slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Κακό» ντέρμπι με τρίποντο για το Φιλώτι


Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι που έγινε το μεσημέρι στο γήπεδο του Αγερσανίου ο ΑΜΣ Φιλωτίου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του καλοστημένου Αστέρα Τραγαίας, τον οποίο νίκησε με 2-1, κατακτώντας ένα πολύτιμο τρίποντο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Το Φιλώτι του Δημήτρη Παλάζη ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο όμως σε πολλά σημεία της αναμέτρησης φάνηκε να μπλοκάρει απέναντι στον Αστέρα, που είχε κλείσει έξυπνα του χώρους προς την εστία του Πόγια, εξουδετερώνοντας τα επιθετικά ατού του αντιπάλου.

Ένταση

Όπως είναι φυσικό σε τέτοιου είδους ντέρμπι υπήρξαν στιγμές που το θερμόμετρο της έντασης έπιασε κόκκινο. Δύσκολο το έργο του Λάμπρου Μενδρινού σε ένα παιχνίδι που περιείχε δυνατές μονομαχίες και στα 90 λεπτά της διάρκειας του. Η διαιτησία σε γενικές γραμμές τα πήγε πολύ καλά, καθώς οι αποφάσεις της στα καίρια σημεία ήταν ορθές. Μοναδική παραφωνία αποτέλεσαν τα πολλά φάουλ που σφύριζε αβίαστα ο έμπειρος ρέφερι, που στις περισσότερες των περιπτώσεων επέσυραν τις διαμαρτυρίες των δύο ομάδων.

Δοκάρια

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτα στο παιχνίδι και ήταν επικίνδυνοι. Ενδεικτικό ότι μέχρι το 25’ ο ΑΜΣ Φιλωτίου είδε δύο (2) φορές την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Πόγια (Σταματίου 19’, Λυμπερτάς 25’), ενώ ο Σταματίου είχε ένα πολύ καλό σουτ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Τελικά ότι δεν πέτυχαν οι συμπαίκτες του κατάφερε να το πετύχει ο Μανώλης Κοττάκης στο 39’, όπου εκμεταλλευόμενος λάθος διώξιμο της άμυνας έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του, σκορ που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.Κούραση

Η επανάληψη ξεκινάει με τον Αστέρα να έχει διάθεση να πιέσει για την ισοφάριση, με τους «πορτοκαλί» να φτάνουν με αξιώσεις στην εστία του Ανυφαντάκη. Και φτάνουμε στο 57’, όπου σε μία από αυτές τις επιθέσεις ο Ψαρρός προσπαθώντας να διεισδύσει στην περιοχή ανατράπηκε από τον Στρατούρη, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μενδρινό να δείχνει άμεσα την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο έμπειρος Δημήτρης Μαρούλης, ο οποίος από τα 11 βήματα νίκησε τον Ανυφαντάκη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Αστέρα, που σε εκείνο το σημείο μπήκε και πάλι δυναμικά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Από εκείνο το σημείο και μετά μίλησε η κούραση για του παίκτες του Αστέρα, οι οποίοι έδωσαν μέτρα και πάλι στον ΑΜΣ Φιλωτίου, ο οποίος πίεζε συνεχώς για να πάρει και πάλι κεφάλι στο παιχνίδι.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 66’ σε μία συνδυασμένη επίθεση ο Σταματίου πάσαρε στον Ζούλη που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι, με τον τελευταίο να πλασάρει από κοντάτον εξουδετερωμένο Πόγια, διαμορφώνοντας το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Μάλιστα το Φιλώτι θα μπορούσε να διευρύνει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ, αφού στο 77’ ο Κρητικός με κεφαλιά αστόχησε από πολύ κοντά, όπως και ο Σταματίου στο 83’, όπου από θέση τετ α τετ νικήθηκε από τον Πόγια.

Διακρίθηκαν

Σε ένα παιχνίδι που οι περισσότεροι των παικτών κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα απόδοσης υπήρξαν και κάποιοι που διακρίθηκαν. Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Πιτταράς, όπως και το δίδυμο του στην άμυνα Δεγαϊτας. Επίσης πολύ καλή απόδοση στο 1ο μέρος είχε ο σκόρερ Κοττάκης. Από τον Αστέρα ο Ψαρρός ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση, με τον έμπειρο Μιχάλη Αγγελή να είναι ο κινητήριος μοχλός για την ομάδα του.

Διαιτητική τριάδα ήταν οι: Μενδρινός, Δεληγιάννης και Φαν Άακεν

Συνθέσεις

ΑΜΣ Φιλωτίου (Παλάζης): Ανυφαντάκης, Μουστάκης, Πιταράς, Δεγαϊτας, Στρατούρης (63’ Ξενάκης), Κρητικός (57’ Γιαννούλης), Σταματίου, Λυμπερτάς, Πράσινος, Μανωλάς.

Αστέρας Τραγαίας (Κατσούλης): Πόγια, Καπίρης, Οικονομίδης, Κατσούλης, Σφυρόερας, Βασαλάκης (65’ Νομικός), Αγγελής, Μαρούλης, Δεδρινός, Ψαρρός, Πενίκου.

Φωτογραφίες από τον αγώνα ΕΔΩ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: