slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο πλευρό των μαθητών οι γονείς αλλά ...με "ανοιχτό το σχολείο"


 Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε την Πέμπτη το βράδυ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Νάξου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της κατάληψης του σχολείου από τους μαθητές. Στη συνέλευση το παρών έδωσαν ελάχιστοι γονείς (περίπου 30 από τους 330 που τα παιδιά τους φοιτούν στο ΓΕΛ), κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τους συμμετέχοντες. Το παρών στη συνέλευση έδωσαν ο πρόεδρος και μέλη του δεκαπενταμελούς των μαθητών, καθώς και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας επιτροπής του δήμου Γιάννης Κοντόπουλος.

Οι γονείς αφού εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα -όπου στη συντριπτική τους πλειοψηφία τάχθηκαν κατά της κατάληψης του σχολείου- αποφάσισαν να καταδικαστεί η ενέργεια του διευθυντή του ΓΕΛ κ. Παναγιώτη Γατσωτή να καταγγείλει τους μαθητές στην αστυνομία, να προσπαθήσουν να πείσουν τα παιδιά τους να σταματήσουν την κατάληψη αλλά και να σταθούν δίπλα τους στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους με συγκεκριμένες πράξεις.



Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δέποινα Κορρέ σημείωσε ότι ο Σύλλογος έχει κάνει αρκετές προσπάθειες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου για να επιλυθούν προβλήματα των μαθητών και του σχολείου, όπως στο θέμα της πενθήμερης εκδρομής, η υπογραφή και ψήφιση νέου κανονισμού σχολικής λειτουργίας, και άλλα ζητήματα.

"Φτάσαμε προχθές να γίνει κατάληψη... Ξαφνιαστήκαμε γιατί, θεωρούσαμε ότι υπήρχε ηρεμία στο σχολείο... Μιλήσαμε με τους μαθητές, μιλήσαμε με το διευθυντή του σχολείου ο οποίος μάλιστα μας είπε σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων που έληγαν την Τετάρτη, ότι σκόπευε να πιέσει τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη λέγοντας τους ότι δεν θα γίνουν κι ακόμα μας ζήτησε να προχωρήσουμε μαζί του στις καταγγελίες στην Αστυνομία κάτι που φυσικά δεν δεχτήκαμε, αφού θεωρούμε εντελώς αντιεκπαιδευτικό να στέλνεις τα παιδιά στο αστυνομικό τμήμα".

“Θέλουμε ανοιχτό το σχολείο και από κει και πέρα να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και να διεκδικήσουμε μαζί τους τα δίκαια αιτήματα τους” σημείωσαν γονείς.



Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς Ευθύμιος Μικές καθώς και τα άλλα μέλη και μαθητές του ΓΕΛ, ενημέρωσαν σχετικά με τα αιτήματα τους, τους παρευρισκομένους, τα υπερασπίστηκαν και αντιτάχθηκαν με τα δικά τους επιχειρήματα σε όσους αμφισβητούν τον αγώνα τους.

Όπως σημείωσαν, ο αναβρασμός στο σχολείο τους ξεκίνησε μετά την έκδοση της βαθμολογίας, όπου παρατήρησαν σημαντικές “αδικίες”, κάτι που κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρό από όλους τους παρευρισκομένους, μιας και οι μαθητές κυρίως της Γ Λυκείου έχουν ανάγκη ακόμη κι από ένα βαθμό προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια για να εισαχθούν στις σχολές που τους ενδιαφέρουν.

“Τέσσερα χρόνια τώρα ακούμε μόνο υποσχέσεις σχετικά με τα αιτήματα μας προκειμένου να λήξουμε την κατάληψη, την επόμενη μέρα όλοι τα ξεχνούν” σημείωσαν. Όταν σχολιάστηκε ότι “κάθε χρόνο τέτοια εποχή θυμούνται ότι έχουν αιτήματα"… απάντησαν ότι: "Εμείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με συνεχείς πιέσεις και συζητήσεις με τον διευθυντή μας προσπαθούμε για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν το σχολείο μας και δεν είναι λίγες οι φορές που ενώπιον μας ο κ. Γατσωτής έχει επικοινωνήσει με αρμόδιους για την επίλυση τους”.

Πολλά ακούστηκαν και συζητήθηκαν επίσης, σχετικά με τις σχέσεις καθηγητών - μαθητών που σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά νιώθουν αδικημένα από τους εκπαιδευτικούς τους.



Ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κοντόπουλος υπερασπίστηκε τους μαθητές και τα “δίκαια αιτήματα τους” όπως είπε και δήλωσε σύμμαχος τους σε κάθε διεκδίκηση, χωρίς όμως το σχολείο να είναι κλειστό.

“Έχουν γίνει αρκετά πράγματα στο Λύκειο. Δεν φτάνουν, θα πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα… δεν έχετε άδικο στα αιτήματα σας, είναι δίκαια, αλλά να προσπαθήσετε να έχουν αποτέλεσμα. Καλά κάνετε και φωνάζετε, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και με το σχολείο ανοιχτό” σημείωσε ο κ. Κοντόπουλος.
http://www.naxostimes.gr/ekapaideysi/1001-sto-plevro-ton-mathiton-oi-goneis-alla-me-anoichto-sxoleio

Δεν υπάρχουν σχόλια: