slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΙΩΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ .                
ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕΡΓΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.

Πρωτοσέλιδο Κυκλαδικής 12/3

Η «Κυκλαδική» με τα απανωτά αποκαλυπτικά δημοσιεύματά της - στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που επιχειρεί εδώ και μερικές ημέρες - σήμερα «ρίχνει φως» σε άγνωστες πτυχές δύο μείζονος σημασίας κεφαλαίων (θεμάτων) οικονομικού ενδιαφέροντος, χαρακτήρα και περιεχομένου… * Ο Δήμος Νάξου του 1999, το Φύλλο Μεταβολών & Ελλείψεων του ιδίου (οικ.) έτους, οι ενέργειες του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κ. Λουρίδα και ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων του 2011, η δ/ντρια της (καταργηθείσας) Δ.Ε.Α.Δ.Ν., το Συμπληρωματικό Υπόμνημα της 15ης Φεβρουαρίου 2011, ο παραλήπτης αυτού, (σ.σ.: η Κοινωφελής Επιχείρηση του ημετέρου Δήμου) τα χρήματα που ζήτησε η εν λόγω υπάλληλος να της καταβληθούν (σ.σ.: και που σύμφωνα με πληροφορίες της καταβλήθηκαν, προ καιρού) και....

Οι ¨Άθλιοι των Αθηνών” τα βρήκαν με την τρόικα και τις τράπεζες!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η Είδηση...
Κυβέρνηση: Τα βρήκαμε με τρόικα και τράπεζες
«Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών», επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών στο...
ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος ότι έως την άλλη Κυριακή, 16 Μαρτίου, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους.
Ο σχολιασμός ...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ Νομοσχέδιο Δημόσιας Διοίκησης ΒΟΥΛΗ 11.03.2014

Δείτε την ομιλία του Παναγιώτη Ρήγα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
«Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις.»       http://www.prigas.gr/

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Τι προβλέπει ο νόμος για την κακοποίηση ζώων

 ·        Απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και  βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώων, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά αυτού όπως ιδίως κρέμασμα, δηλητηρίαση, πνιγμός, κάψιμο, σύνθλιψη και ακρωτηριασμός. 
·        Απαγορεύεται η πώληση, εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα.....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΕΛΙΟ! Κύρτσος: Έχω συνεννοηθεί και με τον Καραμανλή για το ευρωψηφοδέλτιο

[Άλλη δουλειά δεν είχε ο Καραμανλής από το να συνεννοείται πως θα στείλει τον Κύρτσο στην Ευρωβουλή...]
Την υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω των ευρωεκλογών του Μαϊου, προανήγγειλε ουσιαστικά ο Γιώργος Κύρτσος, με όσα είπε στον Γιώργο Παπαχρήστο, και δημοσιεύει ο τελευταίος σήμερα στη στήλη του στα “Νέα”.

Επιστολή Συμεώνογλου στη Χριστιάνα Καλογήρου με την άποψη του για τη Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου

Καλημέρα  κ. Μάκη συνεχίζεις να   αδικείς το blog   αλλά παράλληλα να αδικείς και τον εαυτό  σου, διότι όπως λένε  παλιοί και νέοι φίλοι σου με τον τρόπο που αντιδράς χάνεις το δίκιο σου. Και τέλος αγαπητέ κ. Μάκη μου θα σου πω ότι σου είπα και κατ’ ίδιαν ούτε  παιχνίδια  παίζω ούτε χρωστάω  σε κανένα. ΑΠΛΑ ΤΙΜΩ ΤΙΣ ΦΙΛΙΕΣ ΜΟΥ 
Όπως αποκαλύπτει το naxosnow.gr,  o κ. Μάκης Συμεώνογλου από την πλευρά του, στις 5 Μαρτίου 2014, απέστειλε συστημένη επιστολή (με συνημμένα όλα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν τα.....

"Ψυχική Αναπηρία": Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πάρο

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαιδευομένων του Έργου «Ενδυνάμωση της Συλλογικής Έκφρασης και της Συνηγορίας των Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ε.Σ.Α.μεΑ. (Ν.Π.Ι.Δ.) στο πλαίσιο του Υποέργου 2 της Πράξης «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ», που υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, λαμβάνοντας υπόψη τη Νο17/17.2.2014 απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.
ΚΑΛΕΙ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ


Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:
ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (2012) του Ken Loach
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 MAΡΤΙΟΥ 2014, ΣΤΙΣ 9.00 μ.μ.
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Νάξου για την 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη 12 /3


ΟΛΟΙ στη 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 12/3/2014
Ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχέδιου για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών, ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ
Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους. Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους.....

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΝΔ!! Ψήφισαν ΟΧΙ στην άρση ασυλιάς Γιακουμάτου... μα αν είναι αθώος, τι φοβούνται;


Ποιοι αλλοι ψηφισαν ΟΧΙ

Να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Γερ. Γιακουμάτου αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια. Το σχετικό εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε στην Βουλή αφορούσε την υπόθεση του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» και τυχόν ποινική εμπλοκή του «γαλάζιου» βουλευτή.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι εκτός του ιδίου, η σύζυγος και ο αδελφός του, ενώ δύο υπάλληλοι της επιχείρησης ελέγχονται για ανακριβή δήλωση φορολογικών στοιχείων που αφορά την οικονομική δραστηριότητα του οίκου ευγηρίας. Κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Γιακουμάτου τάχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΑΝΕΛΛ, ενώ υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές (η Χ.Α. ψήφισε «λευκό»).

Πανναξιακός Α.Ο.Ν. - Α.Σ. Μακεδόνες Αξιού - Τετάρτη 12 Μαρτίου

Άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 19.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του Β' Γύρου της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πετοσφαίρισης Γυναικών.
Ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν. θα φιλοξενήσει την ομάδα που τον ακολουθεί στο βαθμολογικό πίνακα της Α1, τους Μακεδόνες Αξιού, μία ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα με.....

Κοινό το πρόβλημα της διαθεσιμότητας και των άμεσων απολύσεων, κοινή και η δράση


Την τελευταία εβδομάδα κατατέθηκε και στη συνέχεια αποσύρθηκε, για να επανέλθει όμως ξανά πολύ σύντομα, τροπολογία στη βουλή, που θα επιτρέψει, παρά τον ισχύοντα νόμο απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο,  2.000 απολύσεις στις 23 Μαρτίου και 4.000 μετακινήσεις υπαλλήλων Δήμων και Περιφερειών. Οι απολύσεις και οι μετακινήσεις δεν προβλέπεται να έχουν τελειωμό. Γιατροί, δάσκαλοι, διοικητικοί υπάλληλοι των Παν/μίων, ΕΟΠΠΥ, ΕΡΤ, Εφορείες είναι μόνον για....

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης , Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ (Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού) στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Στερεάς Ελλάδας & Νοτίου Αιγαίου» που υλοποιείται από εθνικούς πόρους  είναι υπεύθυνο για την οργάνωση σεμιναρίων και στη Νάξο.
 Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης σε .....

Ελλαδάρα ρε! Έπιασαν δουλειά οι πλιατσικολόγοι στο ναυάγιο του Τούρκικου Πλοίου στη Μύκονο! ΦΩΤΟ


 ΡΕ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΕΙΔΗΣΗ Η ΑΚΟΜΗ
Όταν έλαβε χώρα το δυστυχές συμβάν του ναυαγίου, ένας από τους αναγνώστες μας χαριτολογώντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε το παρακάτω Μήνυμα:
“Ζητούνται θαρραλέοι για βραδινό Πλιάτσικο στα Container που έχουν βγει ήδη έξω…Θα κρατηθεί εχεμύθεια και η μοιρασιά θα γίνει τίμια…”

Δωρεάν διανομή τροφίμων από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νάξου


   Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος «Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε.» ότι θα διανεμηθούν η φέτα και το ελαιόλαδο τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Μαρτίου από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ.. στον  υπόγειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
   Απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας.
   Διευκρινίζεται ότι τα τρόφιμα αυτά δεν έχουν σχέση με......