slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κόλαση! Και άλλο “χαστούκι” στον ΣΥΡΙΖΑ από την Bank of America που μιλά για “ελληνική τραγωδία”

«Ελληνική τραγωδία» χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας η Bank of America στο πρώτο της σχόλιο μετά τις χθεσινές παρουσιάσεις των κ.κ. Σταθάκη και Μηλιού στο Λονδίνο με ξένους επενδυτές. Η BofA τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει plan B για την περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους, μετακύληση των κρατικών ομολόγων που κατέχουν οι Ευρωπαικές Κεντρικές Τράπεζες και επιπρόσθετο πρόγραμμα αγοράς.

Επιπρόσθετα, σημειώνει την ανησυχία των ξένων για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ξαναγίνει «παράδειγμα» προς αποφυγή για την υπόλοιπη Ευρώπη στην περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ακολουθούν εντός του 2015 εκλογές στην Ισπανία στις οποίες προηγείται το ακραίο αριστερό κόμμα Podemos.

Τονίζει ότι οι παρεβρισκόμενοι πελάτες της υποστήριξαν «ότι δεν βλέπουν πως η υπόλοιπη Ευρώπη και ακόμα περισσότερο η ΕΚΤ, θα κλείσουν το μάτι και θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του ΣΥΡΙΖΑ όσο αυτός δεν σέβεται τους συμφωνημένους κανόνες του προγράμματος».

http://lykavitos.gr/archives/152034

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Γράφει ο Ν Βράχος
Παραμυθιάζουν τους Έλληνες οι ένοχοι επίορκοι και πολώνουν το κλίμα σαν διέξοδο της αδυναμίας τους.
Τιμώντας αυτές τις θυσίες του λαού μας, καλούμαστε όλοι να συσστρατευτούμε στο εθνικό έργο αλλαγής της χώρας, μακριά από πολώσεις, αδιέξοδες αντεγκλήσεις και προσπάθειες αποφυγής ή μετάθεσης ευθυνών.
Η Ελλάδα θα πετύχει αρκεί να ανταποκριθούν με δυναμισμό οι εταίροι μας μπροστά σε μια γενικευμένη κρίση και αμφισβήτηση του Ευρώ. Διότι όπως είχε πει δημόσια από τις αρχές της κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα μπορεί να έχει τα προβλήματα της, τα οποία θαρραλέα αναγνώρισε -και έκανε και κάνει το δέον με κόπο και πόνο- όμως δεν είναι η ίδια το πρόβλημα.

Το πρόβλημα αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δομές της Ευρωζώνης. Και δεν μπορεί τρία χρόνια τώρα να μεμψιμοιρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας να αμφισβητείται το Ευρώ από τις αγορές, ενώ διογκώνονται οι αρνητικές συνέπειες μιας ολιγωρίας που κοστίζει ακριβά στους λαούς της.
Έχει αποδειχθεί περίτρανα πια ότι το πρόβλημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις. Η λύση πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ίδια η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να φοβάται και να υποτιμά τις δικές της δυνατότητες επίλυσης της κρίσης.
Η Ελλάδα απέδειξε για πολλοστή φορά τις μέρες αυτές, ότι δεν φοβάται και αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης.
Καλά κάνει ο Παπανδρέου και εξακολουθεί να καταγγέλλει:
"Διότι όπως είχε πει δημόσια από τις αρχές της κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα μπορεί να έχει τα προβλήματα της, τα οποία θαρραλέα αναγνώρισε -και έκανε και κάνει το δέον με κόπο και πόνο- όμως δεν είναι η ίδια το πρόβλημα.
Το πρόβλημα αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δομές της Ευρωζώνης. Και δεν μπορεί τρία χρόνια τώρα να μεμψιμοιρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας να αμφισβητείται το Ευρώ από τις αγορές, ενώ διογκώνονται οι αρνητικές συνέπειες μιας ολιγωρίας που κοστίζει ακριβά στους λαούς της.
Έχει αποδειχθεί περίτρανα πια ότι το πρόβλημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις. Η λύση πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ίδια η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να φοβάται και να υποτιμά τις δικές της δυνατότητες επίλυσης της κρίσης."