slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΛΕΜΕ! Καταγγελία Βρούτση: Ο Σκουρλέτης ζήτησε 130 εκ από ΟΑΕΔ για τις ανάγκες του κράτους!

Τα χρήματα αυτά προορίζονται για επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Εργασίας
Την ανησυχία του για τον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους εξέφρασε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη που έδωσε στο ρ/σ Παραπολιτικά και την.....Έλλη Στάη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης είπε πως: «Τα πράγματα για τα οικονομικά δημοσιονομικά της χώρας δεν είναι καλά, βρισκόμαστε μπροστά σε υποχρεώσεις οι οποίες φαίνονται πως δεν μπορούν να εκπληρωθούν» ενώ δήλωσε θορυβημένος από τη στάση του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, που «σε ερώτηση δημοσιογράφου, τι θα γίνει εάν δεν έχουμε να πληρώσουμε, απάντησε -απίστευτο πώς- θα μας κάνουν τη χάρη της παράτασης».

Ο τέως υπουργός Εργασίας δεν δίστασε να πει πως «παίζουμε στα ζάρια αν θα ξανακάνει το ΔΝΤ κάτι που έκανε στο παρελθόν, μόνο μία φορά και που αφορά σε χώρα όπου βρισκόταν σε χώρα πτώχευσης», ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως τον ενοχλεί «η ελαφρότητα της αντιμετώπισης του ζητήματος, με έναν τόσο απαλό και απλό τρόπο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να έχουμε να κάνουμε με ένα χρέος του σπιτιού μας».

Στο μεταξύ, την πλάτη τους γυρίζουν οι διοικήσεις των ταμείων στην πρόταση του υπουργείου Εργασίας να μετατρέψουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε κρατικά repos, ώστε -ουσιαστικά- να δανείσουν με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο.

Ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε πως εδώ και δέκα ημέρες, με υπογραφή του υπουργού Εργασίας κ. Πάνου Σκουρλέτη, ζητήθηκε η μετατροπή των διαθέσιμων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ. «Δεν θέλω να δημιουργήσω φόβο στον κόσμο, ούτε να κινδυνολογήσω, αλλά ζητείται από το κράτος τα ρευστά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και των φορέων που είναι από το υπουργείο Εργασίας να δοθούν repos στο κράτος για 15 ημέρες έως 3 μήνες. Συγκεκριμένα, από τον ΟΑΕΔ ζητήθηκαν 130 εκατ. ευρώ και απάντησε δύο φορές το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα όχι, καθώς αυτά τα λεφτά είναι για να πληρωθούν επιδόματα ανεργίας. Και ζητούνται με επιτακτικό τρόπο τα χρήματα να δοθούν στο κράτος, στην Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή, για ομόλογα και repos».

Ο ίδιος κατέληξε: «Το επικίνδυνο είναι ότι γίνεται για πρώτη φορά και αυτό δείχνει και την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: