slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ MERCEDES ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΑ-ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ;




Το θέμα των βουλευτικών προνομίων απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση επί κοινοβουλευτικών ζητημάτων που παρέθεσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με ορισμένους βουλευτές να εκφράζουν την έντονη δυσφορία ...τους για την πρόθεση του πρωθυπουργού να τους τα περιορίσει.

Κάλεσαν δε την κυρία Κωνσταντοπούλου να αγνοήσει την πρόταση του κ. Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου αλλά και αυτή του υπουργού Δημοσίας Τάξης Γιάννη Πανούση να τους πάρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που έχουν για συνοδεία.
Oρισμένοι βουλευτές υποστήριξαν πως το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι απαραίτητο «εργαλείο δουλειάς» και πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να τους το στερήσει. Σημείωσαν ότι αρκετοί δεν έχουν την οικονομική άνεση να έχουν ιδιωτικό ΙΧ και πως εάν τους αποστερηθεί το βουλευτικό τότε θα αναγκάζονται να μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλοι δε, πρότειναν να μην γίνει «οριζόντια» η κατάργηση των βουλευτικών ΙΧ, αλλά να μπουν οικονομικά κριτήρια.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Πρόεδρος τους είπε ότι οι κληρώσεις για τα αυτοκίνητα θα γίνουν κανονικά και άρα δεν θα υπάρξει κατάργηση.
Επιπροσθέτως, έντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τους πάρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς καλώντας την Πρόεδρο να μεσολαβήσει προκειμένου να τους επιστραφεί.
Να σημειωθεί ότι στην ενημέρωση προσήλθε η πλειοψηφία των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει υπουργοποιηθεί. Συγκεκριμένα παρέστησαν περί τους εξήντα βουλευτές και κυρίως εκείνοι που ελέγχτηκαν για πρώτη φορά.
μακελειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: