπρα προσωπικά να θέσει τα εθνικά συμφέροντα, το συμφέρον του λαού, πάνω από τις κομματικές επιδιώξεις, τις ιδεοληψίες, και τις σκοπιμότητες του κόμματός του.
Του ζητήσαμε να προχωρήσει στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, με την συμμετοχή όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, για να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη συμφωνία.
Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός με τις επιλογές του φοβούμαστε ότι διευκολύνει εκείνους που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ, που χρόνια τώρα προπαγανδίζουν το Grexit. Γιατί τι θ’ αλλάξει και αν ακόμη “κερδίσει” το δημοψήφισμα;
Δεν είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να σέβονται τις επιλογές του ελληνικού λαού, αλλά και εμείς πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές και τα Κοινοβούλια και των άλλων λαών της Ευρώπης;
Ποιοι μηχανισμοί ή ποιοι κανόνες διασφαλίζουν πως θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση αν επικρατήσει το όχι;
Μήπως θα αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ, οι φόροι, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση του ΦΠΑ που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προτείνει με τα μέτρα των 8 δις;
Το αντίθετο. Θα επιβαρυνθούν οι πολίτες ακόμη περισσότερο λόγω των οικονομικών συνεπειών της περιπέτειας που περνά η χώρα.
Ο κ. Τσίπρας προτίμησε να κρατήσει ενωμένο το κόμμα του και να διχάσει τους Έλληνες, να μας οδηγήσει σε εθνική περιπέτεια.
Μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στην πλάτη του Ελληνικού λαού.
Διχάζει τους Έλληνες για να μη διχάσει το ΣΥΡΙΖΑ



Να μείνουν ανοικτές οι πόρτες του διαλόγου
Όμως έχουμε με σαφήνεια και ευθέως επικρίνει και κατακρίνει τους δανειστές και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές ορισμένων συντηρητικών κύκλων.
Έχουμε πει ΟΧΙ στις αλόγιστα ακραίες απαιτήσεις τους (όπως το 23% ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό, ή την υπερφορολόγηση των αγροτών το ΕΚΑΣ κ.ά), γιατί εντείνουν τα προβλήματα της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και αποδυναμώνουν την προοπτική της παραγωγικής ανασυγκρότησής της.
Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα δια της Προέδρου του Φώφης Γεννηματά, ζήτησε με δημόσια παρέμβαση προς τους Πρωθυπουργούς της Ευρωζώνης και τον κ. Τσίπρα, την σύγκλιση Έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την επανέναρξη του διαλόγου, με την αναγκαία παράταση του προγράμματος και την διασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών.
Εξέλιξη που βέβαια θα ακύρωνε τις ακραίες προτάσεις από την πλευρά των δανειστών, όσο και το πολωτικό διχαστικό δημοψήφισμα της Κυβέρνησης.
Επίσης η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε με επιστολή της προς τις ηγεσίες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που μετέχουν σε κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να εκφρασθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Όμως και να αποτρέψουν τοποθετήσεις που δημιουργώντας παρερμηνείες θα επηρεάσουν αρνητικά την προοπτική αυτή. 



Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ μας είναι πάντα καθαρά και ταυτίζονται με την επιθυμία, την θέληση και την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.



Σημειώνουμε ότι:

  1. Θίγουν τα ελληνικά νοικοκυριά

Μειώνουν τις συντάξεις και τους μισθούς
Θίγουν την ελληνική επιχείρηση
β) Με την αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%, με επιβάρυνση 410 εκ. το 2016.
Αυτό που διακυβεύεται με το δημοψήφισμα και την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και την Ευρώπη είναι όχι μόνο η οικονομική και κοινωνική απαξία της χώρας αλλά και η ερήμωση της περιφέρειας και της υπαίθρου με την καταστροφή του βασικού κυττάρου αυτών των αγροτών.
Με την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και την Ευρώπη αμέσως θα χαθούν 30 δις ευρώ κρίσιμοι πόροι που προορίζονται για την Ελληνική περιφέρεια και την ύπαιθρο μέχρι το 2020. 
Και αυτό γιατί όταν σε μια χώρα δεν πληρούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες συμμετοχής ως κράτος-μέλος στην Ε.Ε. ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ κάθε Κοινοτική Χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα δεν θα καταβληθούν 20 δις ευρώ που προορίζονται για πληρωμές στους αγρότες από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και 10 με 11 δις ευρώ (το 75% του ΕΣΠΑ) που προορίζεται για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας. 
Ειδικότερα οι 700.000 αγρότες θα απολέσουν αμέσως το 50% του εισοδήματος τους που αποτελούν οι κοινοτικές ενισχύσεις που σε ορισμένα προϊόντα όπως τα σιτηρά και το βαμβάκι ή την κτηνοτροφία οι ενισχύσεις αποτελούν πάνω από το 75% του εισοδήματος των αγροτών. 
Επίσης η ύπαιθρος θα μείνει χωρίς την βελτίωση των υποδομών είτε αυτές αφορούσαν αρδευτικά δίκτυα είτε αυτές αφορούσαν υποδομές, δρόμους, δίκτυα, κοινωνική μέριμνα.
Αντί αυτής της αλήθειας η κυβέρνηση επιλέγει τη σκόπιμη παραπληροφόρηση για να εγκλωβίσει στην άρνηση τους αγρότες και τους κατοίκους της υπαίθρου (όπως έκανε μελετημένα και προσχεδιασμένα και άλλες κοινωνικές ομάδες και τάξεις) προβάλλοντας ότι της ζητήθηκε η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες ύψους μόλις 110 εκατομμυρίων ευρώ και η αύξηση της φορολογίας άλλων 140-150 εκ €.
Αποκρύπτει όμως ότι :
• είχε ήδη δρομολογηθεί η καθιέρωση πετρελαίου με μικρότερο φόρο κατά αναλογία του πετρελαίου θέρμανσης 
• οι πληρωμές σε φόρους των αγροτών από τη γεωργική τους δραστηριότητα δεν ξεπερνάνε τα 150 εκατομμύρια ευρώ αφού οι περισσότερες γεωργικές εκμεταλλεύσεις έχουν μικρά εισοδήματα και ότι χωρίς κανονικό φορολογικό καθεστώς στους αγρότες αυτοί και καταναλωτές πλήττονται από τις ελληνοποιήσεις των προϊόντων
• η κυβέρνηση με την δική της πρόταση (8 δις μέτρα ) στους θεσμούς πρότεινε τον διπλασιασμό της φορολογίας των αγροτών από 13% σήμερα στο 26% και ότι μέσα στο φορολογητέο εισόδημα θα περιλαμβάνονται πλέον και οι κοινοτικές ενισχύσεις κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.
Εύλογο το ερώτημα γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εγκλωβίζει συνειδητά τους αγρότες με το να τους προτάσσει επί μέρους προβλήματα και να αποκρύπτει ότι διακυβεύουν να απολέσουν οι άνθρωποι της παραγωγής της υπαίθρου, κατά κύριο λόγο οι αγρότες, 3,5 δις το χρόνο δηλαδή θα χάσουν 14 φορές περισσότερο. 
Η κυβέρνηση δηλαδή προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο της για να κρύψει τα λάθη της την αναποτελεσματικότητα της και την λάθος στρατηγική της με την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. 
Κρύβει δηλαδή ότι οι αγρότες θα σταματήσουν να παράγουν αφού το εισόδημα τους αυτόματα θα μειωθεί πάνω από 50% και όλοι γνωρίζουμε τι θέματα για την διατροφική επάρκεια και την ασφάλεια της χώρας δημιουργούνται. 
Αυτή τη στιγμή με κλειστές τις τράπεζες οι αγρότες των νωπών προϊόντων φρούτων και λαχανικών γίνονται θύματα των ακυρώσεων των εμπορικών συμφωνιών και των εξαγωγών στη κορύφωση της εξαγωγικής περιόδου. 
Αλήθεια πόσα άλλα επιχειρήματα χρειάζονται για να καταλάβουνε οι της κυβέρνησης ότι χωρίς εισόδημα οι αγρότες:
• δεν θα μπορούν να αγοράζουν εφόδια για να παράγουν, 
• δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές στον ΕΛΓΑ για να έχουν κάλυψη για τις ζημιές τους, 
• δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ για τη σύνταξη των κατοίκων της υπαίθρου. 
Οι Έλληνες Πολίτες των Περιφερειών της χώρας, της υπαίθρου, οι Έλληνες αγρότες λένε όχι στο ατόπημα της Κυβέρνησης και λένε ΝΑΙ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά και δεν ξεγελιούνται ΝΑΙ στην παραμονή της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη και το Ευρώ.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση της Κυβέρνησης: Μέτρα 8 δις ευρώ για το 2015 και το 2016
Το πακέτο μέτρων που η ίδια η Κυβέρνηση πρότεινε προς τους εταίρους μας, ανέρχεται σε 7,9 δις ευρώ, και ειδικότερα σε 2,7 δις για το 2015 και 5,2 δις ευρώ για το 2016.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται στο μόνο επίσημο κείμενο που υπάρχει ως τώρα για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων (με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα).
 Σ’ αυτό ο κ. Τσίπρας δηλώνει προς τους εταίρους ότι “η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των θεσμών για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 2015-2015 είναι απόλυτη και πλήρης”.
α) το mail “Χαρδούβελη” τον Μάρτιο του 2014, πρότεινε μέτρα 1 δις ευρώ περίπου, ενώ οι δανειστές ζητούσαν 1,7 δις ευρώ, με τα οποία θα καλύπτονταν ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Τώρα φθάνουμε σε μέτρα 8 δις ευρώ.
β) Η μεγάλη αύξηση του ποσού των μέτρων οφείλεται στην διεύρυνση  δημοσιονομικού κενού, λόγω της επιστροφής της ύφεσης και των πρωτογενών ελλειμμάτων. Κι αυτά ως αποτέλεσμα της βύθισης της οικονομίας που οι κυβερνητικοί χειρισμοί δημιούργησαν.
Τα μέτρα της Κυβέρνησης
Περιλαμβάνουν αύξηση του ΦΠΑ κατά 680 δις το 2015 και 1,36 δις ευρώ το 2016.
Αυτές οι αυξήσεις επιβαρύνουν το κάθε ελληνικό νοικοκυριό, ανεξάρτητα από τη εισοδηματική του κατάσταση.
Τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν τον τιμάριθμο περίπου κατά 4%. Ιδιαίτερα επιβαρύνουν τα τρόφιμα και τον τουρισμό.

-      Αυξήσεις των εισφορών των συνταξιούχων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το 4% στο 5%. Η Επιβάρυνση φθάνει στα 135 εκ. το 2015 και 270 εκ. το 2016.
-        Αυξήσεις εισφορών των συνταξιούχων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το 0% στο 5% για τις επικουρικές συντάξεις με επιβάρυνση 240 εκ. για το 2016.
-        Αύξηση των εισφορών των μισθωτών για τα επικουρικά ταμεία από το 3% στο 3,5%, με επιβάρυνση 120 εκ. για το 2015 και 250 εκ. για το 2016.
-            Περιορισμός στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, με επιβάρυνση των συνταξιοδοτούμενων με 60 εκ. ευρώ το 2015, και 300 εκ. ευρώ το 2016.

Παράδειγμα για τις επιπτώσεις
Ένας συνταξιούχος με 1.000 ευρώ κύρια σύνταξη και 300 ευρώ επικουρική θα επιβαρυνθεί σε ετήσια βάση με μείωση 300 ευρώ.

 Αυξάνουν τους φόρους εισοδήματος
Με την αύξηση κατά 30% της εισφοράς  αλληλεγγύης για 2 έτη για εισοδήματα άνω των 30.000τον χρόνο (μικτά).
α) Με την αύξηση κατά 3,9% της εργοδοτικής εισφοράς στο ΙΚΑ, ακόμη και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό θα έχει ως επίπτωση την καταβολή 350 εκ. ευρώ το 2015 και 800 εκ. ευρώ το 2016.
β) Με την αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%, με επιβάρυνση 410 εκ. το 2016.
γ) Με τον ειδικό φόρο 12% στα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τις 500.000 ευρώ, με απόδοση 945 εκ. το 2015 και 405 εκ. το 2016.
Επισήμανση: Τα μέτρα αυτά θα έχουν αθροιστικά ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Θα εντείνουν την ύφεση και θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα διόγκωσης της ανεργίας.
 Σημειώνουμε επίσης:
1ον: Την πρόβλεψη μείωσης των αμυντικών δαπανών κατά 200 εκ. ευρώ παρά τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Καμμένου
2ον: Την πρόταση της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών, των Περιφερειακών Αεροδρομίων και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε αντίθεση με τις δηλώσεις των στελεχών της.
Δημοψήφισμα-Περιφέρειες-Ύπαιθρος-Αγρότες
Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που απέκρυψε σκόπιμα ο κ. Τσίπρας στην ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος και την σύνδεση του με το Ευρώ και την Ευρώπη, συνεχίζει το ΠαΣοΚ στην ανακοίνωσή του,  είναι το θέμα της απώλειας κρίσιμών πόρων για την ανάπτυξη των Ελληνικών Περιφερειών, της Υπαίθρου αλλά ειδικά για τους αγρότες. 

Αυτό που διακυβεύεται με το δημοψήφισμα και την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και την Ευρώπη είναι όχι μόνο η οικονομική και κοινωνική απαξία της χώρας αλλά και η ερήμωση της περιφέρειας και της υπαίθρου με την καταστροφή του βασικού κυττάρου αυτών των αγροτών.
Με την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και την Ευρώπη αμέσως θα χαθούν 30 δις ευρώ κρίσιμοι πόροι που προορίζονται για την Ελληνική περιφέρεια και την ύπαιθρο μέχρι το 2020. 

Και αυτό γιατί όταν σε μια χώρα δεν πληρούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες συμμετοχής ως κράτος-μέλος στην Ε.Ε. ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ κάθε Κοινοτική Χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα δεν θα καταβληθούν 20 δις ευρώ που προορίζονται για πληρωμές στους αγρότες από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και 10 με 11 δις ευρώ (το 75% του ΕΣΠΑ) που προορίζεται για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας. 

Ειδικότερα οι 700.000 αγρότες θα απολέσουν αμέσως το 50% του εισοδήματος τους που αποτελούν οι κοινοτικές ενισχύσεις που σε ορισμένα προϊόντα όπως τα σιτηρά και το βαμβάκι ή την κτηνοτροφία οι ενισχύσεις αποτελούν πάνω από το 75% του εισοδήματος των αγροτών. 

Επίσης η ύπαιθρος θα μείνει χωρίς την βελτίωση των υποδομών είτε αυτές αφορούσαν αρδευτικά δίκτυα είτε αυτές αφορούσαν υποδομές, δρόμους, δίκτυα, κοινωνική μέριμνα.
Αντί αυτής της αλήθειας η κυβέρνηση επιλέγει τη σκόπιμη παραπληροφόρηση για να εγκλωβίσει στην άρνηση τους αγρότες και τους κατοίκους της υπαίθρου (όπως έκανε μελετημένα και προσχεδιασμένα και άλλες κοινωνικές ομάδες και τάξεις) προβάλλοντας ότι της ζητήθηκε η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες ύψους μόλις 110 εκατομμυρίων ευρώ και η αύξηση της φορολογίας άλλων 140-150 εκ €.
Αποκρύπτει όμως ότι :
• είχε ήδη δρομολογηθεί η καθιέρωση πετρελαίου με μικρότερο φόρο κατά αναλογία του πετρελαίου θέρμανσης 
• οι πληρωμές σε φόρους των αγροτών από τη γεωργική τους δραστηριότητα δεν ξεπερνάνε τα 150 εκατομμύρια ευρώ αφού οι περισσότερες γεωργικές εκμεταλλεύσεις έχουν μικρά εισοδήματα και ότι χωρίς κανονικό φορολογικό καθεστώς στους αγρότες αυτοί και καταναλωτές πλήττονται από τις ελληνοποιήσεις των προϊόντων

• η κυβέρνηση με την δική της πρόταση (8 δις μέτρα ) στους θεσμούς πρότεινε τον διπλασιασμό της φορολογίας των αγροτών από 13% σήμερα στο 26% και ότι μέσα στο φορολογητέο εισόδημα θα περιλαμβάνονται πλέον και οι κοινοτικές ενισχύσεις κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.

Εύλογο το ερώτημα γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εγκλωβίζει συνειδητά τους αγρότες με το να τους προτάσσει επί μέρους προβλήματα και να αποκρύπτει ότι διακυβεύουν να απολέσουν οι άνθρωποι της παραγωγής της υπαίθρου, κατά κύριο λόγο οι αγρότες, 3,5 δις το χρόνο δηλαδή θα χάσουν 14 φορές περισσότερο. 
Η κυβέρνηση δηλαδή προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο της για να κρύψει τα λάθη της την αναποτελεσματικότητα της και την λάθος στρατηγική της με την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. 
Κρύβει δηλαδή ότι οι αγρότες θα σταματήσουν να παράγουν αφού το εισόδημα τους αυτόματα θα μειωθεί πάνω από 50% και όλοι γνωρίζουμε τι θέματα για την διατροφική επάρκεια και την ασφάλεια της χώρας δημιουργούνται. 
Αυτή τη στιγμή με κλειστές τις τράπεζες οι αγρότες των νωπών προϊόντων φρούτων και λαχανικών γίνονται θύματα των ακυρώσεων των εμπορικών συμφωνιών και των εξαγωγών στη κορύφωση της εξαγωγικής περιόδου. 

Αλήθεια πόσα άλλα επιχειρήματα χρειάζονται για να καταλάβουνε οι της κυβέρνησης ότι χωρίς εισόδημα οι αγρότες:
• δεν θα μπορούν να αγοράζουν εφόδια για να παράγουν, 
• δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές στον ΕΛΓΑ για να έχουν κάλυψη για τις ζημιές τους, 
• δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ για τη σύνταξη των κατοίκων της υπαίθρου. 
Οι Έλληνες Πολίτες των Περιφερειών της χώρας, της υπαίθρου, οι Έλληνες αγρότες λένε όχι στο ατόπημα της Κυβέρνησης και λένε ΝΑΙ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά και δεν ξεγελιούνται ΝΑΙ στην παραμονή της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη και το Ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: