slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ντόρα: Στο χέρι του Καραμανλή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής του Σαμαρά


Παρέμβαση στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και «καρφί» στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή από την Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρώην υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά», που κυκλοφορεί σήμερα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη στάση αποχής από τα εσωκομματικά που τηρεί ο Κώστας Καραμανλής και τονίζει: «Αν ήθελε ο Καραμανλής θα άνοιγαν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα».
Σε κάθε ευκαιρία η Ντόρα Μπακογιάννη είτε άμεσα είτε έμμεσα θέτει το θέμα ηγεσίας αλλά και της φυσιογνωμίας της ΝΔ.
Προχθές στο mega τόνισε: «H χώρα χρειάζεται μια ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, ισχυρή, συλλογική και δημοκρατική. Σήμερα την έχει; Η απάντηση είναι όχι, δεν την έχει. Πρέπει να την αποκτήσει; Ναι, πρέπει να την αποκτήσει και πάντως κάποιοι από εμάς θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αποκτήσει» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια πολύ μεγάλη ήττα και πρόσθεσε ότι «έχει υποχρέωση να κάνει την αυτοκριτική της σε βάθος».
Με τη σημερινή παρέμβασή της στην εφημερίδα ΑΓΟΡΑ και εμπλέκοντας τον Κώστα Καραμανλή, η κυρία Μπακογιάννη ουσιαστικά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τις ευθύνες που έχει ο καθένας εκ των στελεχών της ΝΔ που βλέπει την παράταξη να βουλιάζει και δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
Ωστόσο ο Κώστας Καραμανλής με τον τρόπο στηρίζει τις διαδικασίες για αλλαγή ηγεσία στη ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι έχει αφήσει ελεύθερους συνεργάτες του και τα στελέχη του περιβάλλοντός του και μετέχουν στις διεργασίες για την εκκίνηση διαδικασιών που θα οδηγήσουν σε έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας. Ρητά όμως τους έχει δηλώσει ότι ο ίδιος δεν θα βγει δημοσίως να κάνει οποιαδήποτε δήλωση γιατί, γνωρίζοντας τη νοοτροπία της σημερινής ηγεσία της ΝΔ, δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι υπονομεύει τον κ. Σαμαρά. Πεποίθησή του πάντως είναι ότι η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος θα ακολουθήσει μια σταθερά φθίνουσα πορεία. Θεωρεί όμως ότι το κόμμα διαθέτει ικανά στελέχη που πρέπει να βρουν την τόλμη να μπουν μπροστά και να ανακόψουν αυτήν την πορεία και όχι να περιμένουν από τον ίδιο να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: