slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συλλήψεις για οικοδομικές εργασίες σε Μύκονο και Θήρα


Σύλληψη ημεδαπού για οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο
Στις 28-12-2014 το μεσημέρι συνελήφθη στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου ένας 68χρονος ημεδαπός γιατί ημέρα Κυριακή, εκτελούσε οικοδομικές εργασίες, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής σε περιβάλλοντα χώρο επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων. Σε βάρος της 69χρονης ιδιοκτήτριας της επιχείρησης, η οποία απουσίαζε σχηματίσθηκε δικογραφία.

Στις 6/2/2015 η ψηφιακή μετάβαση με 53 κέντρα εκπομπής στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο


Στο Φιλώτι κέντρο εκπομπής για την Νάξο.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση από το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στο ψηφιακό για 53 κέντρα εκπομπής στην Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, το έκτο «περιοχικό» switch-off είχε αρχικά οριστεί για 29 Δεκεμβρίου 2014.
Με στόχο την κάλυψη των αναγκών των περιφερειακών σταθμών της συγκεκριμένης ζώνης και την άρτια κατασκευή του δικτύου σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος προς όφελος των τηλεθεατών, κρίθηκε αναγκαία η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης μετάβασης στις 6 Φεβρουαρίου 2015 όπως ανακοίνωσε η Digea.
Τα 53 κέντρα εκπομπής που θα ενεργοποιηθούν στις τελικές συχνότητες τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι:

Άλλο ένα έργο Βρούτση! Δείτε τα ένσημά σας με ένα κλικ -Αυτή είναι η εφαρμογή που άνοιξε από σήμερα


Ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά που μείωσε τη γραφειοκρατία και μηχανοργάνωσε τομείς του κράτους στους οποίους επί χρόνια γινόταν πλιάτσικο...

168 Σταύρος Δήμας και εκλογές μετά από συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ KAMENOI KAI ΚΟΥΒΕΛΙΔΕΣ


Υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν όπως αναμενόταν, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - 127 και 18 βουλευτές αντίστοιχα - ενώ "παρών" δήλωσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ (71 βουλευτές), του ΚΚΕ (12 βουλευτές), της Χρυσής Αυγής (16 βουλευτές), της ΔΗΜΑΡ (9 βουλευτές) και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (12 βουλευτές - με την προσθήκη της Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά που απουσίαζε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση).

Όπως και κατά την προηγούμενη ψηφοφορία, από τους ανεξάρτητους βουλευτές...

Πραγματική Κόλαση: Στο – 12% το Χρηματιστήριο λόγω εκλογών!


Προσδεθείτε γιατί τώρα αρχίζει ο εφιάλτης!

Στο -12% το Χρηματιστήριο με την λήξη την κρίσιμης ψηφοφορίας που οδηγεί την χώρα σε εκλογές.
Η χώρα από σήμερα μπαίνει σε μια φάση απίστευτης ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ με αποκλειστικά υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ και

Θετικά νέα απο την επιχείρηση διάσωσης – Ήδη 324 επιβάτες έχουν γλιτώσει απο τον εφιάλτη

Δεν έχει τέλος η κόλαση για εκατοντάδες επιβάτες του Norman Atlantic. Τα καλά νέα έχουν να κάνουν με το ότι μεγάλωσε η λίστα των διασωθέντων που είναι πλέον 324 άτομα.
Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινούν και πάλι τα ελικόπτερα διάσωσης, ενώ από τις τρεις τα

Συνεχίζει την επαφή με την κοινωνία η Κατερίνα Μονογυιού.

Εμφάνιση 4XRISTOUGENA.jpgΣυνέχισε την επαφή με την κοινωνία στη Σαντορίνη και στη Πάρο τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.
Στις 23 Δεκεμβρίου με τους μαθητές και τις μαθήτριες του γυμνασίου Φηρών εκκλησιάστηκε στη

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν τα χορευτικά του ΑΜΣ Φιλωτίου "Ο ΖΕΥΣ" με την παρουσία τους στο Μαγικό Χωριό








Ελληνική Βουλή: η ευτέλεια τέλος δεν έχει …


Στις 13 Νοεμβρίου η Εφημερίδα των Συντακτών είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο μου με τίτλο «Ποτέ ξανά τέτοια Βουλή».
Στην κατακλείδα του άρθρου ανέφερα τα εξής:
«Το σύνθημα πρέπει να είναι: Ποτέ ξανά τέτοια Βουλή. Βουλή όχι μόνο φανατικών, αλλά και συμφεροντολόγων που προστρέχουν όπου νομίζουν ότι θα επανεκλεγούν. Τέτοια ευτέλεια δεν έχει προηγούμενο».
Να όμως που έχει προηγούμενο. Να που η ευτέλεια δεν έχει τέλος.
Αυτό το διάστημα είχαμε την διαμόρφωση της ατζέντας από τους ψεκασμένους Έλληνες με το χορό αρχικά να σέρνει η κυρία Ξουλίδου, την οποία επιχείρησαν να δωροδοκήσουν μέσω του facebook.
Τόσο μυστική προσπάθεια εξαγοράς; ...
Στη συνέχεια την «ελαφριά» πολιτική εκπροσώπησαν άλλοι δυο βουλευτές, ο κύριος Τατσόπουλος και ο κύριος Ψαριανός, οι οποίοι μύριζαν το παλτό της κυρίας Ραχήλ Μακρή για να δουν πως μυρίζουν οι ψεκασμένοι.
Ανόητα παιγνίδια από υποτιθέμενους θεματοφύλακες της κοινής λογικής. Του ιδίου φεϊσμπουκικού επιπέδου και η απάντηση της παθούσας, για τα χαλασμένα όργανα που ζητούν υποκατάστατα.
Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση.
Μετά όμως ήρθε η μεγάλη στιγμή της θεατρικής παράστασης του θιάσου των Παύλου Χαϊκάλη και Λάκη Λαζόπουλου, με την αποκάλυψη της προσπάθειας εξαγοράς του γνωστού κωμικού πολιτικού.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο ευσταθούν οι συνεχείς καταγγελίες των ΑΝΕΛ για τις διαρκείς προσπάθειες χρηματισμού τους. Αυτή πάντως του Χαϊκάλη τέθηκε στο αρχείο.
Εντυπωσιάζει όμως, όπως δήλωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Ρεπούση, ότι μόνο σ’ αυτούς γίνονται «προσφορές» εκχρηματισμού.
Πάντως είναι βέβαιο ότι όσο πιο ακριβή γίνεται η πολιτική, τόσο πιο ευεπίφορη είναι στο πολιτικό χρήμα.
Ο κύριος Τσίπρας όμως αντί να περιμένει τα πορίσματα των δικαστικών αρχών, έσπευσε να δηλώσει ότι «Χαϊκάλης και Καμμένος έπραξαν το καθήκον τους». Είναι τόσο σίγουρος γι’ αυτό;
Το μόνο καθήκον που εκπροσωπούν οι ΑΝΕΛ είναι ο ακραίος εθνικισμός, οι θεωρίες συνομωσίας, ο απύθμενος αταξικός λαϊκισμός, η εμμονή σε προδότες, μειοδότες, σε σκοτεινούς κύκλους.
Οι βουλευτές αυτού του κόμματος κινούμενοι ως Τζέιμς Μποντ μαγνητοφωνούν και βιντεοσκοπούν τους συνομιλητές τους.
Το μόνο καθήκον που φέρνουν σε πέρας είναι η γελιοποίηση της πολιτικής.
Στην ουσία δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ’ όσα χρειάζονται οι Κασιδιάριδες για να παρουσιάσουν την πολιτική και την αντιπροσωπευτική δημοκρατία ως βούρκο, τον οποίο θα καθαρίσει μόνο ο εθνικισμός των μεν και ο φασισμός των δε.
Στόχος των καμένων κασιδιάρηδων είναι η παρουσίαση της πολιτικής ως μιας συνομωσίας στην οποία πρωταγωνιστούν οι Εβραίοι, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Καμμένο ούτε καν πληρώνουν φόρους, οι πλουτοκράτες και η κλεπτοκρατία. Κακόμοιρη πολιτική επιστήμη, με τι όρους σε φορτώνει ο ανορθολογισμός;
Αυτό το κόμμα βρίσκεται στον αντίποδα των οποιονδήποτε αναλύσεων που αντιμετωπίζουν τους πολίτες και τους ψηφοφόρους ως νοήμονα όντα.
Καμία αριστερή πολιτική δεν μπορεί να σταθεί συμμαχώντας με αυτό το κόμμα.
Και εκεί που είπαμε πάει τελείωσε ο ευτελισμός της πολιτικής από την παρούσα Βουλή, έπεσε η βόμβα των Παραστατίδη και Βουδούρη.
Εδώ πλέον έχουμε την απευθείας σύνδεση του πολιτικού μας συστήματος με τον άλλο πυλώνα της εξαχρείωσης του, τον αυριανισμό.
Οι δύο βουλευτές κατηγόρησαν συναδέλφους τους ότι τα «παίρνουν» για να ψηφίσουν Πρόεδρο.


Αυτοί οι δυο, με τη στάση τους, απογείωσαν την ευτέλεια.
Έχει όμως μεγάλο άδικο ο κ. Λυκούδης, ο οποίος μίλησε για «πολιτικά σκουλήκια». Γιατί πρώτον ο αυριανισμός δεν είναι πολιτική και δεύτερον ακόμη και τα σκουλήκια έχουν μια θέση στην κλίμακα της φυσικής ισορροπίας.
Αυτοί οι δύο δεν έχουν καμία θέση στο σύστημα ισορροπιών της πολιτικής ζωής.
Η δήλωση τους δεν είναι λάσπη.
Βρίσκεται σ’ απευθείας σύνδεση με τον φασισμό. Και ο φασισμός δεν είναι ούτε πολιτική, ούτε σκουλήκι. Είναι τέρας.
Ας τελειώσω με κάτι πιο «χαλαρό»: τη δήλωση του άλλου αστέρα του ΣΥΡΙΖΑ, του νοσταλγού των ειδικών δικαστηρίων του κύριου Μητρόπουλου, καθηγητού του Δικαίου (sic) ο οποίος ζήτησε την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο όλων όσων κυβέρνησαν την εποχή των μνημονίων.
Αποδεικνύοντας ότι ενώ είναι απόλυτα θεμιτό να φεύγει κανείς από ένα χώρο, όταν δεν τον χωρούν οι πρακτικές του, υπάρχουν πολλοί που φεύγουν επειδή δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν τα αξιώματα που προσφέρονται αλλού.
Και έτσι η υγιής πολιτική κινητικότητα μετατρέπεται σε γενιτσαρισμό.
Εδώ το ΠΑΣΟΚ έχει ένα μεγάλο πρωτείο. Ως το μεγάλο κόμμα που φεύγει, τροφοδοτεί το μεγάλο που έρχεται με ασπόνδυλους ιδεολογικά ανθρώπους.Άνθρωποι σαν αυτούς που αναφέρονται εδώ, αντί να ασκούν κριτική στο πρώην κόμμα τους, σεβόμενοι την ιστορία του χώρου στον οποίο κάποτε στεγάστηκαν και την ίδια τη δική τους ιστορία, κρατούν από το ΠΑΣΟΚ μόνο την αυριανική ψυχή του μακαρίτη Γιαννόπουλου, μηδενίζοντας όλη την ιστορική και κυρίως την εκσυγχρονιστική προσφορά του.
Αποδεικνύουν έτσι και ότι όταν ήταν μέσα σ’ αυτό και όταν έφυγαν, δεν ήταν εκεί για ιδέες και αρχές, από τις οποίες ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε, αλλά γιατί ήταν γενίτσαροι της πολιτικής.
Γιατί μπορεί να διαφωνήσεις με ένα κομματικό σχηματισμό και να αποχωρήσεις, αλλά το να τον μηδενίζεις, είναι σαν να μηδενίζεις πρωτίστως τη δική σου ιστορία.Αν όμως είσαι γενίτσαρος με το παρελθόν σου, γιατί στο μέλλον να μην είσαι γενίτσαρος και με το παρόν σου;
Ας το προσέξει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κόμματα.
Τελικά ευτυχώς που ο Γλέζος, με τον οποίο διαφωνώ στον πυρήνα της πολιτικής του σκέψης, με τη δήλωσή του για απομάκρυνση των Βουδούρη- Παραστατίδη από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, έσωσε την τιμή του πολιτικού συστήματος, αλλά και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, την οποία δεν προστάτεψε ο αρχηγός της.
Η συνέχεια στην επόμενη Βουλή;
Ελπίζω όχι.

Γιώργος Σιακαντάρης

Ο Πρόεδρος της μιας μέρας με τη διορισμένη κόρη στη Βουλή βρίζει τον Σαμαρά «Φασίστα, τρελό, αναίσχυντο και Εφιάλτη»;


Eμ, άμα είσαι πατέρας που έχει δίδυμες κορούλες και τη μία και μοναδική μέρα που είσαι πρόεδρος της Βουλής διορίζεις υπάλληλό της τη μία και ο αλήτης αναίσχυντος Σαμαράς σε πετάει στα σκουπίδια πριν προλάβεις να βολέψεις και τη δεύτερη; Δεν είναι δράμα για τον πατέρα; Τι θα πει στη δευτερη κορούλα; Γιατί μπαμπά εμένα δε με βόλεψες; Έχει χαθεί η μπάλα στη χώρα όπου δεξιός της πάρτης του, Πολύδωρας, σαν Πρόεδρος για μία και μόνο μέρα, διόρισε την κόρη του στη Βουλή και στο τέλος θα μας κρεμάσει κιόλας επειδή δεν του εξασφαλίζουμε κι άλλα δανεικά... όταν τέτοιοι τύποι έχουν τέτοιο θράσος να κατηγορούν άλλους, δεν υπάρχει σωτηρία
Με ένα άρθρο του που θα δημοσιευτεί στην αυριανή....