slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και προθέσεις»

Γιάννης Βρούτσης
Την άποψη ότι «δημιουργούνται συνθήκες αύξησης ξανά της ανεργίας» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, που παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και στην εκπομπή “The TOC” της Έλλης Στάη.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και προθέσεις», αλλά με μια πολιτική απαραίτητα συστατικά της οποίας είναι «η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα και οι μεταρρυθμίσεις». Ωστόσο, τόνισε ότι «σήμερα, δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ικανοποίησης της πελατείας της, διορίζοντας στο δημόσιο και αδιαφορώντας για τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που είναι άλλωστε και στον πυρήνα της ιδεολογίας της».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Κυκλάδων υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ κι επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία, υποστήριξε ότι:

1ον «Τον Ιούλιο του 2012 κληρονομήσαμε την ανεργία με ισχυρές αυξητικές τάσεις στο 25,3% και την παραδώσαμε τον Φεβρουάριο του 2015 στο 25,4%, αφού κατέγραψε μείωση 2,5 ποσοστιαίων μονάδων (Σχήμα 2)».



2ον «Τον Ιούλιο του 2012 κληρονομήσαμε την ανεργία των νέων με ισχυρές αυξητικές τάσεις στο 56,4% και την παραδώσαμε τον Φεβρουάριο του 2015 στο 50,1%, αφού κατέγραψε μείωση 8,5 ποσοστιαίων μονάδων (Σχήμα 3)».



3ον «Για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας το 2014 υπήρξαν αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αφού πρώτα προηγήθηκαν τέσσερα χρόνια συνεχούς μείωσης (Σχήμα 1)».



Ο κ. Βρούτσης κατέληξε με την επισήμανση ότι «με τις ιδεοληψίες και την αβεβαιότητα, η οικονομία πέρασε σε ύφεσηκαι τα ελλείμματα εκτοξεύονται και πάλι», δημιουργώντας «συνθήκες αύξησης ξανά της ανεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: