slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βόμβα Μητρόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


Τι δήλωσαν κορυφαία στελέχη του κόμματος για το μέλλον των... διαπραγματεύσεων
Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω μιας σκληρής και δύσκολης διαπραγμάτευσης για την ελληνική κυβέρνηση, με ανοιχτά μέτωπα σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον , είχε 4 τοποθετήσεις, εκ των οποίων η μία του πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιου, ο οποίος είπε ότι όποιος έχει δικό του πρόγραμμα να το καταθέσει. Πιο σκληρός ο Θανάσης Πετράκος, της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος, έκανε λόγο για εγκλωβισμό σε συμφωνία με επαχθείς όρους.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 4 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ:




ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ


Αυτοί που λένε ρήξη να καταθέσουν το δικό τους πρόγραμμα. Αντίθετος σε μια και συνολική ρήξη που σημαινει χρεοκοπία. Υπερ των μικρών ρήξεων.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ - Μελος Αριστερής Πλατφόρμας

Να προετοιμάσουμε το λαό και να τον ενημερώσουμε για τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε. Να μην λεμε οτι όλα είναι καλά. Για μας δεν είναι ουτε πάση θυσία στο ευρω ούτε στη συμφωνία. Ο Τσιπρας δινει μάχη με τα συμφέροντα και πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο. Αυτη η κυβέρνηση μπορει να υπογράψει μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της. Η 20ηφλεβαρη ηταν μεγάλο λάθος. Να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο, δεν πληρώνουμε δεν μπαινουμε στη λογική των ισοδυνάμων. Δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος απο το ευρω.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ


Το non paper του Μαξίμου Πάρα είναι πολύ σωστό που αφορά την αποκατάσταση της ρευστότητας. Κάποιοι είπαν οτι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις για εξασφάλιση ρευστότητας, που δεν συμβαίνουν ούτε στα καφενεία και γράφτηκαν διάφορα σχετικά με μένα ότι η κριτική που ασκήσαμε προερχόταν απο πικρία και δεχτήκαμε χυδαίες επιθέσεις μέσω του Τυπου. Πάντα χρειάζεται μια νέα αυριανη και ένας νεος Αυριανισμός αλλά όχι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε διαπραγματευση είναι σύγκρουση και ο αντίπαλος πρεπει να φοβάται. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν πρέπει να υπογράψουμε μια συμφωνία που να μην είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας και τις δεσμεύσεις μας και δεν πρέπει να πληρώσουμε αν δεν εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση. Η καθυστέρηση δεν ειναι πιστωτικό γεγονός απεναντι σε θεσμικούς δανειστές. Προτείνω την αθέτηση πληρωμών στο πλαίσιο της ζώνης του ευρω(αν πιεστούμε) γιατι εκτιμώ οτι η αλλαγή νομίσματος σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα θα προκαλούσε σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η μάχη της διαπραγμάτευσης χάθηκε στις 20 Φλεβάρη. Το διλημμα ρήξη να συμφωνια δεν υπαρχει γιατι η ρηξη οδηγεί σε τραγωδία. Ειμαστε εγκλωβισμένοι σε κια συμφωνια με επαχθείς ορους. Παλεύουμε να ειναι οσο το δυνατον λιγότερο επώδυνη. Θα μπορουσε να εινσχθυθει αυτη η συμφωνια με ενα δημοψηφισμα.
http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: