slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι ρόμπες Λαφαζάνης-Στρατούλης φοβούνται να ψηφίσουν ΝΑΙ και λένε δεν χρειάζεται έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή

Ενώ αν δεν έρθει να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τους επαναστάτες στα γίδια... Βέβαια το θέμα παραμένει: Τι φοβούνται αφού έχουν μαζί τους το 80% του λαού όπως λένε οι.....
δημοσκοπήσεις;
Η συμφωνία με τους δανειστές δεν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, επικαλούμενος τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", ο κ. Στρατούλης είπε πως πρόκειται για συμφωνία για επέκταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς μνημόνιο, δηλαδή χωρίς μέτρα, γι' αυτό δεν προβλέπεται επικύρωση από τη Βουλή.

Ο ίδιος σημείωσε πάντως ότι για τη συμφωνία θα υπάρξει ενημέρωση της Βουλής, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Την άποψη ότι δεν απαιτείται έγκριση της Βουλής για τη συμφωνία διατυπώνει και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά".

"Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο, αλλά ούτε υποχρεωτικό η συμφωνία με τους δανειστές να εγκριθεί από τη Βουλή. Τόσο ο χαρακτήρας αυτής της συμφωνίας όσο και το περιεχόμενό της δεν είναι τέτοια που να μπορούν να περιβληθούν με τη μορφή νόμου" αναφέρει.

Ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει στην ίδια συνέντευξη ότι έχει αντιρρήσεις για τη συμφωνία, σημειώνοντας ότι "παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα" τονίζει όμως ότι αυτά τα προβλήματα "δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας".

Την ίδια ώρα, πάντως, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζει σε δήλωσή του μέσω twitter ότι "η κυβέρνηση έχει τηνλαϊκή έγκριση για την 4μηνη συμφωνία" και προσθέτει: "Ας ζητήσει άμεσα κ το Ναι της Βουλής. Είναι θέμα λογικής συνέπειας και δημοκρατίας".

Tη θέση ότι η συμφωνία πρέπει να έρθει προς επικύρωση στη Βουλή διατύπωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακό"

Δεν υπάρχουν σχόλια: