slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΥΣΕΑ: Παραμένει Κωσταράκος, αλλαγή φρουράς σε Πολεμική Αεροπορία και Στρατό Ξηράς. Αποστράτευσαν τον Ναξιώτη Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά διότι δεν ήταν της αρεσκείας του Στρατάρχη

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης. η αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά οφείλεται περισσότερο σε λόγους που έχουν να κάνουν με κομματικά παρά με επιχειρησιακά κριτήρια".Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ στην αποψινή συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα.

Στις θέσεις τους παραμένουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Συγκεκριμένα το ΚΥΣΕΑ:

 

-Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον έως σήμερα αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΑ.

Νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης.

-Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον έως σήμερα αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.

Στη θέση του τοποθετείται ο έως σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.
Λόγω της σημερινής απόφασης του ΚΥΣΕΑ για αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο  αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξη 1980 (Ανθυπολοχαγός Πεζικού). Παρακολούθησε το Σχολείο Βασικής και Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού και το σύνολο των προβλεπομένων Σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων και διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στη Γερμανία. Έχει διατελέσει διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου ενώ αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Είναι εν  ενεργεία Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ έχει διατελέσει από το  1991 έως το 1993 Διοικητής στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), από το  1993 έως και το 1995 Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ, .από το 1995 έως και το 1996 Διοικητής στο ΚΕΑΠ, .από το 1996 έως και το 1998 Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, .από το 1999 μέχρι και το 2000 Διοικητής στο 1ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών, από το 2000-2003 διετέλεσε Διευθυντής J3JOPS, Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων J3. Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ), από το 2004 έως το 2005 Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών, από το  2005 μέχρι το 2008 Διευθυντής 9ου ΕΓ (ACOS J9) στο SHAPE, από το 2008 μέχρι το 2009 Διευθυντής Διεύθυνσης Εθνικών και Διεθνή Σχεδίων ΓΕΕΘΑ, από το 2009 μέχρι το 2010 Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, από το 2010 μέχρι το 2011 Διοικητής της ΣΜΥ, από το 2011 μέχρι το 2012 Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, από το 2012-2013  Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις  9 Μαρτίου 2013  μέχρι και  σήμερα ήταν Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, ενώ από σήμερα και κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: