slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Kρύβεται πίσω από τις καθαρίστριες η Ρένα Δούρου: ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΟΧΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ;


Μέχρι κι ο καταδικασμένος ΣΥΡΙΖΑίος Γιάννης Μακρυγιάννης την κράζει
Αναζητά «σωσίβιο» στην - καθυστερημένη - ανακοίνωσή τους ότι δεν τους υποσχέθηκε ποτέ να τις προσλάβει - Το πεπρωμένο όμως φυγείν αδύνατο: Θα υπογράψει ή όχι τη σύμβαση με τους ιδιώτες;
Τις καθαρίστριες βάζει μπροστά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από την πρόθεσή της να αναθέσει σε.... ιδιωτική εταιρία τον καθαρισμό των κτηρίων της περιφέρειας, πετώντας στα σκουπίδια τα μεγάλα λόγια περί αποκατάστασης των εργαζομένων, που απολύονται από το δημόσιο για να ανατεθούν οι εργασίες τους σε ιδιώτες.

Με επικοινωνιακά τερτίπια και περισσό θράσος η κυρία Δούρου επιχειρεί να βγει στην αντεπίθεση, παρότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι ακριβώς θα πράξει, εάν δηλαδή θα υπογράψει τελικά τον επίμαχο διαγωνισμό υπέρ των ιδιωτών.

Με καθυστέρηση τριών ημερών και με μία, μάλλον αμήχανη ανακοίνωση τριών γραμμών, οι καθαρίστριες διαβεβαιώνουν ότι: «Δεν ζητήσαμε ΠΟΤΕ από τη Ρένα Δούρου να μας προσλάβει. Δεν μας υποσχέθηκε ΠΟΤΕ η Ρένα Δούρου ότι θα μας προσλάβει. Αγωνιζόμαστε η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση. Να ισχύσει ο νόμος. Κατά τα λοιπά, ΧΟΥΝΤΑ είναι και θα περάσει με τους αγώνες μας».

Από πολλές πλευρές δεν περνά απαρατήρητο το τριήμερο που χρειάστηκαν οι καθαρίστριες για να συμπαρασταθούν στην «βαλλόμενη αδίκως» - όπως η ίδια ισχυρίζεται – κυρία Δούρου, ούτε το λιτό ης ανακοίνωσης. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πιο σταθερός σύμμαχος των καθαριστριών και πιθανώς η αυριανή κυβέρνηση, άρα δεν έχουν κανένα λόγο να στεναχωρήσουν ούτε την Κουμουνδούρου, ούτε στελέχη όπως η κυρία Δούρου.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία τυπική να στεγνή ανακοίνωση, αφού το θέμα δεν ήταν τι ακριβώς είχε ειπωθεί ανάμεσα στις καθαρίστριες και την κυρία Δούρου κατά τους πολύμηνους αγώνες των πρώτων για να επαναπροσληφθούν στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά τι συμβόλιζε και τι πολιτικό μήνυμα εξέπεμπε η θεαματική συμπαράσταση της νυν περιφερειάρχη στις απολυμένες.

Μπορεί η κυρία Δούρου να μην έδωσε ποτέ καμία σαφή υπόσχεση ότι θα προσλάβει τις συγκεκριμένες καθαρίστριες. Όταν όμως τάσσεται κανείς στο πλευρό ενός τέτοιου αγώνα, δηλαδή ενάντια σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και την ανάθεση του αντικειμένου εργασίας τους σε ιδιώτες, δεν νοείται να πράττει ο ίδιος στη συνέχεια κάτι ανάλογο, να δίνει δηλαδή αντίστοιχες εργασίες σε ιδιώτες. Είναι προφανές δηλαδή ότι υπάρχει αναντιστοιχία.

Ουσιαστικά δηλαδή η κυρία Δούρου επιχερίρησε να κάνει στην περιφέρεια ό,τι έκανε και το υπουργείο Οικονομικών όταν απέλυε τις καθαρίστριες: Να αναθέσει το συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας σε ιδιώτες.

Το βασικό ερώτημα όμως παραμένει και δεν αφορά απλά την τύχη των συγκεκριμένων καθαριστριών. Είναι τι ακριβώς θα κάνει η κυρία Δούρου με τον διαγωνισμό για την ανάθεση του καθαρισμού των κτηρίων της περιφέρειας σε ιδιωτική εταιρία. Η ίδια δεν ξεκαθάρισε, σε καμία από τις πρόσφατες δηλώσεις – απολογίες της τις προθέσεις της, ενώ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καραμάνος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνει τελικά η σύμβαση.

Το θέμα είναι λοιπόν εξαιρετικά απλό και δεν έχουν σημασία τα λόγια και οι φανφάρες: Θα υπογράψει τελικά ή όχι τη σύμβαση με τους ιδιώτες η κυρία Δούρου; Αν ήθελε από την αρχή να μην δώσει τη δουλειά σε ιδιώτες, γιατί άφησε επί δύο μήνες να τρέχει ο διαγωνισμός και δεν τον ακύρωσε αμέσως; Κι αν δεν τον υπογράψει πώς θα βρει λύση για τον καθαρισμό των κτηρίων, αφού είναι προφανές ότι υπάρχει ανάγκη κάποιος να καθαρίζει τα κτήρια; Προετοίμασε κάποια εναλλακτική λύση όλο αυτό τον καιρό και απλά δεν την έκανε γνωστή σε κανένα; Κι αν τελικά υπογράψει τη σύμβαση ποιο είναι το νόημα να επικρίνει αυτές τις ημέρες το Πρώτο Θέμα για την αποκάλυψη;

Πάντως, χωρίς να έχει επιδείξει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κάποια ιδιαίτερη πρεμούρα για να καλύψει την κυρία Δούρου, είναι πλέον εμφανής η ενόχληση της Κουμουνδούρου από το όλο θέμα και την αδυναμία της περιφερειακής αρχής να κλείσει την υπόθεση, χωρίς άλλες παρενέργειες. Το γεγονός και μόνο ότι τα λάθη και οι παραλείψεις της κυρίας Δούρου αντανακλούν στον ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει για να είναι πολλοί οι εξοργισμένοι μαζί της στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ. ΠΑΡ' ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΤΟ ΑΝ ΤΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΓΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ. ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙΣ.

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΑΔΕΛΦΕ ΣΤΑ @@@@@@@@@ ΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ . ΤΡΈΜΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΟΥ ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΑΣΙΤΊΑ

Ανώνυμος είπε...

και προς τι ρε αδελφε τετοια απαντηση αφου τρως ολο σου το φαγητο ? αν ελθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα το τρως ?