slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λίγα ψίχουλα πλεόνασμα θα δώσω - και μετά τις εκλογές θα σας τελειώσω! (video)


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Είναι να απορεί κανείς με το θράσος του κ. Πρωθυπουργού ο οποίος βγήκε στα κανάλια και μας έταξε (θεωρώντας μας προφανώς Ιθαγενείς της εποχής του Κολόμβου) "καθρεφτάκια" και "μπιχλιμπίδια" από το δήθεν πλεόνασμα.

Αιχμές με την Ρούλα

-κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο-Ανεξάρτητο βουλευτή
Σχετικά με την αιτιολογία ανεξαρτητοποίησης σας, ότι δεν γνωρίζατε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση… Με συγχωρείτε κ. Χρυσοβαλάντη μου, αλλά πολύ θα θέλαμε να ξέραμε , πότε ακριβώς συνειδητοποιήσατε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Όταν ήλθε η εντολή εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής σας ασυλίας ;

Πόσοι εκλέγονται στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Οριστικά χάνουν τρεις έδρες οι Κυκλάδες 

Σημαντικές αλλαγές προκύπτουν ως προς τον αριθμό των Περιφερειακών Συμβούλων, που δύνανται να εκλεγούν στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου, αφού πλέον ως βάση υπολογισμού λαμβάνεται υπόψη η απογραφή πληθυσμού του 2011.
Οριστικοποιήθηκε λοιπόν ότι στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ναι μεν ....

Νικός Μαίτος :Τα προεκλογικά τεχνάσματα του Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Με έκδηλη αγανάκτηση παρακολουθούν οι κτηνοτρόφοι του Φιλωτίου και γενικώς της Ορεινής Νάξου την προσπάθεια του Δημάρχου να καπηλευτεί προεκλογικά την αγωνία τους,σχετικά με τη διάθεση στην Αθήνα των προϊόντων τους κατά την περίοδο του Πάσχα.
Εδώ και 50 και πλέον χρόνια ο άξιος Σύλλογος Φιλωτιτών της Αθήνας και οι κτηνοτρόφοι συνεργάζονται με τον Δήμο Αθηναίων χωρίς σοβαρά προβλήματα. Προς τι λοιπόν η......

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 22 Μαρτίου 2014, ημέρα Σαββάτο και ώρα: 12.00μ.μ. με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής


ΔΥΟ μήνες πριν η κάλπη της 18ης Μαΐου ανοίξει, όλοι όσοι καταγίνονται με το τουριστικό προϊόν της Νάξου «καίγονται» περισσότερο για το καλοκαίρι που έρχεται παρά για το ποιος θα κερδίσει τις δημοτικές εκλογές. «Με τους δημάρχους θα ασχολούμαστε τώρα. Αυτοί θα μας πληρώσουν τα χαράτσι της φετινής χρονιάς; Αυτοί στο έλος του καλοκαιριού θα πάνε για ‘μας στην… Εφορία; Αυτοί θα μας γλυτώσουν από τα λουκέτα;» Βαριές οι σκέψεις τουριστικού επιχειρηματία, εν μέσω κρίσεως… Αν και το καλοκαίρι το φετινό προοιωνίζεται καλό, (μπορεί καλύτερο και από το περσινό) αυτός δεν ασχολείται (όπως μου είπε) με τις εκλογές. «Με ενδιαφέρει τι θα κάνω με τη δουλειά μου», υποστήριξε. Και πρόσθεσε: «Εδώ ο κόσμος χάνεται και εκείνοι νοιάζονται για την ‘καρέκλα’»…
Ήταν η δήλωσή του αυτή που με «ανάγκασε» να «φέρω βόλτα» την τουριστική αγορά της Νάξου, να αφουγκραστώ τις ανησυχίες της και να καταγράψω τις απόψεις των πολλών που σε κάθε περίπτωση «φωτογραφίζουν» την κοινή γνώμη του νησιού μας εν όψει κάλπης και καλοκαιριού…
Η συνέχεια στην....

«Η παράδοση στον 21ο αιώνα»

Επιμορφωτικό σεμινάριο γαστρονομίας και σύγχρονης κουζίνας:

H Ε&Α ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, διοργανώνει το 1ο εκπαιδευτικό σεμινάριο γαστρονομίας, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Naxos Resort.
Ο  βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Μενάρδος, θα παρουσιάσει τις νέες γαστρονομικές τάσεις στην σύγχρονη Ελληνική κουζίνα, με βάσει την κυκλαδίτικη παράδοση, μέσα από μια φρέσκια, εντυπωσιακή και δημιουργική προσέγγιση. Το σεμινάριο περιλαμβάνει προετοιμασία, εκτέλεση και γευστική δοκιμή ολοκληρωμένων προτεινόμενων μενού καθώς και χρήσιμες συμβουλές.

Αθλητικός Σύλλογος Αθλοπαιδεία Νάξου

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ προβάλει την ξεκαρδιστική κωμωδία
 "NOTHING LEFT TO DO BUT CRY" (1984) των Roberto Benigni & Massimo Troisi
 την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 9 μ.μ.
 στο Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Μητρόπολης στο Κάστρο, με ελεύθερη είσοδο.
 (Πρωτότυπος τίτλος: «Non ci resta che piangere”)
Λίγα λόγια για το έργο:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


 Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε ειδική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 22 Μαρτίου 2014, ημέρα Σαββάτο και ώρα 11:00π.μ. με μοναδικό  θέμα  ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση απογραφής έναρξης 1/1/2011 του Καλλικρατικού Δήμου Νάξου &  Μικρών Κυκλάδων.
Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης