slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων


Ξεκινά αύριο Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ». Ακολουθούν αναλυτικά οι όροι και οι

Σε Τήνο και Μύκονο ο Χαράλαμπος Κόκκινος


Στην Τήνο και στη Μύκονο περιόδευσε στις 21-23 Ιουλίου 2014 ο Χαράλαμπος Κόκκινος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου του Ν. Αιγαίου και επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».
• Στη Μύκονο στις 21/7/2014 είχε συνάντηση με τη...

Πακέτο 20 δισ. για αγροτικές επιδοτήσεις


Τον νέο χάρτη των αγροτικών επιδοτήσεων 20 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015 - 2020 παρουσίασε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Κερδισμένοι από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις εθνικές επιλογές αναδεικνύονται οι νέοι που εισέρχονται στην ύπαιθρο και είναι μέχρι 40 ετών. Κάθε χρόνο θα δίνονται σ΄ αυτούς 40 εκ. ευρώ και πριμ 25% στα δικαιώματά τους.
Κερδισμένοι επίσης είναι οι "πράσινοι" γεωργοί που προσαυξάνουν κατά 30% την επίδότησή τους, οι

Η αφίσα και το μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για τον Εθνάρχη


Η ΟΝΝΕΔ κυκλοφόρησε αφίσα για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, με μια εμβληματική φωτογραφία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, και ένα πολιτικό μήνυμα:

Θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι του Νεωρίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει τη στεναχώρια του  , γιατί το Νεώριο της Σύρου δεν θα κλείσει. 
Το προσπάθησε με νύχια και με δόντια στο παρελθόν, σαμποτάροντας τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν,  προκειμένου να ανατεθεί η επισκευή των δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού στο Νεώριο και να υπάρξει ρύθμιση των οφειλών της εταιρείας προς το ΙΚΑ. 
Με περισσό θράσος και υποκρισία πλεονάζουσα,  ο

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Κ.Π.), ότι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο  από την ΔΕΥΤΕΡΑ 28η ΙΟΥΛΙΟΥ έως  και  την ΠΕΜΠΤΗ  14η  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στο Γραφείο Κοινωνικού Παντοπωλείου, αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο. Σε περίπτωση αναπήρων, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και από τον υπεύθυνο είσπραξης της.....

Πάρτε μέρος στον καθαρισμό της Γρόττας

Γιατί να ψηφίσουμε ΝΔ αφού υπάρχει καλύτερος... ο Μπένυ δηλ.


Η ..."ανάλγητη ΝΔ" και η φωνή της λογικής του ...Βενιζέλου

Ήταν, λέει, πολύ εποικοδομητικό το κλίμα στην πρωινή συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο. Όπως λένε κυβερνητικές πηγές πρέπει η κυβέρνηση να μεταδίδει προς τους εταίρους και την κοινωνία το μήνυμα της

Η νύχτα θρίλερ πριν την άφιξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αθήνα




Όλα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου

Στις 2 μετά το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου συνεκλήθη τελικώς η σύσκεψη των πολιτικών, υπό τον Γκιζίκη, στο γραφείο του στη Βουλή. Νωρίτερα οργίαζε το παρασκήνιο. Ο Μπονάνος βολιδοσκόπησε για την πρωθυπουργία τον Πέτρο Γαρουφαλιά, ο οποίος αποδέχθηκε. Ίσως εκείνη την ώρα να ήταν ο πιο αρεστός στους στρατιωτικούς πολιτικός.

ΚΛΑΙΩ! Συνεργάτης του Καμμένου μέτοχος και διευθυντής εισπρακτικής εταιρίας... ξέρετε αυτές που μας παίρνουν τα σπίτια για να τα δώσουν στη Μέρκελ (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η νέα «μεγάλη πατριωτική συμμαχία» του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Νικολόπουλου σε κοινό μέτωπο για την "προστασία" της περιουσίας των Ελλήνων... 

Ομολογία του εμπαιγμού των εργαζομένων του Νεωρίου, η για τρίτη φορά εντός ενός χρόνου ψήφιση σχετικής τροπολογίας

Σε σχέση με την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα ομόφωνα στη Βουλή, με την οποία ανοίγει επιτέλους η δυνατότητα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Νεωρίου, ο Νίκος Συρμαλένιος δήλωσε:

Παναγιώτης Ρήγας Τροπολογία- ρύθμιση για την πληρωμή των εργαζομένων του Νεωρίου


Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον κόσμο απολυμένο χωρίς ευρώ στην τσέπη για να αντλήσει ψήφους, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νεώριο Σύρου.
Δείτε την Εισήγηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, για την πληρωμή των εργαζομένων του

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για τη συμπλήρωση 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα


Μία μέρα σαν τη σημερινή, πριν από τέσσερις δεκαετίες ακριβώς, άνοιγε ο δρόμος για την επιστροφή της Ελλάδας στη δημοκρατική ομαλότητα, έπειτα από την επτάχρονη χούντα.
Η προδοσία της Κύπρου και οι τραγικές συνέπειες της, για τον μαρτυρικό ελληνισμό της Μεγαλονήσου, ήταν η τελευταία εγκληματική πράξη του δικτατορικού καθεστώτος, πριν την οριστική του κατάρρευση. Το επόμενο διάστημα θα διεξάγονταν οι πρώτες ελεύθερες εκλογές και θα επιλυόταν οριστικά το πολιτειακό ζήτημα με τον ελληνικό λαό να αποφασίζει την κατάργηση της βασιλείας, στη χώρα μας.
Σε αυτά τα 40 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, προωθήθηκε αναμφίβολα πλήθος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων σε όλο

Συνεχίζονται τα πρωτοσέλιδα της Κυκλαδικής (24/7) Mε στόχο την ΑΛΛΑΓΗ του κυκλοφοριακού

ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΑΛΙΑ η συνολική εικόνα του λιμανιού της Νάξου σε συνδυασμό με αυτή της χερσαίας ζώνης. Η τελευταία «βουλιάζει» καθημερινά στις «ρόδες» και μας εκθέτει, το δε λιμάνι που εκ των πραγμάτων είναι ανεπαρκές μάλλον δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί – αναπλαστεί στο εγγύς μέλλον… ««Όλο λόγια ακούμε. Τώρα που ‘σκάψανε’ τη λιμενολεκάνη και ‘μπαλώσανε’ κάποιες τρύπες, μην περιμένετε κάτι παραπάνω. Μας κοροϊδεύουνε». Αυτή η είναι «κοινή γνώμη» των ανθρώπων του λιμανιού που έπαψαν να ασχολούνται με το λιμάνι και την αναβάθμισή του.
Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα που αφορά σε εκείνη την προ δύο ετών εξαγγελία «περί ‘ήπιας παρεμβάσεως’». Σε τί θάλασσες ταξιδεύει;
«Αυτό ήταν όλο το… έργο», μου φώναξε από μακριά καλωσορίζοντας με φίλος, συντοπίτης μας, λιμενεργάτης. «Δεν πρόκειται να γίνει τίποτ’ άλλο… Ψάξε το και θα δεις!», πρόσθεσε με νόημα..

1ος Καμπανέλλειος Μαραθώνιος 13/9/2014

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κουβέντα για τους καταπατητές ...των οποίων ο αγώνας τώρα δικαιώνεται !!!

Σχόλιο  της σύνταξης του ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ που ακολουθεί όχι μόνο  συνυπογράφουμε άλλα και  συμπληρώνουμε λεγοντας ότι και για τα ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥΓΓΑ 
Την ίδια ώρα βέβαια δεκάδες ίσως και εκατοντάδες τα στρέμματα των καταπατηθέντων εκτάσεων στην περιοχή των λιμνών και των αλυκών απο "οργισμένους" σήμερα κατα ΤΑΙΠΕΔ που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στον αγώνα κατά του ξεπουλήματος με μοναδικό σκοπό να σώσουν τα κεκτημένα.
Απο την άλλη πλευρά οι λαϊκίζοντες πολιτικάντηδες σιωπούν και ... στηρίζουν την "ομερτά"..!!! Για λίγους ψήφους
Την Τετάρτη 23.07.2014, στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Αρσενίου Νάξου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η επιτροπή συμφώνησε ομόφωνα στην.....

Υπαναχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου για τις "άγονες" γραμμές

Μετά την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης
Μετά την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πήρε πίσω την παράγραφο 2 της επίμαχης τροπολογίας που είχε καταθέσει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, δηλαδή την αζημίως λύση των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας, με την οποία κινδύνευαν πολλά νησιά για 9-10 μήνες το χρόνο να μείνουν χωρίς πλοία.
Ο βουλευτής Κυκλάδων και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ναυτιλίας, Νίκος Συρμαλένιος, τόσο στην.....

Mε καταγωγή από την Κόρωνο το νέο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ ο Μιχάλης Ι. Λούντζης




Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του εληνικού μπάσκετ θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια , ο λόγος για το μόλις 16 χρονών γκαρντ του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και αρχηγό της Εθνικής Εφήβων, Μιχάλη Λούντζη.
Ο Μιχάλης Λούντζης του Ιωάννου είναι γιος της......

Η Μύκονος ζωντανεύει μέσα στο φωτογραφικό λεύκωμα του Γιάννη Γιαννέλου

Η Μύκονος το νησί του Φωτός, ένας από τους πιο σημαντικούς παραδοσιακούς οικισμούς της Ευρώπης, ζωντανεύει με αριστουργηματικό τρόπο από το αισθητικό φωτογραφικό ταξίδι του Γιάννη Γιαννέλου και τα ποιήματα του Γιώργου Ανωμερίτη.
Ένα φωτογραφικό λεύκωμα, όπως και το προηγούμενο των δύο δημιουργών και φίλων για την “Οία” της Σαντορίνης, που θαυμάσαμε πριν από δύο μήνες.
Η ευαίσθητη φωτογραφική ματιά του Γιαννέλου, βοηθούμενη και το Απολλώνιο Φως της Μυκόνου, δίνει καινούργιες συνθέσεις χρωμάτων. Γιατί το λεύκωμα αυτό δεν είναι απλά μια....