slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Κορρές γεμίζει με τα καλλυντικά του την Βραζιλία & πετά σε όλη την Νότια Αμερική

Στο επίκεντρο της στρατηγικής του ομίλου Κορρές θα βρίσκεται φέτος η στρατηγική συνεργασία με την Avon για την παραγωγή και διανομή προϊόντων στη Λατινική Αμερική.
 
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας Γιώργος Κορρές κατά τη διάρκεια της χτεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, το λανσάρισμα στη Βραζιλία- πρώτο σταθμό της συμφωνίας- ξεκίνησε και επισήμως πριν από τρεις εβδομάδες με ενθαρρυντικές προοπτικές, ενώ πληροφορίες από τη διοίκηση του ομίλου αναφέρουν πως πιθανότατα την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα και σε ακόμη μία νέα αγορά στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον αμερικανικό κολοσσό καλλυντικών, πάντα στη Λατινική Αμερική.

Η συμφωνία με την Avon υπεγράφη το Φεβρουάριο του 2014, διασφαλίζοντας στον όμιλο Κορρές έσοδα ύψους 11,5 εκατ. δολαρίων (περίπου 8,5 εκατ. ευρώ) για την πρώτη φάση της συνεργασίας, τα οποία αντιστοιχούν στη διάθεση των εμπορικών σημάτων στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και αμοιβές για την υποστήριξη της τοποθέτησης των προϊόντων.

Εξίσου σημαντικό θεωρείται και το άνοιγμα της εισηγμένης στην αγορά της Β. Αμερικής, που ξεκίνησε πέρσι τον Ιανουάριο με τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας. Όπως σημείωσε ο κ. Κορρές, τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από την παρουσία του ομίλου στην αμερικανική αγορά είναι πολύ θετικά, με τη διοίκηση του ομίλου να βλέπει νέες ευκαιρίες.



Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επικέντρωση στις βασικές αγορές της Ευρώπης (Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Νορβηγία), από τις οποίες ο όμιλος προσδοκά διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, η διοίκηση του ομίλου εμφανίζεται ικανοποιημένη από την ανάπτυξη 2% που παρουσίασαν και οι πωλήσεις στην Ελλάδα κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της πτώση που εμφανίζουν άλλοι τομείς της αγοράς, μεταξύ αυτών και ο κλάδος της ομορφιάς.

Οι πωλήσεις του ομίλου, σύμφωνα με τα περσινά οικονομικά αποτελέσματα, ενισχύθηκαν κατά 29%, στα 50,6 εκατ. ευρώ, από 39,2 εκατ. ευρώ το 2013. Παράλληλα, επιτεύχθηκε περαιτέρω μείωση καθαρού δανεισμού. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε -1,9 εκατ. ευρώ από -4,5 εκατ. ευρώ το 2013, ωστόσο εάν εξαιρούνταν το έκτακτο κόστος αναδιοργάνωσης στην όποια προχώρησε ο όμιλος, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας θα είχαν θετικό πρόσημο.

Η διοίκηση του ομίλου αναμένει ενθαρρυντικά αποτελέσματα και για το πρώτο τρίμηνο του 2015, εκτιμώντας πως τόσο οι πωλήσεις, όσο και η κερδοφορία θα διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα.

Πηγή: Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: