slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“ Τράβηξε Φρένο” στα τουριστικά τρενάκια η Δημοτική Κοινότητα Νάξου (video)

Γράφτηκε από τον/την Π
"΄Οχι” στην κυκλοφορία των τουριστικών τρενακιών, είπε στην πλειοψηφία της η Δημοτική Κοινότητα Νάξου κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου.

Απών από τη συνεδρίαση ήταν ο κ. Γιώργος Γιαννάκης και με τις αρνητικές ψήφους του προέδρου Μάκη Μαυρογιάννη και της κ. Βιτζηλαίου η γνωμάτευση για την επιχείρηση ήταν αρνητική. "Ναι” στην κυκλοφορία των τρενακιών είπε ο κ. Σταμάτης Καπίρης “λευκό” ψήφισε η.... κ. Ανθή Περιστεράκη.
Για να αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΤ (που είναι ο αρμόδιος φορέας) η επιχείρηση των τουριστικών τρενακιών θα πρέπει μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης επιχείρησης να βεβαιώσει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για τις διαδρομές και την ασφάλεια τους. Η αίτηση έχει ήδη γίνει από τον κ. Ρεφενέ και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ζήτησε τις γνωματεύσεις των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, που τις αφορούν οι προτεινόμενες διαδρομές.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μάκης Μαυρογιάννης εισηγήθηκε να μην επιτραπεί η κυκλοφορία των τουριστικών τρενακιών, κάτι με το οποίο συμφώνησε και η κ. Πόπη Βιντζηλαίου η οποία σημείωσε ότι η κυκλοφορία των τρενακιών θα μπορούσε να επιτραπεί μόνο σε περίπτωση “κλειστής” πόλης.

Η κ. Ανθή Περιστεράκη ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος αφού όπως διευκρίνισε η παράταξη της δεν μπορεί να εκφέρει άποψη τη στιγμή που η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν έχει εκδώσει βεβαίωση. “Αν δε δούμε τη βεβαίωση δεν μπορούμε να κρίνουμε, ούτε να εκφράσουμε γνώμη. Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από την τεχνική υπηρεσία… από που θα ξεκινάνε τα τρενάκια, που θα σταματάνε κ.λπ. για να πούμε τη γνώμη μας” είπε η κ. Περιστεράκη.

“Εάν θα βεβαιώσει η τεχνική υπηρεσία θα έχει λήξει το θέμα” είπε ο κ. Μαυρογιάννης προκαλώντας την αντίδραση του κ. Σταμάτη Καπίρη που τάχθηκε υπέρ της κυκλοφορίας των τουριστικών τρενακιών.

“Φοβάστε ότι, επειδή σύμφωνα, με το νόμο η αρμόδια υπηρεσία θα δώσει βατότητα, η πλειοψηφία του δήμου προσπαθεί “συντεχνιακά” να απορρίψει το θέμα πριν ακόμη φτάσει στην Τεχνική Υπηρεσία. Επίσης αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η τεχνική υπηρεσία παραπέμπει το θέμα στις κοινότητες...” είπε ο κ. Καπίρης αφήνοντας αιχμές για παρασκηνιακές κινήσεις που προσπαθούν να “φρενάρουν” τα τρενάκια και ζήτησε αναβολή της συζήτησης μέχρι να βγει η βεβαίωση.

Δείτε το video με τη συζήτηση του θέματος:

Δεν υπάρχουν σχόλια: