slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ; H Λίνα Μενδώνη και η Αννα Παναγιωταρέα μαζί στην Αλεξάνδρεια [εικόνες]

Eχουμε συνηθίσει εσχάτως να τις βλέπουμε με χοντρά μπουφάν για το κρύο στην Αμφίπολη, στον χώρο της ανασκαφής ή στον χώρο όπου γίνονται οι ανακοινώσεις στους ...δημοσιογράφους.
Για πρώτη φορά, όμως, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου για την ανασκαφική διαδικασία στον τύμβο του λόφου Καστά Αννα Παναγιωταρέα φωτογραφίζονται μαζί με τόση λαμπρότητα.



Ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης βρέθηκαν στην Αλεξάνδρεια, στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Οσίου Σάββα, και τιμήθηκαν από τον Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του πατριαρχείου.



«Την Τρίτη 25η Νοεμβρίου ε.ε., εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ προέστη της Πανηγυρικής Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου φυλάσσεται ο μαρμάρινος κίονας επί του οποίου η Αγία απεκεφαλίσθη, συλλειτουργούσης της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου.



Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν η Ερ.Γενική Γραμματεύς του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λ.Μενδώνη, ο Εξοχ.Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο κ.Χ.Λάζαρης, ο Εντιμ.Γεν.Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χ.Καποδίστριας, η διακεκριμένη δημοσιογράφος κα Ά.Παναγιωταρέα, ο Συντονιστής Εκπαιδεύσεως Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ.Π.Καπίδης, ο Εντιμ.Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ.Ι.Σιόκας, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων της Μεγάλης Πόλεως κ.α.



Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Μακαριώτατος απένειμε το Πατριαρχικό Οφφίκιο της Αρχοντίσσης Θησαυροφύλακος στην κα Μενδώνη προς αναγνώριση της διαχρονικής της προσφοράς στην ανάδειξη των τιμαλφών του ελληνικού πολιτισμού όπου γης. Παράλληλα περιεκόσμησε την κα Παναγιωταρέα διά του Χρυσού Λέοντος του Τάγματος του Λέοντος Αλεξανδρείας για την έμπρακτη συναντίληψή της προς το έργο του Θρόνου του Αγίου Μάρκου».http://dexiextrem.blogspot.gr/2014/11/h_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: