slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΒΙΝΤΕΟ-Άγριο ξύλο Βρούτση σε Μπαλάφα και Οικονομοκαμπουράκηδες! Πλήρες ξεβράκωμα για τις δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά-«Θα συζητήσετε τον κατώτατο μισθό με την τρόικα»


Τη στροφή προς το δυσμενέστερο τεκμηρίωσε ο Γιάννης Βρούτσης, συγκρίνοντας το email Χαρδούβελη προς την τρόικα και τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που παρέδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, χωρίς οΣΥΡΙΖΑίος Μπαλάφας που ήταν δίπλα να μπορέσει να τον αντικρούσει. Ήταν μάλιστα τέτοια η ήττα του που δεν μίλησε καθόλου όσο μιλούσε ο Βρούτσης και τον ρόλο υπερασπιστών του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να αναλάβουν οι Καμπουράκης-Οικονομέας!
«Το email του κ. Βαρουφάκη χθες προς την τρόικα είναι επαχθέστερο», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας αναλυτικά:
«-Κατώτατος μισθός
Εμείς:


Με νόμο η συζήτηση για τον κατώτατο μισθό θα ξεκινούσε στα μέσα του 2016 μεταξύ των κοινωνικών εταίρων
ΣΥΡΙΖΑ: Η συζήτηση για τον κατώτατο μισθό θα ανοίξει χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά πότε και το σπουδαιότερο θα γίνει με την τρόικα... partners consultation λέει χαρακτηριστικά το email Βαρουφάκη

-Μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά
Ο κ. Βαρουφάκης γράφει στο email ότι είναι παράλογο το μειωμένο ΦΠΑ στο Αιγαίο που κατοχυρώθηκε από τον Κ. Καραμανλή

-Συντάξεις
Έρχεται για πρώτη φορά να αλλάξει τον χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης λέγοντας ότι θα κάνει το σύστημα κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό (εδώ ψυθιρίζει ο Καμπουράκης: εκεί η αλήθεια είναι λίγο μυστήριο" και προσπαθώντας να αβαντάρει λέει "μια στιγμή λέει για μεγαλύτερη σύνδεση των εισφορών με τις αποδοχές"), εξαλείφοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Όχι μόνο δεν καταργούν τις ψηφισμένες μειώσεις στις επικουρικές αλλά θα κάνουν το σύστημα περισσότερο ανταποδοτικό.

Δε βλέπω το νόμο που θα καταργούσε τις ψηφισμένες περικοπές σε επικουρικές και εξάπαξ. Έχουν δεσμευθεί και περιμένουμε το νόμο. Το πακέτο είναι 810 εκ ευρώ ετησίως! (Φυσικά οι δημοσιογράφοι του είπαν ότι θα το φέρουν, ενώ ο Μπαλάφας δεν μίλησε καθόλου...)

-Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
Συμφωνούν πλέον μαζί μας ότι πρέπει να περικοπούν οι πρόωωρες συνταξιοδοτήσεις όταν μας έβριζαν πως αυξάνουμε τα όρια ηλικίας»

Στο σημείο αυτό βγήκαν απ το καβούκι τους ο Μπαλάφας και η Χρυσοβελώνη. Ο πρώτος για να πει ότι τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τις έφεραν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπερ των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (!! και ποιος τσίριζε ρε νούμερο κάθε φορά που ακούγονταν αύξηση ορίων ηλικίας;) ενώ η δεύτερη είπε το εξής αμίμητο "άλλο πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και άλλο αύξηση ορίων ηλικίας"!!

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: