slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ


Συναδέλφισες και συνάδελφοι, καλησπέρα.
Σας καλωσορίζω στην ετήσια γενική συνέλευση του Ε.Σ.Ν. που πραγματοποιείται εντός της κρίσης που πλήττει τις επιχειρήσεις μας, εδώ και 6 χρόνια.
Όπως όλοι γνωρίζετε, το νέο προεδρείο του συλλόγου και εγώ αναλάβαμε καθήκοντα στην 1ην Μαΐου του.....2013.
Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με εντατικούς ρυθμούς, προωθώντας τις θέσεις και τα αιτήματα των εμπόρων στους αρμόδιους φορείς και υλοποιώντας δράσεις προς όφελος της τοπικής αγοράς .
Στο διάστημα αυτών των 17 μηνών συγκαλέσαμε 29 συμβούλια και συζητήσαμε 120 θέματα τα οποία αφορούσαν την ομαλότερη καθημερινότητα του συνάδελφου επιχειρηματία καθώς και την διευκόλυνση της δράσης του εντός της οικονομικής κρίσης.
Οι εξελίξεις όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι ραγδαίες και έχουν διαμορφωθεί σημαντικές αλλαγές σε

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ


Πρακτικό από τη Λαϊκή Συνέλευση Τ.Κ. Κορωνίδας που πραγματοποιήθηκε τηνΚυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20:00 στην αυλή της Εκκλησίας ύστερα από την με αριθμό 8/2014 ομόφωνη απόφαση του Τοπικού της Συμβουλίου με θέμα την ενημέρωση του κόσμου, την καταγραφή προβλημάτων που τυχόν έχουν παραλειφθεί να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα, ώστε να παλέψουν προκειμένου να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του δήμου.
Στη Λαϊκή Συνέλευση, εκτός του Προέδρου Κορωνίδας, των μελών του....Τοπικού της Συμβουλίου και των

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση των Προέδρων της Δ.Ε. Δρυμαλίας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-10-2014 η προγραμματισμένη συνάντηση των προέδρων της Δ.Ε. Δρυμαλίας ύστερα από πρόσκληση των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρη Κορρέ προέδρου της Τ.Κ. Κορωνίδας και Μιχάλη Πάσουλα Εκπροσώπου της Τ.Κ. Σκαδού. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν : ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κορώνου Νίκος Χουζούρης και ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Κεραμωτής Μανώλης Φακίνος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα που.....

Έπραξαν το καθήκον τους και καταψήφισαν

Όλες οι  αντιπολιτεύσεις  που σέβονται τον εαυτό τους  και  την παράδοση   των αντιπολιτεύσεων.  Χρησιμοποιώντας   διατυπώσεις  όπως «ανεπαρκές», «χωρίς σχέδιο και όραμα», «χωρίς ιεράρχηση και αναπτυξιακό σχεδιασμό» και «υποκριτικό»  ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από   τον κανόνα αυτό δεν θα μπορουκαι οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων   καταψήφισαν το  ΤΟ τεχνικό  πρόγραμμα  του δήμου διότι λέει ήταν : «ανεπαρκές», «χωρίς σχέδιο και όραμα», «χωρίς ιεράρχηση και αναπτυξιακό σχεδιασμό» και «υποκριτικό». Περισσότερα …….

Ο Πανναξιακός με κορυφαία την Τσβετάνοβα κέρδισε τον ΑΟ Θήρας με 3-1 σετ και έκανε το ιδανικό ποδαρικό εντός έδρας για τη νέα αγωνιστική περίοδο


Όταν η Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα αποδέχτηκε την πρόταση του Πανναξιακού ΑΟΝ αρκετοί ήταν αυτοί που ζήλεψαν καθότι η διεθνής Βουλγάρα διαγώνια στην ημέρα της μπορεί να σκοτώσει κάθε αντίπαλο. Και στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς και δη με αντίπαλο τον ΑΟ Θήρας στο ενδοκυκλαδικό ντέρμπι, η 23χρονη «Γκάμπι» έκανε πράγματα και θάματα αναγκάζοντας ακόμη και τους αντιπάλους της, να υποκλιθούν στο ταλέντο της...

Η διαχείριση των υδάτινων πόρων στα νησιά


Ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε την Παρασκευή 24/10 σε Ημερίδα που οργάνωσε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) με θέμα τους υδατικούς πόρους των νησιών και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης για τη διαχείριση τους.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι, παρά τα τέσσερα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και τα τεράστια κονδύλια που εισέρευσαν, σε πολλά νησιά της χώρας μας, το πρόβλημα της λειψυδρίας και της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων παραμένει. Τόνισε επίσης ότι αποτελεί σκάνδαλο η συνέχιση της μεταφοράς του νερού σε κάποια νησιά με υδροφόρα πλοία και μέ κόστος από 12 έως 18 ευρώ το κυβικό ή και η συνέχιση των ανεξέλεγκτων γεωτρήσεων που εξαντλούν το υδάτινο δυναμικό...

Ενοχλήθηκε η Ρένα που δεν την κάλεσαν... να μοιράσει τα λεφτά των άλλων


Καταγγέλλει πολιτική αποκλεισμών... ενώ θα'θελε να την καλέσουν και να την αφήσουν να μοιράσει τις αποζημιώσεις του ΥΠΟΙΚ στους πληγέντες για να κάνει τη large... Αλλά γιατί ενοχλείται; Αυτή δεν δήλωνε προχθές ότι αύξησε το κονδύλι για την ανθρωπιστική κρίση από 1,9 εκ σε 13; Γιατί όμως δεν την άκουσα να λέει ότι δώσει κάτι τις για να αποζημιωθούν οι πληγέντες;

Βαρύγδουπα επιχειρηματικά ονόματα στο σκάνδαλο με την Κοινωνία της Πληροφορίας


Βαρύγδουπα επιχειρηματικά ονόματα και πολλοί αεριτζήδες αναμένεται να παρελάσουν από τα ανακριτικά γραφεία για το γιγαντιαίο σκάνδαλο με την Κοινωνία της Πληροφορίας.
Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα πολλών δισεκατομμυρίων που έπρεπε όμως να έχει ονομαστεί σε Κοινωνία Απάτης αφού στο σκάνδαλο διαπλέκονται ντόπια λαμόγια αλλά και καρεκλοκένταυροι των

Σύρος:Το τελευταίο αντίο στο Blue Star Ithaki (βίντεο - φωτογραφίες)


Όπως έχει γραφτεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, το Blue Star Ithaki πουλήθηκε και σύντομα θα ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι για Καναδά, όπου θα είναι και ο επόμενος σταθμός του. Έμοιαζε με Μεγάλη Παρασκευή αλλά ήταν Σάββατο 25 Οκτωβρίου όταν εκτέλεσε το τελευταίο του δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιά - Σύρου - Τήνου - Μυκόνου.
Λίγο πριν της 4 το απόγευμα, το πλοίο αφίχθη στο λιμάνι της Ερμούπολης. Ήταν η τελευταία προσέγγιση στην

Γελάει μέχρι κι η Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Βίβα Ρένα!


Καυστική ανακοίνωση για τη Ρένα Δούρου εξέδωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενη στο ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή ενέκρινε το 95% του προϋπολογισμού του προηγούμενου περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.

Αναλυτικά:

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων Εφημερίδων (26-10-2014)